Main Menu
Main: Interviews | Articles | News
Reviews: Albums | DVD | Shows
Scene: Events | Photos | Forums
Misc: Updates | Movies | Videos
About: Magazine | The Staff
Advertise: Events | News
Dusturbed
Graspop
Feed Us Go Hebrew Visit Our Facebook Page Visit Our MySpace Profile
:: Articles ::

29/12/2014
סיכום שנת 2014 במטאליסט - חלק א': חומר מקומי
כתב : צוות מטאליסט

ברוכים הבאים לסיכומי השנה של מגזין מטאליסט! בחלק הראשון שמסכם את שנת 2014 במטאל ישבנו על פי המסורת וליקטנו לכם את הטובים הרעים והמכוערים שבמטאל הישראלי בשנה האחרונה.

ריפרשנו באנציקלופדיה מטאלום יומם וליל, תיצפתנו מהמשרד אל עבר הגגרין והלבונטין, עברנו ברחוב ושאלנו אנשים אם יש להם להקה והתחבאנו בפחים של חדרי חזרות – ועכשיו הגיע הרגע וסיכום השנה של אלבומי המטאל הישראלים של 2014 כאן. סיכום השנה הישראלי של מטאליסט הכולל בתוכו את כל האלבומים, דמואים והוצאות ישראליות שהרעישו בשנה האחרונה. כמו בשנה שעברה הבאנו כבונוס גם שחקני חיזוק מהלהקות שהשפיעו השנה וביקשנו מהם לספר לנו על אלבומי השנה שלהם ולקינוח נתנו לכם לינקים כדי שתוכלו לשמוע את כוווווולם. אז בואו ותתמלאו גאווה על כמות האלבומים הישראלים שיצאו השנה(לא מעט בכלל):



אלבומים מלאים:


Dim Aura – The Negation of Existence
ז'אנר: Black Metal


ב-Black Metal יש כמעט תמיד חבורה של אנשים מסוגרת שלא פותחת ממש את שעריה לעולם החיצון. מה שקורה במרתפים שלהם נשאר שם ואם אתם רוצים להקשיב, אז מה טוב. ל-Dim Aura יש את הצד האמנותי של אלו אבל למרבה המזל, היא לא שואלת מהם את הצד האישיותי. לאחר ארבע שנים לא מעטות והופעת בכורה בירושלים אי שם בחורף 2011, חבריה עברו תהליך, הוציאו EP, קיבצו את הקהל שלהם ושחררו לעולם אלבום בכורה מלא, מעניין ומעשיר. לא כזה ששואב השראה מהלכלוך הקלאסי של נורווגיה, אלא מהתחכום של Gorgoroth או Watain. כזה שיש בו יצירות ארוכות ומיתרגם להופעת במה עוצמתית פעם אחר פעם. Dim Aura חלקה במה עם כמה מגדולות הז'אנר בישראל וסביר מאוד להניח שבעתיד, גם עם הגדולים מחו"ל. היופי שב-Dim Aura ואלבום הבכורה שלהם, הוא העבודה שהוא קליט ומגוון יחדיו ביחד עם הטאץ' היחודי שלהם.

לשמיעת האלבום Dim Aura – The Negation of Existence




Barren Hope – Anaffa
ז'אנר: Hardcore/Crust


ל-Barren Hope יש קסם שאין לאף אחד אחר. המוזיקה שלהם זעקנית אבל לא מתבכיינת, מיוסרת ורגשית אבל לא איטית ומעיקה, כאוטית אבל לא מבולגנת. כאילו מישהו הרג את Converge והקים אותה מחדש בחיפה אי שם לפני שנתיים בערך. זו להקה ייחודית באמת שיש לה מספיק זעם מעולם המטאל כדי לשבור מועדונים ומספיק תמימות מעולם הפאנק כדי להיות אישית ואותנטית ולקרוץ למעריצים נוספים. אלבום הבכורה Anaffa ארוז בספרון יפהפה והוא לא מופלג באורכו, אלא מעביר מסר קצר ומורכב. עם אחיזה בלהקות עבר ישראליות כמו Knifed, החברים ב-Barren Hope מבכים את קריסתה של החברה אל תוך עצמה. היופי הוא שתוכלו להתפרק עם המוזיקה הזו גם בלי להבין את זה, אבל ברגע שתקלטו את העניין, ייפתח לכם מימד שלם. השילוב הזה של כל מה שנמצא בספקטרום שבין גריינד לסלאדג' יוצר בלאגן מבורך באוזן. לא מזמן זכיתי להיות בהופעת בית שלהם, האחרונה לפני הקלטות האלבום הבא ומסתבר שכל מה שאומרים – נכון לגמרי. מומלץ בחום!

לשמיעת האלבום Barren Hope - Anaffa



Alien Fucker – The First Rape in Space
ז'אנר: Pornogrind/Cybergrind


למקרה שהשם גרם לכם לתהות, זו לא להקה בוגרת במיוחד אבל מצד שני, היא גם לא מנסה להיות. בתקופת קיומה שטרם הגיעה לשנתיים ימים, הם כתבו וביצעו שירים קצרים שעוסקים בעיקר באיברי מין, גופות, חומצות, אינוס, שעבוד וחברים מעולמות אחרים. אין לאלו מכנה משותף מתוחכם במיוחד והם לא מבטאים שום דבר חוץ ממה שעבר לחברי הלהקה בראש ביום רע אבל זה גם הקסם המשונה שיש להרכב. החבר'ה לא רואים בעיניים, לא מעניין אותם מה חושבים עליהם וזה משהו שהם יכולים ללמד להקות ותיקות ומנוסות מהם בהרבה. כמו שיכולתם לנחש, המוזיקה עצמה היא בליל של רפש וגריינד לסוגיהם, מה שזיכה את הלהקה תוך זמן קצר בהופעות עם Viscera Trail ובצדק. אם כל זה לא הספיק, אז יש גם קלידים ודרבוקות בעסק שכבר מתחילים לעבור את הגבול ולא לגרום לעניין הזה להראות רציני בכ-לל. אין ספק שכל התייחסות ללהקה הזו תעלה לכם חיוך וכנראה שבימים טרופים אלו, גם זה מספיק בהחלט, לא?

לשמיעת האלבום Alien Fucker – The First Rape in Space




Hammercult – Steelcrusher
ז'אנר: Thrash/Death Metal


אין ספק ש-Hammercult עברה כברת דרך עצומה מאז נכנסה לראשונה לחיינו. חלקנו זוכרים את הסנונית שהייתה Rotten Angel ב 2008 ואת השירים שצצו להם החל מסוף 2010. בקושי עברו חודשים ספורים והלהקה כבר לקחה את התחרות של פסטיבל Wacken בסיבוב והשאירה את כולם פעורי פה. סיבובי הופעות עם להקות כ-D.R.I. ו-Sepultura שהיו מקורות השראה לא איחרו לבוא. מאז הרבה מים זרמו בנהר והיו שמצאו לנכון לבקר את התנהלות הלהקה או את המידה בה היא לוקחת את עצמה ברצינות. לפעמים היה נדמה שהלהקה תפסה עצמה כפרודיה על ת'ראש מטאל, אבל האלבום החדש Steelcrusher, הביא סיבוב של 180 מעלות ושוב תפס את כולם לא מוכנים. עד כמה שהחומר המוקדם היה מצוין, השילוב בין הפקה מלוכלכת לכתיבה הדוקה במיוחד הביאו לתוצר בולט באיכותו שלוקח את הלהקה למקומות קיצוניים במיוחד. הסגנון הזה מתאים ככפפה ליד לגישה הבלתי מתפשרת של חברי הלהקה ולוקח אותם לבמות חדשות בניכר. המשיכו כך!

