Main Menu
Main: Interviews | Articles | News
Reviews: Albums | DVD | Shows
Scene: Events | Photos | Forums
Misc: Updates | Movies | Videos
About: Magazine | The Staff
Advertise: Events | News
DPS
DPS
Feed Us Go Hebrew Visit Our Facebook Page Visit Our MySpace Profile
:: Album Reviews ::

לאתר הרשמי: לחצו כאן
חברת תקליטים: Einheit Produktionen


רשימת השירים:

01. Lord Of The Seas
02. Breath Of The North
03. In The Odin"s Fest
04. Konung
05. Triumph Of Winter
06. The Source Of MIMIR
07. Ale - Part 2
08. Twilight Of The Ages
09. Fjell Og Fjord
10. Balfor


ציון:

04/10/2005
Nomans Land - Hammerfrost
מאת: אופיר מסר


הויקינגים אמנם הגיעו בעיקר מארצות סקנדינביה, אבל מסתבר שהם התפרסו למקומות רבים ברחבי העולם. גם רוסיה קיבלה מנה של ויקינגים, שלמען האמת אין לי מושג איפה בדיוק, אבל אם החליטה לקום שם להקה שהתחברה לסגנון הזה, אני מניח שהייתה לה סיבה טובה. Nomans Land מסנט-פיטסברוג היא אולי להקת הויקינג מטאל הראשונה שהכרתי ממדינת חבר-העמים ואם לא מחשיבים את להקת Arafel הישראלית עם שורשי הפולק הרוסי שלה, אני חושב שהיא גם היחידה שעושה את זה.

"Hammerfrost" הוא שם האלבום השני של הלהקה שיוצא 5 שנים לאחר אלבום הבכורה ו-9 שנים לאחר הקמתה. למרות שנטיות החבורה הרוסית היו בהתחלה שייכים לדום מטאל, הם הגיעו לבסוף לדרך הישר, או הדרך המושלגת, והחלו לעשות ויקינג-פולק לכל דבר וזה כבר מה שניתן לשמוע עם התחלת השיר הראשון "Lord Of The Seas". לצלילי גלים מתנפצים אנו נכנסים לשיר ומיד מקבלים כמה צלילי פולק מלווים בקלידים שנשמעים כמו חצוצרות. קול גראוול מחוספס נכנס גם הוא לאווירה ולא הרחק אחריו מצטרף קול קלין שעושה "ליווי ויקינגי" ברקע. אמנם מוזר לשמוע את הקול המלווה שמשחק בתפקיד קצת יותר רישמי ממה שצריך, אבל מתרגלים לזה בסופו של דבר.

השיר השני, "Konug", מתחיל בנגינת גיטרות על בסיס נעימה אירית וממשיך ככה כמעט דקה וחצי מהשיר עד ששוב נכנס הסולן עם הקול המחוספס. למרות הגראוולים, הוא נשמע יחסית ברור וזה אולי בגלל שהוא לא שר מהר מדי. חבל רק שאני לא יודע איזה מחברי הלהקה אחראי על איזה קול, אבל זה לא מפריע בסופו של דבר, שניהם מתחלקים בעבודת השירה ומבצעים אותה לא רע בכלל. "Breath Of The North" למשל, מתחיל בקול הקלין הרשמי וממשיך משם לשיר אפי, אמנם בלי חצוצרות וכינורות, אבל עם מלודיות קלידים מעולות ונגינת מטאל שלא מורידים את התחושה הקרבית של השיר.

כמו כן, מלבד שירי המטאל, האלבום כולל גם 3 קטעים אינסטרומנטליים, הקטע הרביעי "In The Odin's Fest", השישי "Ale - Part 2" והקטע התשיעי "Fjell og Fjord" שכולם על אותו בסיס מטאל עם נגיעות אקוסטיות קלות ועבודת קלידים. אמנם זה נותן לנו רק עוד 4 שירים ליהנות מהם, אבל לטעמי זה מספיק בהחלט. "Triumph Of Winter" נפתח בזעקה לאודין, מלך אלי ה-Aesir, וממשיך בשם לעוד שיר אפי בליווי שני הסולנים. אך השיר השישי, "Source Of Mimir", כמו השיר השלישי, הוא גם אחד מהאהובים עלי. נגינת הקלידים הפולקית של הלהקה משתלבת עם הדיסטורשנים כמו שצריך ונותנת לשירים נופח ויקינגי ראוי.

גם "Twilight Of The Ages" והשיר האחרון "Balfor" לא נופלים מהקודמים. מה שאהבתי בלהקה שהם שרים לשם שינוי באנגלית ולא בשפת מוצאם, כמו רוב להקות הויקינג-פולק. כנראה שהם לא הרגישו בצורך להתחבר כל-כך עמוק לשורשים הפגאניים שלהם ופשוט החליטו לדבר על אותם דברים רק בשפה שמרבית האנשים בעולם יבינו, זה כבר טוב. מלבד זאת, המוזיקה של הלהקה, למרות הנימה הפולקית שלה, לא מהירה כל-כך וזה מה שנותן יותר טעם לכיוון הויקינגי של הלהקה. בכל אופן, זה לא רע בכלל ואני מחכה לשמוע באיזה עוד ארצות אני אמצא חבורת ויקינגים שעושה מטאל טוב כמו ש-Nomans Land עושים. Hail Odin!

[ פרסם תגובה חדשה ]
:: Navigate ::

[#] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z]

:: Share ::
FaceBook MySpace Twitter Email This
:: Search ::
 
:: Album Reviews ::

Helloween – Helloween

Blaze Bayley – War Within Me

Subterranean Masquerade - Mountain Fever

Metal Scent - The Mask

Therion - Leviathan I

Dark Tranquillity – Moment
>> סקירות נוספות <<

:: Updates ::

כתבה:
נבחרת המתכת – על עשרת השירים הגדולים של מטאליקה

כתבה:
הבתולה לאן? - על החלשות החומר במחנה Iron Maiden

סקירת הופעה:
טויסט קלאסי - על הופעתה של להקת אורפנד לנד והתזמורת הסימפונית של אשדוד

כתבה:
התיישנות החומר – על המחסור בענקי רוק ומטאל

ראיון:
An Interview with John Haughm (Agalloch and Solo groups)

כתבה:
ה 5 שהצליחו - על 5 אלבומי מטאל מסורתיים שהעזו לצאת 30 שנה אחרי 1991
>> עדכונים נוספים <<
:: Events ::
[22/09/2021]
Sonata Arctica in Israel
[03/07] Jinjer בישראל
[22/07] July Rocks - A New Beginning
[22/07] Sonatine
[24/07] Northern Fever & Chills - Orpheus Blade LIVE in Haifa!
[29/07] Passing the Torch Festival #2
[05/08] Prey for Nothing - KIVSHAN Release Show
[06/08] Moonless night on the roof
[12/08] Arallu Desert Battles release tour - Haifa
[13/08] Arallu Desert Battles release tour - Tel Aviv
[14/08] Arallu Desert Battles release tour - Jerusalem
[27/10] Tiamat - בהופעה אחת בישראל
[17/11] Insomnium live in Tel Aviv
[29/11] Paradise Lost חוזרת לתל אביב
[30/03] Samael בהופעה אחת בישראל
[24/04] Dark Funeral בהופעה בישראל
>> לפרסום בלוח אירועים <<
:: All Rights Reserved © Metalist Magazine 2002-2014 ::                                                       ::::