Main Menu
Main: Interviews | Articles | News
Reviews: Albums | DVD | Shows
Scene: Events | Photos | Forums
Misc: Updates | Movies | Videos
About: Magazine | The Staff
Advertise: Events | News
OnTour
Graspop
Feed Us Go Hebrew Visit Our Facebook Page Visit Our MySpace Profile
:: Album Reviews ::

לאתר הרשמי: לחצו כאן


רשימת השירים:

01. Grinder
02. monumental
03. Wonderland
04. Beast

12/01/2017
Lehavoth - Grinder
מאת: רועי דגני


וידוי: בתקופה בה Lehavoth היו להקה פעילה - לא התחברתי כלל למוזיקה שלהם. האזנתי להם לראשונה בשיר "Lunar Moshpit" ששחררו ב-2003, ומשהו במוזיקה שלהם בזמנו היה קצת אובר-אינטנסיבי ובלתי קליט בעליל בשביל דגני בן העשרה. תוסיפו על כך זה את הסאונד המוזר והלא שגרתי שלהם, שעל אף היותם להקת דת' מטאל לכל דבר ועניין, איכשהו מזכיר יותר את Ministry מאשר את Morbid Angel. את להבות' גיליתי מחדש בפועל רק לאחר שהתפרקו והתוודעתי למעמד הקאלט שהלהקה הזו תפסה בעיני כמה מאותם אנשים שאכלסו את נוף המטאל המקומי בשלהי העשור הראשון של שנות האלפיים וגם לפניו.

Lehavoth לא היו סתם להקת דת' מטאל. מה שהחל בתור הרכב בלאק מטאל שנוסד באמצע הניינטיז הפך במרוצת השנים לבשורה חדשה שהצליחה לשרוד בלבבותיהם של רבים. הם היו מפעל שהצליח להתקיים ואף לפרוח במשך כעשור בזמן שלהקות דת' מטאל אחרות בסגנון קמו ונפלו. הם לא ניסו להתחקות אחר מה שהיה טרנדי בזמנו, אלא עשו את זה בדרך שלהם. הם היו גלגל שיניים עשוי סגסוגת בתוך בריכה של דם ובוץ. היו שם ריפים מרסקים, תיפוף אינטנסיבי, גראולינג מפלצתי והלך רוח שמשתלח ללא רחם בכל נורמה חברתית עקומה בתרבות שלנו.

הבאסטה התפרקה במהלך שנראה בשעתו סופי למדי איכנשהו בשנת 2005. מים רבים זרמו להם בנהר - להקות באו והלכו, הגריינדים של המחצית הראשונה של שנות האלפיים התחלפו בברייקים, ו-Lehavoth הפכו לכמעט מיתוס שאלו שיכלו להעיד עליו כבר פחות או יותר בחצי הדרך לסגירת העשור השלישי לחייהם. הגעגועים ל-Lehavoth פוזרו להם בין סטטוסים בפייסבוק לשיחות חולין אודות הופעות מטאל מקומיות. בינתיים, בחדרי חדרים רקחו להם שניים מחברי ההרכב המקורי, יובל "מולך" טלמור וגל "פיקסל" כהן את תחייתה המחודשת של Lehavoth.

ה-EP העונה לשם "Grinder" ששוחרר רשמית לקראת סוף השנה שעברה מציג קונספט המבוסס על "1984" של ג'ורג' אורוול ו"עולם חדש ומופלא" של אלדוס הקסלי. מילות האלבום הינן משנת תוכחה של מציאות אורווליאנית – רק שאין מדובר בנבואה עתידנית, אלא בהיסטוריה שחוזרת על עצמה. היצירה מורכבת מארבע שירים; כל אחד מהם הוא מתקפה על המערכת המשומנת היטב המונעת על ידי אינטרסים ושחיתויות, המחלחלים אליה על ידי אלו המורמים מעם ומובילים את הציוויליזציה האנושית אל עבר דיסטופיה. האלמנט הזה משתקף לא רק בליריקה הזועמת של מולך, אלא גם במוסיקה עצמה – שנשמעת כמו בית חרושת לייצור מתכות בגיהנום, לא פחות.

מי שבשלהי העשור הראשון של שנות האלפיים היה מעניק סיבובים חוזרים במערכת לאלבום הבכורה של הלהקה "Hatred Shaped Man" – ימצא כאן את מבוקשו. "Grinder" הוא למעשה תמצית מרוכזת של האלמנטים המוכרים מהמוסיקה של Lehavoth במודל 2016 משודרג. הגיטרות עדיין מנסרות לך את המוח ללא רחם, התופים עדיין הולמים בקדחתנות, הבס לא נבלע לשנייה בתוך בליל הצלילים אלא נשמע בשרני וכבד, ומולך עדיין נשמע כאילו שדים אוחזים במיתרי הקול שלו. חברי הלהקה הזו יצרו המשך טבעי לשירים האחרונים ששחררו בטרם נטשו את הזירה ב-2005 - ואף לקחו אותם להילוך גבוה יותר, כיאה ללהקה שמוציאה חומר חדש לאחר יותר מעשור. "Grinder" בכל זאת כבד יותר, קיצוני יותר ואקספרימנטלי יותר מחומרי העבר של הלהקה. את כל זה הצליחו Lehavoth לדחוס ל-EP שאורכו פחות מרבע שעה.