Hammercult – Metal Rules Tonight



Ferium – Reflections
ז'אנר: Groove Metal/Metalcore


בשמונה השנים האחרונות מאז הקמתה ב 2006, Ferium עשתה לכאורה יחסית מעט אבל בעצם כל כך הרבה. מי ששמע את הדמואים הראשונים של ההרכב לא יכל שלא להתרשם מכך שהם נשמעים חדים כמו להקות על כמו Lamb of God ומי שלאשמע את הדמואים זכה לשמוע זאת בEP הבכורה The New Law שהמשיך את הקו הזה ובאותה שנה, 2009, הלהקה ייצגה אותנו בכבוד בתחרות העולמית של פסטיבל Wacken. אחרי נמנום קל של שלוש שנים שבה הלהקה לחיינו, חמושה בשירים חדשים לחלוטין ובסגנון בוגר ומורכב יותר. שירי הלהקה לא ארוכים אבל הם שואבים מאורך הרוח של Gojira וכנראה שפחות מהאינטנסיביות המהירה של Lamb of God כבעבר. Ferium של היום היא לא רק מטאלקור מתוחכם אלא בית חרושת לשירים אווירתיים, שוברים, מתוחכמים אבל לא יומרניים. אין זה פלא שהלהקה פתחה את הופעתה של Gojira בישראל ויצאה לסיבובי הופעות עם The Agonist המוכרת בתחומה ברחבי העולם. התהליך ש-Ferium עברה עד היום בהחלט משאיר פתח להתפתחויות מסעירות בהמשך הדרך. עלו והצליחו!

לשמיעת האלבום Ferium – Reflections



Spawn of Evil – Ecstatic Aggressive Behavior
ז'אנר: Death Metal


Spawn of Evil היא אולי הלהקה שהכי אכפת לה מהקהל שלה בארץ. זה בכלל לא משנה אם בהופעה שלה יש מישהו מהחבר'ה שהיו שם בהתחלה ב-1999 או רק נערים בתיכון, כל חבריה יעשו את המקסימום כדי לחנך לתמיכה ולחברות, לבלאגן ולרעש עצום. המוזיקה של Spawn of Evil היא פשוטה מאוד – דת' מטאל קלאסי עם מקצבים סוחפים, כמו שנהוג אי שם בפלורידה. עם טיפה השראה מכל אחת מאבות הסגנון, החבורה הזו יודעת לקחת את השירים שלה בטיסה קדימה, להימרח איתם באיטיות ובעיקר לתת בראש. למרות השנים שחלפו, לאורך הזמן ניתן היה לשמוע רק גרסאות דמו של שירי הלהקה שונים ותראו מה זה – בתחילת השנה הזו יצא האלבום המלא הראשון. עם עטיפה אלימה ולא מתחנפת, Ecstatic Aggressive Behavior יקבל אתכם למסע בטירוף הישראלי הזה, בהובלתו הבלתי מעורערת של מוטי "השרץ", שגם הגדולים ביותר יכולים לקבל ממנו שיעור הגון בהופעת במה. אל תצפו כאן לגדולות ונצורות אלא למנה גדושה ממה שכבר למדתם לאהוב.

Spawn of Evil – Blackout



Stormy Atmosphere – Pent Letters
ז'אנר: Progressive Metal


Stormy Atmosphere היא להקה די חריגה אבל מקצועית לא פחות בתחום הפרוג-מטאל. השילוב שלה בין יסודות הז'אנר מתבטא בתזזיתיות של Pain of Salvation, יכולות הביצוע של Symphony X והרגישות התיאטרלית של Evergrey כשהתוצאה מרהיבה. יש סולן וסולנית, יש שפע קלידים ויש הרבה שעות של השקעה. האלבום השני Pent Letters הרים את הלהקה לגבהים שהאלבום הראשון ColorBlind לא הצליח והקונספט הייחודי של האלבום רק מוסיף לניסיון של הלהקה להיות בולטת ושונה. אם אתם אוהבים תסבוכות במטאל שלכם, הגעתם למקום הנכון. עם תמיכה של חברת ההפקות ProgStage והקהל שהולך וגדל, צפוי ל-Stormy Atmosphere עתיד ורוד.

Stormy Atmosphere – Historical Adventure



AASON - אסון
ז'אנר: Hardcore/ישראלי


Evil חיים, דמות מוכרת בסצנת המטאל הישראלית החליט לעשות מעשה וללכת להקליט אלבום ולשפוך בו את כל אשר על ליבו ומשמיעה חטופה אפשר להבין שזה לא מעט. הוא אסף כמה חברים טובים ובהם ניר גוטריימן, חברו ל-WhoreCore" הגיטריסט של Salem, לשעבר גם מ-Lehavoth ומאיפה עוד לא. כמו שהייתם יכולים לצפות מהלהקות שהשניים לקחו בהן חלק, השירים של "אסון" מלאים בתוכן פוליטי חריף, נוקב ולא מתפשר, כולו בעברית, עם מוזיקה באמת מעניינת שהיא לא סתם Crossover Thrash. זו משלבת בצורה חכמה, מזוקקת וכבדה יותר את האיכויות והמהירות של ה-Hardcore Punk שהחבר'ה מנוסים בו היטב, לבין נגיעות שמגיעות כדי Death Metal גם בתפקידי השירה בחלק מהקטעים. הטונים של הגיטרה לפעמים נקיים ולפעמים מנסרים, הבס נותנת את מלוא כובד משקלה לכל אורך הדרך והאלבום הוא חצי שעה אינטנסיבית של כאפת מציאות שעוקפת בסיבוב הרבה להקות שלא יודעות למה הן קיימות מלכתחילה. כל הכבוד.

לשמיעת האלבום AASON - אסון



Tea with Satan – Demonchillin'
ז'אנר: Grindcore/Powerviolence


החבורה המסתורית הזו היא עוף מוזר, לא משנה איך תסתכלו על זה. כל שיר שלה בנפרד וכולם ביחד הם גריינד מופרע במיוחד, תפקידי שירה של בית משוגעים ועליות וירידות במהירות ששחקו את ההילוכים כבר ממזמן. הלהקה הזו לא באה לומר כלום אלא פשוט להחריב לכם את האוזניים ברבע שעה של בלאגן אטומי משובח להפליא. האלבום אומנם יצא כבר ב2007 אבל השנה הלהקה החליטה לשתף אותו עם שאר העולם וזה אלבום ששווה להכיר. עם אופק על השירה שמאז הספיק להיות ב-TamutAmen ז"ל וצווח בימים אלו ב HAR וחברים מ-Mondo Gecko ו-D9, הגיוני שכל אלו יסתדרו באיזשהו סדר הגיוני שיעשה לכם חשק עז להקשיב למה שהולך שם. אל תנסו להבין מה הולך כאן כי לא תצליחו, אבל כדי ליהנות מהאלבום הזה כמו שצריך, עדיף לקבל אותו כמו שהוא. יצירת גריינד מקומית ומפתיעה והרכב שנעלם מהר מדי.

לשמיעת האלבום Tea with Satan – Demonchillin'



Magor - Drawn To The Dark
ז'אנר: Melodic Black Metal


זו הייתה שנה טוב למגור, אלבום ראשון אחרי הרבה שנים של פעילות ושינויים בהרכב, זכייה ב-Metal Battle המקומי והופעה ראשונה ומרשימה בפסטיבל המטאל הגדול בעולם, Wacken Open Air. האלבום הזה מציג סאונד בשל ומאורגן, מצחיק שכתבנו מאורגן, כי האורגן הוא כלי רב משמעות להרכב שעומד מאחורי האלבום הזה, עם טוויסט מעניין על ז'אנר ה-Black Metal המלודי. לא מדובר בגרסת המערות הפרימיטיבית של להקות מלוכלכות ממרתפי סקנדינביה הישנה, אלא סאונד נקי עם המון מלודיות ולחנים טובים. למרות כל זאת, ההשפעות של הבלאק מטאל הנורדי לא נסתרות מהאוזן. האלבום ארוך ומורכב, הסאונד עמוס כיאה לז'אנר וכולנו תקווה שההרכב ימשיך ליצור ולפעול ולא נאלץ לחכות עוד 12 שנים עד לאלבום הבא שכן אלבום הבכורה שלהם בהחלט השאיר טעם של עוד.

Magor - Essence To The Oblivion

Prey For Nothing – The Reasoning
ז'אנר: Progressive Metal/Melodic Death Metal


אלבומם השלישי של להקת ותיקי המטאל הישראלים מציג בגרות ובשלות שמאז ומתמיד היו נחלתם של Prey For Nothing בגישה שלהם למוסיקת מטאל חכמה ובלתי מתפשרת. האלבום שוחרר אל הרשת בחינם, ורק בתחילת 2015 יצא בעותקים מודפסים, אבל ההרכב התעקש לשחרר אותו עוד לפני סיום השנה. כעת אחרי שהלהקה הצטמצמה בחזרה לארבעה נגנים כמו באלבום הבכורה שלהם, לאחר עזיבתם של שני גיטריסטים בשנתיים האחרונות בזה אחר זה, ניתן להרגיש את היציבות ואת האיכות המשתפרת מיצירה ליצירה אצל ארבעת החברים שמנגנים את המוזיקה הזו כבר זמן רב ביחד. לא הרבה להקות מקומיות לוקחות את עצמן ברצינות כמו PFN, ומעטות עוד יותר זוכות להגיד לאלבום שלישי בסצנה הקטנה שלנו. כל אלבום של PFN הוא צעד אל כיוון חדש, והפעם הלהקה פונה לכיוונים עוד יותר פרוגרסיביים כאשר היא משלבת במוזיקה שלה מקהלות, צ'לו, צ'מבולו וקלידים לרוב, וחוקרת עוד ועוד את הסאונד האישי שלה, ממקום בטוח של הבנה ושל לקחים לעומת ניסיונות העבר ולא ממקום של חיפוש עצמי. אלבומה השלישי של הלהקה הוא בהחלט תענוג לחובבי ה-Death Metal המלודי וחובבי ה-Progressive בכלל.

Prey For Nothing - The Devil's Words (From the Angel's Mouth)



Yossi Sassi – Desert Butterflies
ז'אנר: Progressive/Oriental Rock


גיטריסט להקת Orphaned Land לשעבר הוציא השנה אל אלבום הסולו השני שלו.הרבה גבות הורמו כשיוסי סאסי עזב את OL, הלהקה שהוא היה כל כך מזוהה איתה ועם התרומה שלו לסאונד שלה. יוסי החליט ללכת בדרכם של גיבורי הגיטרה מרחבי העולם ולנסות לבנות את עצמו בכיוון מוזיקלי עצמאי כאומן סולו. האלבום הזה הוא אלבום קונספט בדומה לקודמו והוא מתעסק בתפיסה השגויה שפרפרים לא יכולים להתקיים במדבר. כמובן שמדובר בסימבוליות שקשורה בשינויים המשמעותיים בהם בחר סאסי בשנים האחרונות: לעזוב קריירה בתחום ההייטק כדי להשקיע את כל זמנו במוזיקה של Orphaned Land ולאחר מכן לעזוב את אותה הלהקה עבור קריירה מוזיקלית עצמאית. וכאן בעצם נמצאת ההקבלה, האמונה שאפשר להצליח גם מחוץ ללהקת האם או מחוץ לאותה העבודה הבטוחה. הסאונד של האלבום לוקח אותנו לכיוון הרוק המתקדם, סאסי ממשיך את הנסיונות שלו בכלי נגינה מן המזרח ובשילוב מרתק של מטאל, רוק, גראנג', ומוסיקה אתנית.

לשמיעת האלבום Yossi Sassi - Desert Butterflies



Oceanic - City of Glass
ז'אנר: Progressive/Alternative Metal


בלי הרבה הקדמות, רעש או צילצולים, Oceanic שחררו את אלבום הבכורה שלהם לקראת סוף 2014. למי מכם שלא שמע על או את הרביעייה התל אביבית הזו, הגיע הזמן. הם פועלים בסצינת ה-Progressive כבר כמה שנים ואפילו הופיעו בפסטיבל Progstage בשנת 2012 וחיממו את Pain Of Salvation כאשר האחרונים הופיעו בארץ. הסאונד של האלבום הזה מערבב בין הסאונד הפרוגי למטאל אלטרנטיבי ומודרני יותר. המלודיות והגיטרות הן שחקניות ראשיות באלבום הזה שנוגע במגוון טקסטים מודרניים ועדכניים. שירים שלוקחים השראה מסדרות טלויזייה, ספרות מד"ב ואפילו מדארווין. אלבום זה הוא גם פרי הפקתו של יוסי סאסי(שעל אלבום הסולו השני שלו קראתם ממש לפני רגע), שעזר ללהקה להתעצב אומנותית ומלווה אותם לא מעט זמן.

Oceanic - Wind Up in a Barrel (Tribute to Walter)



Distorted Harmony – Chain Reaction
ז'אנר: Progressive Metal


זה האלבום השני של Distorted Harmony, הרכב ה-Prog התל אביבי שעובד לו מאז 2009. יואב אפרון הקלידן הוא זה שעומד מאחורי רוב הטקסטים והלחנים והוא גם זה שהפיק ומיקסס את האלבום. האלבום הזה הוא בעל סאונד אלטרנטיבי ומעודכן יותר ביחס לאלבום הראשון שלהם שהכיל סאונד הרבה יותר קלאסי\סימפוני. אם שמו של סולן הלהקה – מישה סוחינין, מוכר לכם, זה סימן שיצא לכם לראות ולשמוע אותו בתוכנית The Voice, האיכויות הקוליות באלבום הזה עולות על כל ביצוע שיצא למי מאיתנו לשמוע בעבר מאיזשהו מתחרה בתוכנית הזו.

לשמיעת האלבום Distorted Harmony - Chain Reaction



The Great Machine - The Great Machine
ז'אנר: Stoner Rock/Psychedlic


אולי הלהקה שהכי קרובה לאלטרנטיב והכי רחוקה מהמטאל בסיכום שלנו, אבל עדיין הרכב מבורך שהוציא השנה את אלבום הבכורה שלו. TGM קיימים משנת 2011 ומורכבת מהאחים חביב על הגיטרה והבס שביחד עם המתופף מיכאל יצחקי והזמרת נגה שלו הם מכונה מופלאה של ריפים ממכרים, רגעים קסומים ומוזיקה קסומה. השנה יצא אלבומם הראשון שמצליח להעביר ולו במעט את הוייב הקסום שלהם, הגישה של שנות ה70', כולל הגיטרות באוברדרייב מכות התופים העצומות והמון אנרגיה ואהבה למוזיקה ולז'אנר עצמו. אם אמרתם אי פעם שאין Stoner מוצלח בארץ הקודש, הלהקה הזאת היא אחת ההוכחות המוחצות שטעיתם מומלץ להכיר.

לשמיעת האלבום The Great Machine - The Great Machine



Die Entweihung - Despair Division: A Tribute to Joy Division
ז'אנר: Black Metal


פרוייקט הבלאק DIY הזה לא מפסיק להפתיע, מאז 2007 הוא מוציא בין אלבום לשני אלבומים כמעט בכל שנה, כאשר האלבום הזה הוא האלבום השביעי בסדרה. כאשר אנחנו כותבים "הוא" אנחנו מתכוונים ל Herr Entweiherr, הישראלי שכותב, מנגן, שר ומפיק את כל הטירוף הזה בעצמו. הפעם מדובר במחווה לענקי הפוסט פאנק Joy Divison שהיאוש שלהם השפיע מן הסתם על המוזיקה של Die Entweihung מבחר שירים של הלהקה עוברים עיבודים, הלקאות, גריסות וניסורים עד שהם יושבים לגאון הזה במקום שהוא רוצה שישבו. השירים מקבלים ביטויים אפלים עוד יותר מבמקור, חלקם הולכים עד לקיצוניות אמיתית. זה לא אלבום שאתם רוצים לפספס, סמכו עלינו.