ה-EP נפתח בשאגה דמונית מבשרת רעות וממשיך, ללא הקדמות מיותרות, להתפרצות אינטנסיבית שחורכת את עור התוף בקטע טוב. שילוב האפקטים שהוסיף עוז מיכאלי לשירים יוצר מעין מסך סאונד של אווירתיות לצד הכסאח חסר המעצורים. "Grinder controls the cycle of storms! Grinder controls the coming of war!" שואג מולך כאחוז דיבוק, תוך כדי שקולו מתמזג לו בטבעיות אל תוך הריפים המעוותים של פיקסל – ואני מוצא את עצמי מרותק. הרכש החדש של Lehavoth, המתופף נייט גולד (שעדויות ליכולותיו ניתן לשמוע בלהקת הגריינד-קור הבריטית The Rotted בה תופף בעבר) מעניק כאן עבודת תופים מטורפת – עם drum patterns מורכבים מחד, אך בועטים מאידך. זו ההזדמנות לציין גם את אסף פרלמוטר ודוד בנימיני מלהקת OSOG, שתפקדו על הבס והגיטרה בהתאמה במסגרת הקלטת ה-EP הזה. ההרכב הנוכחי של Lehavoth כבר כולל את אלעד מנור, לשעבר בסיסט The Fading ו-Hammercult (וחיית הופעות בפני עצמו) וסער טובי, בסיסט להקת Sinnery המעולה, שבמסגרת Lehavoth עשה מעבר לגיטרה.

"Monumental", השיר השני – הוא בעיני השיר המשובח ביותר ב-EP הזה ואולי אחד מהשירים המוצלחים ביותר ש-Lehavoth כתבו אי פעם. מדובר בשיר דינאמי ובלתי צפוי, שהוא דוגמה מופלאה לשדרוג המוסיקלי של Lehavoth. לעומתו, "Wonderland" שמגיע אליו הוא יותר מונוטוני ומהדהד, ומתקרב בסגנונו כמעט לדום. "Beast" החותם את האלבום מרגיש כמעין סגירת מעגל עם שיר הנושא, תוך כדי שהוא מסתיים בציטוט מספר ישעיהו, בו ישעיהו שופט את עם ישראל לכף חובה – כממחיש יותר מכל כי ה-"Grinder" הוא למעשה תרחיש עתיק יומין.

גם האמנות המעטרת את "Grinder" היא מרכיב חשוב בתוצר הזה – על העטיפה המקדמת את האלבום תמונה המבוססת על כרזת תעמולה סובייטית, פרי כשרונו ואיורו של לי "לילו" לביא (בסיסט Shredhead) שצייר אותה על קנבס, והעניק לה פרשנות מחודשת על מנת להצליח לשקף את תחושת האימים של שלטון טוטליטרי – כשבקו שנמתח מתחת לרגליהם של הפועלים ניתן לחזות במראות של מוות וחורבן. השילוב צורב העיניים של שחור ואדום מלווה גם את חוברת האלבום, בנוסף לגלגלי שיניים וטקסטורה של מכונה – שמעניקים ביטוי ויזואלי למטאפורה ש-"Grinder" מבקש להביא לידי ביטוי.

התוצר הטרי של Lehavoth הוא לא פחות ממכת מחץ של כאוס חסר מעצורים שדר לו בכפיפה אחת עם חוכמת חיים, עומק ורמה גבוהה של כתיבה וביצוע. יש בו רק חסרון אחד; אחרי כל הזמן הזה – הוא מסתיים מהר מדי, בדיוק כשבא לך לקבל עוד. ה-EP הזה מקיף נושא שיש כל כך הרבה מה להגיד בו, ואפשר לקחת אותו להמון כיוונים שונים, שאם אורכו של "Grinder" היה כפול, זה היה מרגיש עבורי שלם יותר. לעזאזל, בא לי שהם כבר יוציאו עוד אחד.

טוב לי עם זה שאחת מהלהקות המשובחות ביותר שהוליד המטאל המקומי שוב עמנו, ושהפעם יש לי את האנינות המוסיקלית המתבקשת על מנת להעריך את מה שהם עושים. שנת 2016 הייתה גדושה למדי בתוצרים מוסיקליים איכותיים, ו-"Grinder" הוא ללא ספק שירת הברבור ש-2016 הייתה צריכה מצד אחד, ומצד שני ההתחלה החדשה לה נזקקה Lehavoth אחרי כל שנות היעדרותה. כעת, לאחר שהשירים החדשים כבר נחנכו להם בהופעה חיה באירוע "Shredding Halloween" האחרון והותירו טעם של עוד – הגיע הזמן לזריקת אדרנלין נוספת, כמו שרק הלהקה הזו מסוגלת לתת.

[ פרסם תגובה חדשה ]
:: Navigate ::

[#] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z]

:: Share ::
FaceBook MySpace Twitter Email This
:: Search ::
 
:: Album Reviews ::

Judas Priest – Invincible Shield

Bruce Dickinson – The Mandrake Project

Vespertine - Desolate Soil

Sinnery – Below The Summit

Winterhorde - Neptunian

Oceans On Orion – Start From Nothing
>> סקירות נוספות <<

:: Updates ::

כתבה:
להקות של אלבום אחד

כתבה:
עשרה אלבומי מטאל שאולי פספסתם

כתבה:
מטאל מזרח תיכון – על הרכבי המטאל של המזרח התיכון

כתבה:
2023 במטאל – סיכום שנה ישראלי של מגזין מטאליסט

כתבה:
2023 במטאל – סיכום בין לאומי של מגזין מטאליסט

ראיון:
הקוסמונאוטית של המטאל - ראיון עם אנה וולצ'וק, בעלי מועדון הגאגרין
>> עדכונים נוספים <<
:: Events ::
[14/03/2024]
Structural - "Decrowned" release show
[30/03] Eternal Struggle Hafia hardoce fe(a)st
>> לפרסום בלוח אירועים <<
:: All Rights Reserved © Metalist Magazine 2002-2014 ::                                                       ::::