לשמיעת האלבום Die Entweihung - Despair Division


Dagor Dagorath – Dissident
ז'אנר: Melodic Black Metal


Dagor Dagorath הוא הרכב Black Metal מעפולה שפועל מאז 2003. שם הלהקה מבוסס על קרב מתוך כתביו של טולקין. אחרי דמו, שני ספליטים ואלבום אחד ששוחררו עם השנים, באלבומם השני האווירה הופכת להיות אפילו יותר קודרת – Black Metal דיסטופי למדי. האורגנים מעניקים אוירה קודרת ויוצרים סוג של המשכיות בעלטה המוסיקלית שמלווה את כל האלבום, למרות העובדה שלא מדובר באלבום קונספט. הטקסטים נוגעים המון במאבק של האדם הקטן במשטרים גדולים ועוצמתיים. ולא - למקרה שתהיתם - הוא לא מנצח. התחושה הכללית היא של ייאוש, חוסר תקווה ו"אח גדול" שצופה בהכול ( ופה לגיטימי לדמיין פריים הנסגר על העין של סאורון במורדור).

Dagor Dagorath - Dissident



Morbid Crucifixion - Decaying Human Flesh
ז'אנר: Slam/Brutal Death Metal


מאחורי הפרוייקט העצבני הזה עומד Rot Skrewrot, שדרן רדיו מטאל שעומד מאחורי עוד כמה פרוייקטים מבחילים. זה האלבום השלישי שהוא מוציא מאז 2009 תחת הפרוייקט Morbid Crucifixion. האלבום הזה ברוטאלי ומרסק מכל כיוון אפשרי, ו-Rot החיפאי אחראי לקולות, גיטרות, אפקטים ותיכנות התופים. ה"קולות" שהוא מפיק פה לוקחים את הברוטאל לקצה ונמצאים בדיסהרמוניה כמעט מושלמת עם הסאונד הכללי והקיצוני של שאר הכלים באלבום ומראים שוב שלמרות שהוא מופע של איש אחד, עדיין מדובר באחד היוצרים היותר מוכשרים בסצנת ה Brutal-Slam המקומית והקטנטונת.

Morbid Crucifixion - Decaying Human Flesh



Strangeways – Rotting Under The La La Bombs
ז'אנר: Experimental Black Metal


זה האלבום הראשון שמוציא הסופר גרופ הירושלמי הזה מאז התחיל לפעול אי שם בשנת 2006, ההרכב כולל את ניר נקב- המתופף של סיילם ואת יוסי דרמון ואבי כספי (שניהם גיטריסטים לשעבר ב-Arallu) ההרכב הזה הוא לא הרכב הבלאק הטיפוסי שאתם רגילים לו, האתר שלהם מעוצב כמו אתר של פאב או מסעדה, הגישה האומנתית והעיצובית של יוסי ואבי ניכרת באתר וגם נשמעת בסאונד של האלבום הזה - אלבום בלאק עוצמתי, חותך, מלוכלך ושטני מצד אחד ומהצד השני עושה שימוש באלמנטים ניסיוניים ולא שגרתיים: טקסטים מוקלטים בעברית, נגינת פסנתר קלאסית וקטעים נטולי אלמנטים מטאליים קלאסים.

Strangeways - Licking The Pussy of Mother Earth



EPים דמואים ושאר ירקות:



מצבכפית – קרחנות וסקס עם חייזרים
ז'אנר: Alternative Metal / Other


אתם רואים פה למעלה את המילה "שונות" או Other באנגלית? זה די ממצה את מצבכפית. לנצח העוף המוזר לא משנה באיזה ארגז חול ישימו את הכנופיה החולנית והמחויכת הזו, מצבכפית תמיד תצמד באופן ממוגנט אל השוליים. הם קלים לעיכול פי מיליון מרוב להקות השוליים הישראליות, אבל כמו אינפקציה שקדמה להם באיזה עשור וחצי, גם מצבכפית משכילה לשלב הרבה הומור במוסיקה שלה. זה מקפיץ, זה מצחיק וזה מרוחק מהמיינסטרים כמו שפעת העופות. העובדה שיצאו השנה שני יצירות בישראל שקשורות לקיום יחסי מין עם אורחים מעולמות אחרים היא מקרית בהחלט, אבל במקרה של מצבכפית, מקריות בהחלט היא שם המשחק. מבעד לנחשולי ה-Fun והאבסורד מתחבאים להם גם מסרים חברתיים, אבל בהצלחה למצוא אותם. תביאו שנורקל ל-16 דקות של קרחנות.

לשמיעת ה EP קרחנות וסקס עם חייזרים



Shiran – Warm Winter Day
ז'אנר : Groove / Alternative Metal


כפי שאליסה מ-Arch Enemy אמרה לאחרונה, לקרוא לז'אנר מוסיקלי שלם "Female-Fronted Metal" זה יותר מרק מעליב. ועם זאת, לחפש בכוח איפה אפשר לצאת מהנוסחה שהפכה לכל כך פופולארית בכל מה שנלקח מה-Gothic Metal והסצינה האלטרנטיבית השלמה של נשים חזקות המובילות להקות רוק כבד מבלי להתייחס לכך שהן נשים הוא מעליב לא פחות. שירן, הזמרת של הרכב הסולו שעונה לשמה הפרטי, הפריכה לעולם את סנונית הביכורים הראשונה שלה, EP שהוקלט, נכתב ועובד על ידי חברי להקת ה-Groove המפלצתית מהקריות, Ferium. לנתק את Ferium מהמשוואה המוסיקלית הזו תהיה חטא לאין שעור, מכיוון שהמוסיקה של Shiran, ההרכב, ב-EP הזה, שומר על הרמה של Ferium אבל גם על לא מעט מהעוצמה והאינטנסיביות של הרכב-האב. מצד שני, השעטנז בין מטאל כבד ומפציץ לבין שירה נשית מלודית הוא בהחלט טריטוריה שאסור להתעלם ממנה, לרבות בארץ, ו-Warm Winter Day, כמו כל החורפים הישראלים מאז תרפ"ט, הוא לוהט כמו גחל בקטע הזה.

לשמיעת האלבום Shiran



Kever – Eon Of Cycling Death
ז'אנר : Death Metal


Kever היא כל מה שה-Death Metal שלך צריך להיות, לא משנה מאיזה ארץ הוא הזדחל לו לאוזנך. המוסיקה רועשת וכבדה כמו מפולת של טרקטורים, הסאונד נשמע כמו סופה של לבנים, והשאגות של Alex Butcher היא כל מה שנכון, ראוי ורצוי ב-Death Metal. פרי בטנם השטני של אותו Alex (לשעבר מ-Sonne Adam) ותום (האיש שעדיין Sonne Adam עד קץ כל הקצים) – "עידן המוות המחזורי" הוא לא רק עטרה ליושנה בתחום האלימות המוסיקלית. הוא גם עושה את זה כל כך טוב שהוא גורם ל-Sonne Adam המצוינת לעמוד רגע אחד בצד ולראות לאן הילד המפלצתי הזה יכול להגיע. ה-EP הזה קצר והוא טעימה מבטיחה, וכולנו ש-Kever תגיע כל כך רחוק שהיא לא תראה אף אחד ממטר מלבד את המוות עצמו, וגם אז הוא יצטרך לתת לה דין וחשבון.

לשמיעת האלבום Kever - Eon of Cycling Death




IDDQD – Leftover Woman
ז'אנר : Grindcore/Powerviolence


להוציא את זה שמדובר בשם הכי טוב ללהקה מאז אי פעם בהיסטוריה, IDDQD בהנהגתה של תמר 'קוקי' אריאל, הסולנית הכריזמטית-עד-אימה אבל עם זאת הביישנית-אגרופיבית, שיש לה קולו של השטן על הליום , והיא חמושה באג'נדה של מלחמה מוסיקלית יחד עם שאר חבר מרעיה שאול לוריא מקין והבל 90210, ציון שהיה בעברו ב Whorecore ובימים אלו מנגן גם ב Sheen Daled ודוד שמתופף בכמה הרכבי אלטרנטיב מקומיים. ההרכב הזה הוא כל מה ש M.E.S.S , להקתה הקודמת של קוקי ואולי זה אלים קצת פחות (אבל בחייאת רק בקצת, נשבעים לכם) וזה בעיקר גורם לכל אדון לכל גברת להתחבא בפינה מהמפלצות האלה שבוקעים מהרמקולים. Leftover Woman הוא EP קצר ומעניש. כי מגיע לכם, הייתם ילדים רעים כשהייתם קטנים, וכנראה גדלתם להיות אנשים חרא.

לשמיעת האלבום IDDQD - Leftover Woman



Whitenoise – The Herd
ז'אנר: Groove Metal / Hardcore


לא לעניין אנשים. אם הגעתם עד לכאן ולא הכרתם את Whitenoise, אז תעשו שיעורי בית. להקת Whitenoise לא דופקת חשבון וממשיכה להופיע בארץ ובעולם, בלי לנסות ולהדחק עם מרפקים לאן שהיא לא רצויה – אבל לכבוש ובגדול את איפה שהיא כן. ההרכב השכיל לשמור על הגחלת של מטאל מודרני עם הרבה מאד Hardcore, וב-EP החדש, The Herd, הם פשוט ממשיכים לייצג החוצה את מה שהם עושים הכי טוב, וזה לתת בראש. אם יש להקה מכל ההרכבים השנתיים שיש לה סיכוי לייצב את עצמה בשנתיים הקרובות בתור אחד מהכוכבים המרכזיים בקרב חובבי המטאל הישראלי הצעירים, אלו הם Whitenoise, אז תטו להם אוזן.

לשמיעת האלבום Whitenoise-The Herd



Let Us Be Spoken – Fight For Your Beliefs
ז'אנר : Metalcore


ואו, הם עובדים מהר, ה-LUBS האלו. הם לא קמו רק שלשום ככה, וכבר EP ראשון? האמת היא שטוב מאד שכך. LUBS הם להקת Metalcore צעירה שאמנם נמצאת במקום נוח מאד מבחינה סגנונית בלי הרבה בשורה משלה, אבל עם כל כך הרבה אמביציה ומוטיבציה להגיע רחוק, שניתן מניח שאוטוטו הם יתבגרו ויתבשלו ויהיה להם מה להגיד. עד אז, חובבי הז'אנר שלא יודעים שובע מ-Metalcore יכולים להתענג על EP הבכורה הממש מוצלח הזה, שעשוי ממש טוב ונשמע מיליון דולר. תנו להם צ'אנס. מגיע להם.

לשמיעת האלבום Let Us Be Spoken - Fight For Your Beliefs



Shiver – Bones. Spirit. Ashes. Madness.
ז'אנר: Groove Metal


את Shiver אפשר לומר שגילינו פה ב-Metalist. הוצאנו אותם מתוך פקעת הקריות ומהמטרייה הענקית של הקריות, בה כל להקה מושווית אוטומטית ל-Ferium המעולה ול-Katastrof העולה. הם השתתפו בתחרות ה-Metal Battle והגיעו רחוק במיוחד יחסית ללהקה שהתגבשה רק לקראת הסוף, המון תודות לסולן-מפלצת שלהם, אור גרינברג שנשמע ומופיע כמו דוב גריזלי פצוע וכועס. עם רית'ם-סקשן שלא ברא השטן ושאגותיו של גרינברג, ה-EP הזה פרח בדיוק בקצותה של השנה האזרחית, כדי להוכיח שיש עוד הרבה מה לומר בז'אנר ה-Groove Metal לפני שהוא ימאס או אפילו יגרום למאזין ללחוץ על "נקסט". אין צורך להרחיב עליהם במילים, בסופו של דבר הבריונים של Shiver יכולים להסתדר לבד גם בלי כל המחמאות שלנו. כל מה שנוסיף הוא סתם יותר מדי לדוב.

לשמיעת האלבום Shiver - Bones. Spirit. Ashes. Madness.




This is Rome - Lost Wages
ז'אנר: Post-Hardcore


ואם כבר בחיפאים ואנשי קריות עסקנו אי אפשר להתעלם מה EP שיצא השנה ל This is Rome בשעה טובה. החבר'ה הללו נותנים בראש בצפון משנת 2011 ולאחר שעברו לא מעט שינוים ועליות ומורדות הם שיחררו סוף סוף הוצאה ראשונה רשמית אחרי סינגל בודד ששוחרר בעבר ודף Myspace עם כמה שירים שהיה קיים לו פעם. TIR מנגנים ז'אנר שלעתים נופל מכאן ומכאן אבל בגדול הוא הארדקור שופע כעסים ומלודיות בו זמנית. קשה לדעת אם ההרכב הזה ימשיך וישרוד הלאה, אבל מבחינת הסצנה המקומית והסצנה הצפונית בפרט מדובר באחד ההרכבים היותר מבטיחים שהיו כאן שגם אם ה EP הזה הוא התוצר הראשון והאחרון שלהם, הם יזכרו לטובה והחותם שלהם על הסצנה המקומית הוא ללא עוררין.

לשמיעת האלבום This is Rome - Lost Wages


Nihilistic Legion - Demo
ז'אנר: Black Metal


ולתוספת הכי טריה לסיכום שלנו והוצאה שיצאה ממש יום לפני עליית הכתבה. מדובר בדמו של עוד פרויקט יחיד מבטיח של בחור בשם Tohu שהוציא דמו ראשון של הפרויקט שלו ומשמיעה חטופה זה נשמע מבטיח. הקונספט שסביב ההוצאה הוא מלחמת קודש בדתות המונותאיסטיות הגדולות, אבל אל תתנו לקברים שעל העטיפה או לשם להטעות אתכם, אומנם מדובר בבלאק שורשי ומלוכלך אבל עם זאת יש כאן משהו קוהרנטי ומלודי להפליא שלא מתרץ את הז'אנר כתירוץ למוזיקה משמימה ומצליח באמצעים ביתיים ליצור הוצאה שמשאירה טעם של עוד ונוגעת גם ב KVLT וגם בצד היותר מלודי ואוירתי שנמצאים גם הם בבלאק מטאל. מוצלח, מרענן ועשוי היטב שעושה כבוד לשורשים ומהווה שמיעה מהנה ולא מחייבת.

לשמיעת הדמו Nihilistic Legion




Abnegated - Soul In The Machine
ז'אנר: Melodic Death Metal


יש הרבה אנשים בעולם שיכולים לטעון שהדת' מטאל המלודי חלף מן העולם וש In Flames גורמים לז'אנר להתגלגל בחוסר נחת בקבר כשגם הלהקות הצעירות היותר מבטיחות עדיין לא חוזרות לימי הזוהר שלו, אבל אצלנו מאז ומעולם הז'אנר זכה לעדנה כאשר בשנים האחרונות The Fading בצד היותר מכסח ו Prey For Nothing במקום היותר פרוגרסיבי שומרים על הגחלת נאמנה. בשנה האחרונה הגיחו להם מאשדוד חבורה מאוד מוכשרת העונה לשם Abnegated עם EP מוכן באמתחתם שכולל מפגן מקצועי להחריד של דת' מלודי שכמוהו לא שמענו בארץ מזה הרבה זמן. אל תרחיקו ל Sylosis או Children of Bodom החברים ב Abnegated הוכיחו שדור חדש ומבטיח צומח לו בז'אנר ואנו מקווים שהם כאן בכדי להישאר.

לשמיעת האלבום Abnegated - Soul in The Machine




Sheen Daled - Demo
ז'אנר: Sludge/Stoner Metal


אתם יכולים לתהות שעות מה לעזאזל אומר ש.ד או שאתם יכולים להכנס ל Bandcamp שלהם ולשמוע את הדמו או לראות את הקליפ שהם צילמו עם Beeran Productions ולהיווכח בעצמכם. ההרכב הזה הוא סופר גרופ מקומי שכולל בתוכו את אסף וציון מ Whorecore ז"ל בתופים ובס/שירה ובחור בשם תום על הגיטרה ואת מה שהם מנגנים ניתן לתחם בקו הדק שבין Stoner ל Sludge Metal. פרט לדמו וכמה הופעות עוד לא ברור מה העתיד של ההרכב הזה, אבל מהמעט ששמענו הם ממלאים חור בז'אנרים שלא תמיד זכו ליצוג מכובד בארץ ומהווים משב רוח מרענן בכל מה שקשור לתחום. מקווים לשמוע בהם בשנה הבאה ולתפוס אותם ביותר הופעות.

לשמיעת הדמו של Sheen Daled



Neriglissar - .​.​.​And The Stormwinds Weep In Glory
ז'אנר: Symphonic Black Metal


נריגליסר היה מלך מהתקופה הנאו-בבלית שזכה בכתר שלו ברצח. בשמו ובמורשתו יצר בחור מהצפון שיוצר תחת השם Verdigris את ה EP הזה בפרויקט DIY די מרשים. הכיוון כאן הוא Black Metal סימפוני מלא בפאסון, כזה שלוקח את האויר הצפוני ומתרגם אותו לאויר הצפוני של נורבגיה. למעשה עד לרגע הכתבה לא שמענו על ההוצאה הזאת, ממש ע"פ הספר הלא כתוב של ה Underground וחבל שכך שכן מדובר באחת מהוצאות הבלאק המקומי היותר מעניינות שיצאו השנה. מי שחשקה נפשו באלבום חדש של Dimmu Borgir או Emperor יכול להסתפק בינתיים בהוצאה המקומית הזאת, שעושה הרבה כבוד לז'אנר.

לשמיעת האלבום Neriglissar - .​.​.​And The Stormwinds Weep In Glory




Sadistikus - Sadistikus
ז'אנר: Old School Death/Thrash


עוד דמו שצץ לו השנה ופרויקט DIY מעניין שהפעם פונה לנישת חובבי ה Old-School שקצת קופחו השנה במטאל המקומי. לקח לי כמה דקות להבין ב Google Maps איפה זה לעזאזל קיבוץ מצר(משם הבחור שהקליט את הדבר הזה והצטלם בשבילו בפוזת Thrasher ליד הרפת) אבל כיף לראות שמטאל טוב מגיע לכל מקום. בהוצאה קצרה שכוללת סה"כ 2 שירים ו Intro פתיחה שהוקלטו בטייפ 4 ערוצים עם מכונת תופים אנו זוכים לשמוע טעימה מדת'-ת'ראש אייטיז בוסרי ורשע בטעם של פעם. כמובן שהפרויקט יצא בקסטות בלבד כיאה להוצאת Old School המכבדת את עצמה. 9 דקות קצרות מדי אבל בשביל חובבי הז'אנר בארץ זה טיפה מבורכת בים.

לשמיעת הדמו של Sadistikus



Endlose Trap - Anemia
ז'אנר: Post Black/Alternative Rock


זוכרים את Verdigris? לא' זה לא שם של מחלת מעיים... זה הבחור ההוא שקראתם עליו לפני שתי פסקאות. אז בנוסף ל Neriglissar הוא השקיע השנה בעוד פרויקט יחיד, הפעם בכיוונים מסוגננים קצת אחרת עם בלאק מטאל אוירתי יותר שנושק יותר לכיוון Depressive ו Post-Black בחלקים מסוימים Shining ולעתים Satyriconואפילו רוק אלטרנטיב. הפרויקט הזה נוטה לכיוונים היותר דכאוניים ורגשיים ב Black Metal ופחות לכסאח ולפומפוזיות שיש מהם לא מעט בשאר התתי ז'אנרים בסגנון. גם פה מדובר במוצר באיכות גבוהה ובהוצאה מעניינת שניכר שהוקלטו עם המון מחשבה תחילה. שוב חבל לי לגלות את הדבר הזה בסוף השנה אבל זה היתרון והחסרון של חרב הפיפיות ששמה Underground.

לשמיעת האלבום Endlose Trap - Anemia





Heinous - Demo
ז'אנר: Crust/Black Metal


Heinous הוא שם נהדר ללהקת מטאל קצת מוזרה מאיזור הצפון. בראש העמוד שלה תוכלו לראות לוגו מעוצב ושאר התוכן שחור כולו. ממש לא מזמן הלהקה הקליטה ושחררה להורדה חינמית, חזרה מלאה שמציגה לנו את שירי הלהקה - שעוסקים כולם באונס. אונס של גופות, של יהודונים ושלל מעשים לא חוקיים. רצינות היא לא משהו שתמצאו כאן בשפע מבחינת הרעיון וגם לא מבחינת המוזיקה. השירים האלה הם סוג של תערובת בין Hellhammer (שיש גם קאבר שלהם) וטיפה Sadistik Exekution, עם סאונד שמכבד את המורשת של הלהקות האלה אבל בתמונה הכללית ועם האמצעים של היום, אותן לא כל כך. סנונית ראשונה של הרכב מחליא שחרט על דגלו את ה Old School אבל לא יותר מזה. מי שבעניין יהנה, השאר קצת פחות.

לשמיעת הדמו של Heinous




Alien Fucker - Vulgar Display of Pornogrind/Raping Uranus
ז'אנר: Porngrind/Cybergrind


לדוד אמירמוב יש הרבה זמן פנוי בשביל הבייבי שלו, זה ההסבר היחידי שיש לי איך הוא הספיק בשנה ליצור אלבום, EP ואוסף של B-Sideים. אם שמעתם את האלבום כנראה שאתם יודעים על מה מדובר. מוטציה מופרעת ומופקת היטב של מטאל קיצוני, סימפולי קלידים ששייכים למסיבות אייטיז ושירים של אתניקס והמון המון מטאל מוזר למרחיקי לכת. דווקא ב EP הקצר יחסית(EP גריינד עם 4 שירים(!) ניכרת ההתפתחות בחומר של הפרויקט הזה וגם באוסף ישנם כמה פנינים בדמות קטעים וריפים מעניינים ומשחקים בין שירת המעי של ה Slam לקטעי דאנס וסימפולים הזוים. לשנה הבאה עם אונס חייזרים והאלבום הבא!

לשמיעת האלבומים של Alien Fucker



Die Entweihung - The Last Shelter
ז'אנר: Black Metal


עוד בחור עסוק הוא Herr Entweiherr שהוציא השנה אלבום מלא נוסף שנה שניה ברציפות ואת הקסטה הזאת שמכילה קאבר חדש והקלטות ישנות של פרויקט היחיד שלו(הוצאה עשירית חברים, מכובד לכל הדעות), Die Entweihung שהוא אחד מהפרויקטים היותר פורים בבלאק מטאל המקומי. ההוצאה הזאת יצאה תחת Psalm 88 מקליפורניה ב88 עותקים בלבד. למרחיקי לכת שרוצים לחקור את שורשי האנדרגראונד הישראלי, חובבי בלאק מטאל קשה ומלוכלך ואספנים בלבד, קחו את הקסטה הזאת, שימו אותה במערכת או בווקמן שלכם וצאו למסע מלא ברוע. בנבכי אחד הנפשות השחורות באנדרגראונד המקומי.

לשמיעת האלבום Die Entweihung - The Last Shelter



HAR - BAAL HAO'V
ז'אנר: Black/Death Metal


סופר גרופ מקומי עם אחלה של שם ואחת ההבטחות הגדולות במטאל הקיצוני לשנה הבאה. Har הפציעו עם ה EP שלהם כרעם ביום בהיר והביאו עימם הבטחה גדולה בהוצאה שכוללת בלאק-דת' מטאל בטעם של פעם שהוא עוצמתי, כריזמטי וכוחני כמו שהיה בראשית שנות ה-90' בשיא פריחתו. ההרכב כולל חברים לשעבר מ Whorecore, Achzavoth, Tea With Satan ועוד שהתאחדו כדי להביא בשורה חדשה למטאל בארץ עם מטאל בעברית ואנגלית יחדיו שמבשר את הסוף השחור של כולנו. בשישה שירים שהם עולם ומלואו הם חושפים את מלוא חזונם האפל, מלא בכל מה שאנחנו כל כך אוהבים בדת'-בלאק של פעם רק עם סאונד ברור ומוזיקה הדוקה ומגובשת. נדמה ש Sonne Adam העירו את האנדרגראונד המקומי, כשלהקות מרעננות כמו HAR הן ההוכחה לכך שהשוליים של המטאל הישראלי חיים ובועטים.

לשמיעת האלבום HAR - BAAL HAO'V


ובקרוב בשנה הבאה:



Arallu - Geniewar
ז'אנר: Black/Death Metal


להקת Arallu נמצאת בשטח מאז שנת 1997, כאחת מלהקות המטאל שצמחו מתוך הנוף הירושלמי, ונמנית על להקות המטאל הותיקות ביותר בארץ. כשנגנים שונים עוברים בהרכב שבמרכזו ניצב מוטי "Butchered" דניאל, הבסיסט, הסולן והמנוע העיקרי מאחורי Arallu. הלהקה לא מזמן חנכה הרכב מחודש, אליו נלווה אלבומה הרביעי במספר, העונה לשם Geniewar, שממשיך את הקו המוזיקלי של הלהקה, של בלאק מטאל מלחמתי בעל אקלים מדברי, מתובל בריפים מזרחיים. בנוסף לשירים חדשים, כולל האלבום גם גרסת כיסוי בלתי שגרתית לשיר Powerslave האלמותי של Iron Maiden. האלבום יושק במסגרת הופעה במועדון הגגארין ב-8 לינואר, ויהווה את הפתיחה הרשמית לצעד הבא במלחמה הלא קדושה של ההרכב הזה.

Arallu - From The Desert To The Ice



Separation Anxiety - Winds Of Apocalypse
ז'אנר: Death Metal


לאחר אי אילו טלטלות בהרכב, נשאר סלבה פדרוב הגיטריסט והסולן החבר הנותר היחיד ששרד מאז הקמתה של Separation Anxiety בשנת 2009, ונכח בתוצריה הקודמים של הלהקה הכוללים את ה-EP העונה לשם Asylum, והסינגל ששוחרר לאחר מכן, Famine. לצורך המשך דרכה של הלהקה בנבכי הדת' מטאל, סלבה גייס לצדו כגיטריסט שני את אנדריי קוצנסטוב, את אלכס קירמייר כבסיסט ואת אסף קסימוב כמתופף, עמם הוקלט אלבום הבכורה המלא הראשון של הלהקה, Winds Of Apocalypse, הצפוי לראות אור בשנה הבאה. Separation Anxiety מנגנים מעין דת' מטאל מודרני רווי מלודיות, על אף שאינו מלודי בהוויתו. בהקלטת שיר הנושא הסתייעה הלהקה בקולו של כתבנו, וסולן להקת Prey For Nothing, יותם "דפיילר" אבני.

Separation Anxiety - Winds Of Apocalypse



Shredhead - Death Is Righteous
ז'אנר: Thrash/Groove Metal


הרחק אי שם באורבניות האירופאית של ברלין, ארבעת החברים שיחדיו מהווים את המפלצת המודיעינית Shredhead משחררים את אלבומם השני, Death is Righteous, עליו עמלו לא מעט בשנתיים האחרונות. האלבום מגיע כארבע שנים לאחר אלבום הבכורה שלהם, Human Nature. כעת, האלבום השני שואף להציג לנו את Shredhead בוגרים יותר, מנוסים יותר ומעניינים יותר כאשר המוזיקה נוטה הפעם לכיוונים גרוביים ומלודיים יותר. על אף שהאלבום הוקלט בארץ(עם מיקס ומאסטרינג של לא אחר מ Tue Madsen) בקיץ האחרון החלו חברי הלהקה להעתיק את מקום מגוריהם לברלין, וזאת על מנת לקחת את הלהקה לשלב הבא בדרך לכיבוש העולם. שירת הברבור שלהם על אדמת הקודש כללה הופעה ארוכה מיוזעת ומושקעת במועדון "הגג האדום" במודיעין, המקום בו צמחו, שהעניקה תצוגה מלאה של שירי האלבום החדש. Death is Righteous עתיד לראות אור דרך הלייבל הדני Mighty Music כבר בינואר.

Shredhead - Death Is Righteous



Desert - Never Regret
ז'אנר: Power Metal


אחד מסגנונות המטאל שדי נדיר למצוא בנוף הארצישראלי הוא פאואר מטאל. אפשר למנות על יד אחת את כמות הלהקות שבאמת ניסו לאמץ אותו לחיקן, ו-Desert היא ללא ספק הלהקה היחידה שהצליחה בעמל רב לשרוד עד לאלבום שני, כשמאחוריה ותק של מעל לעשור. הפאואר מטאל הייחודי שהנפיקה Desert התעצב לו במהלך השנים וקיבל פנים של ממש, ואלו באו לידי ביטוי באלבום הבכורה Star of Delusive Hopes מ-2010, שהוקלט טרם חצי מהרכב הנגנים הוחלף, והביא את צירופם של סרגיי "מטאלהארט" נמיצ'ניסטר וסרגיי דמיטריק על הגיטרה והבס בהתאמה, שחלקו במות קודם לכן במסגרת להקת The Afterlife, ואת המתופף אסף מרקוביץ' שהגיע כשנה לאחר מכן. Never Regret, האלבום השני, הוקלט עם הרכב מגובש יותר, והולך בכיוון מלוטש ומודרני ויחד עם זאת כבד יותר מקודמו, וממשיך במסורת המלודיות הסוחפות והפזמונים האפיים הקליטים. הקונספט של Desert אינו נוסב בעיקרו סביב מאורעות גבורה, בין אם היסטוריים או אגדיים, כשהבולט בהם מגיע דווקא מעולם משחקי הוידאו, בשיר Assassin's Fate, המבוסס על סדרת משחקי Assassin's Creed.

Desert - Assassin's Fate



Orpheus Blade - Wolf's Cry
ז'אנר: Progressive Metal


אלבום נוסף ומדובר בפרוגרסיב מטאל המקומי הוא Orpheus Blade. מדובר בפרויקט של עדי כהן-ביטרן, כתבת המגזין וסולנית מוכשרת שבשנים האחרונות עזבה אט אט את ההרכבים בהם לקחה חלק והתיישבה על מנת לגבש את החזון המטאלי שלה על הצד הטוב ביותר ועזרה לו לקרום עור וגידים לכדי היצירה שהיא Wolf's Cry. היא לא חסכה באמצעים על מנת להגשים את האפוס שכתבה - החל מהפקה של לא אחר מארז יוחנן שהוא אחד המוחות מאחורי הפרויקט Amaseffer ומוזיקאי מוכשר בפני עצמו, Jacob Hansen שמיקסס לה את האלבום, שקד פורמן שתופף ו Henning Basse המרשים שמוכר לרובכם בתור הסולן של Mayan ששר ביחד איתה באלבום. תוסיפו לזה עזרה נוספת מכשרונות מקומיים ועטיפה מדהימה של אלירן קנטור שעוטפת את כל העניין הזה בהרגשת חו"ל נוספת. אלבום הבכורה של Orpheus Blade נראה כיצירה מסקרנת ומסתמן שהוא אחד מהאלבומים המבטיחים בז'אנר בשנה החדשה.

Orpheus Blade - Dismissal



Subterranean Masquerade - The Great Bazaar
ז'אנר: Progressive/Avant-garde Metal


הפרויקט השאפתני Subterranean Masquerade הוא פרי מוחו הקודח של המוזיקאי המוכשר תומר פינק, שגייס לשורותיו מספר מוזיקאים נחשבים מעולם המטאל כמו Jason William Walton, בסיסט להקת Agalloch ו-Paul Kuhr, סולנה של Novermbers Doom, כשאלו מתאגדים יחדיו ליצירת אלבום שמצליח לשלב בין הפסיכדליה הסבנטיזית של Iron Butterfly ו-Pink Floyd לדום ופרוגרסיב מטאל, עם שלל אלמנטים נוספים מסגנונות כמו רוק גותי, ג'ז ופולקלור. כלל אלו התנקזו אל תוך ה-EP העונה לשם Temporary Psychotic State והאלבום המלא שעקב, יצירת המופת הייחודית Suspended Animation Dreams. בשנה שעבר שוחרר על גבי תקליט 7 אינץ' הסינגל Home, שהציג חומר חדש מהלהקה לאחר 8 שנות שתיקה, וכעת, לאחר עיכוב מסוים, יוצא סוף סוף האלבום המלא The Great Bazaar, שמציג מחדש את Subterranean Masquerade במודל מחודש, כשבין השמות הידועים ניצבים על המיקרופון ניצב Kjetil Nordhus, מ-Green Carnation, ומתן שמואלי מ-Orphaned Land על התופים. Subterranean Masquerade יצאה לדרך חדשה, בתקווה שימשיכו את המורשת המכובדת שהותיר מאחוריו Suspended Animation Dreams.

ubterranean Masquerade - Tour Diary



THE FADING - Till Life Do Us Part
ז'אנר: Melodic Death Metal


לא צריך להכביר במילים בכדי להציג את The Fading, אחד השמות היותר מוכרים במטאל הישראלי בעשור האחרון. למי שבכל זאת פיספס, ההרכב התחיל לפני 14 שנה בתור Excessum, ואחרי שני דמואים ו EP שינו את השם והעלו הילוך כשעל הדרך הם זוכים בתחרות המטאל באטל המקומית ובהמשך העולמית ועושים היסטוריה בתור הלהקה הישראלית הראשונה שהגיעה למעמד הזה. בהמשך דרכם יצא אלבום הבכורה שלהם תחת Wacken Records ולאחר לא מעט שינוים, חילופי הרכבים והמון קילומטרז' על הדרך השנה סוף סוף הולך לצאת אלבום האולפן השני שלהם שמציג הרכב שונה מעט עם רן שנקרמן מ Demanted Sanity על התופים ואלכס זבולון שהצטרף לפני כשנתיים בתור הגיטריסט הנוסף בהרכב. למודי קרבות ונסיון, כבר משני השירים שיצאו ניתן לאשר שהם עשו זאת שוב והולכים להוכיח לנו שוב שמדובר באחד היצואים הכי מוצלחים של המטאל הישראלי לדורותיו.

THE FADING - Till Life Do Us Part




קין והבל 90210 - וידאודרום
ז'אנר: Stoner/Alternative Metal


מי שמאזין לראשונה למוזיקה של ההרכב החולני הזה מתקשה להבין מאיזה כוכב לכת הם נחתו. מנה גדושה של Stoner מופרע שמאפיין את The Melvins, רגעים עמוסי כבדות של Sludge, ורוח שטות שאיכשהו קרובה הרבה יותר דווקא ל-Mr. Bungle, כשאלו מהולים באווירה מתעתעת. כל אלו באו לידי ביטוי באלבום הבכורה - "מסע הכזבים של קין והבל", משתקפים בהופעות המהפנטות של ההרכב, ומתעתדים להמשיך גם ב"וידאודרום", שמומן באמצעות תמיכה כספית ממעריצים דרך Headstart. האלבום אמנם היה אמור להשתחרר כבר באוגוסט האחרון, אך כמנהגם של אלבומים, נדחה גם הוא לחודש ינואר 2015. יש למה לצפות ולא רק בגלל העטיפה המופרעת שנחשפה לא מזמן.

קין והבל 90210 - לקח זמן



Sintax – Sway For A Better Day
ז'אנר: Groove Metal


Sintax אולי לא נמצאת פה 5000 אלפים שנה, אבל ירושלים כן, ואת זה אפשר לשמוע במוסיקה שלהם. באופן מסוים הם די הקונטרה ל- Arallu הלוחמנית והמושחרת עד נשמה בצבע שחור מדבר, Sintax מביאה את האג'דה שלה מהצד השני של המפה. Arallu היא שורשית, לוקחת כל מה שהיא יכולה מה-Black, ה-Thrash והמוסיקה המזרחית האסלית, ו-Sintax חוצצת מחסום כמעט ובטעם של Industrial Metal עם ריפים גרוביים, אג'נדה פוליטית כואבת כמו אגרופן ימני מזרועו של יחי, בעוצמה של הלח"י היישר אל הלחי. אבל הפעם הכעס המטאלי של הריפים של Lemmy Keller ושאר חבריו יוצאי ותיקת הת'ראש הירושלמית שהתפוגגה לה, 'שוורצחייעה', מנבאים שחורות קודם כל למדינת ישראל ורק אחר כך לאויביה אם בכלל. הניהילזם של 'שוורצחייעה' ממשיך לרחף מעל הטקסטים של Sintax מה שמשלים את הנדבך האבוד שלהם שהיה חסר להם כל כך הרבה זמן עם כריזמה. אז אולי Sintax תוציא אלבום בכורה רק ב-2015, אבל היא שומרת טינה ואנרגיה מאז ימי היבוסים.

Sintax Four More Years

ולסיום, הנה עוד כמה שמות שעובדים על הוצאות חמות לשנה הבאה:

Shattered illusions
Ferium
Mad:alarM
Tangorodim
Hammercult
Sinnery
Somnia
Ke$$ef
Dukatatlon
03


חסר פה אלבום שממש אהבתם השנה? רוצים לספר לנו על אלבום שאהבתם מאוד? אל תתביישו!

[ פרסם תגובה / קרא תגובות (5) ]
:: Share ::
FaceBook MySpace Twitter Email This
:: Search ::
 
:: Album Reviews ::

Judas Priest – Invincible Shield

Bruce Dickinson – The Mandrake Project

Vespertine - Desolate Soil

Sinnery – Below The Summit

Winterhorde - Neptunian

Oceans On Orion – Start From Nothing
>> סקירות נוספות <<

:: Updates ::

סקירת הופעה:
כל הדרכים מובילות לעשור - סקירת הופעת העשור לאלבום הבכורה של Walkways

כתבה:
להקות של אלבום אחד

כתבה:
עשרה אלבומי מטאל שאולי פספסתם

כתבה:
מטאל מזרח תיכון – על הרכבי המטאל של המזרח התיכון

כתבה:
2023 במטאל – סיכום שנה ישראלי של מגזין מטאליסט

כתבה:
2023 במטאל – סיכום בין לאומי של מגזין מטאליסט
>> עדכונים נוספים <<
:: Events ::
[23/05/2024]
Prey For Nothing - 15 years of Violence Divine
[06/04] Metal Carnival
[27/04] Prowlers - Warfare
[29/04] Break the cycle
[17/05] Nailien Invasion - השקת אלבום
>> לפרסום בלוח אירועים <<
:: All Rights Reserved © Metalist Magazine 2002-2014 ::                                                       ::::