אלבומי פברואר 2021 באקסטרים
פברואר 2021 ללא ספק היה שופע יותר מינואר ואני לא מדבר רק על השלג שאנשי ההר שבנינו חוו. אמנם לא יצאו יתר מידי אלבומים חדשים של ההרכבים הגדולים והמוכרים בז'אנר, אבל מהבינוניים ועד האנונימיים קיבלנו גשם שוטף של הוצאות שחלקם הפתיעו אותי, חלקם ענו על ציפיותיי ואת חלקם אף אכניס לרשימה האקסקלוסיבית שלי הכוללת את המועמדים לאלבומי השנה שלי.
השפע הרב שחווה המטאל הקיצוני ובמיוחד הבלאק והדת' בשנים האחרונות יכול להפוך לרועץ למאזין שמנסה להישאר מעודכן. אין שום סיכוי שאדם אחד יצליח לעקוב אחר כל הוצאה והוצאה בז'אנר, להאזין לה ולחוות את דעתו עליה. אלא אם כן אין לו חיים. לכן סלחו לי אם פספסתי את האלבום הפברוארי שעשה לכם את זה. יכול להיות שעלי הוא עשה פחות רושם, ויכול להיות – ומרבית הסיכויים שזה מה שקרה – שפשוט לא הספקתי להגיע אליו. לכן אני אומר, אם לא מצאתם אותה בכתבה, תנו לי את ההוצאה הנבחרת שלכם בתגובות ואם לא נתקלתי בה כבר, אני מבטיח לתת האזנה ומשוב. ומי יודע, אולי מכם ומכן תגיע יצירת המופת שבעוונותיי דילגתי עליה.
מבחינת החשודים המיידיים, החמישי של הצמד האוסטרי Harakiri for the Sky יצא אחרי עיכובים ב-19 לחודש דרך AOP Records. גם ב-Mære הם ממשיכים לעשות פוסט מטאל מלודי עם שורשים בבלאק ומי שאהב את מה שהם עשו עד עתה, אין לו שום סיבה לא לאהוב את האלבום החדש. ועכשיו לחשודים הפחות מיידיים:
The Ruins Of Beverast – The Thule Grimoires
דרך Ván Records
כמעט ארבע שנים לאחר Exuvia המופתי יצא סוף סוף הפרק הבא במסעו המוזיקלי של אלכסנדר וון מיילנוואלד. אני לא אגזים אם אומר ש- The Ruins Of Beverast הוא פרויקט האקסטרים מטאל הייחודי ביותר כיום. אם ניקח את The Thule Grimoires ישנו פער ענק בין הכותרת שהיא דום בלאק לתוכן שמרגיש כמו מוזיקה מממד אחר. כמו ציור אקספרסיוניסטי – סובייקטיבי בצורה קיצונית, אך בו זמנית מצליח לא להילכד בעולמו הפנימי של היוצר ומעביר את הרגש ואת המוזרות גם למאזין.
Suffering Hour – The Cyclic Reckoning
דרך Profound Lore Records
שנתיים לאחר האי פי המוצלח Dwell וארבע שנים לאחר אלבום הבכורה שבישר לעולם את הבשורה על פי Suffering Hour האמריקאית, יוצא אלבומה השני, והוא עשוי מסיוטים פסיכיים וריפים. המון המון ריפים שיעשו טוב לכל לב שחור ולכל נפש אפלה. אם The Ruins Of Beverast עושה מטאל קיצוני לחייזרים, Suffering Hour עושה דת' מושחר לרוצחים סדרתיים ולנשפים מיזנתרופים. פס קול רווי דיסוננס וריוורב שמתנגן ללא הפסקה מבעד לרמקולים של בתי חולים לחולי נפש משנות ה-50 של המאה שעברה.
Sur Austru – Obârșie
דרך Avantgarde Music
למי שלא מכיר את Negură Bunget הייתי ממליץ לסגור את הפער הזה בהשכלה ומהר. מדובר על הרכב המטאל הנפלא ביותר שיצא מרומניה. האלבום Om מ-2006 יספר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת על ההרכב הזה. לצערנו מנהיג הלהקה גבריאל מאפה נפטר ב-2017 והלהקה התפרקה. שנה לאחר מכן, שלושה חברים Negură Bunget ז"ל הקימו יחד עם עוד מוזיקאים את Sur Austru ו- Obârșie הוא אלבומם השני. המוזיקה של הרומנים יכולה לדבר אל הרבה אנשים, ממעריצי להקת האם והרכבים כמו Agalloch, דרך אוהבי בלאק אטמוספרי ועד חובבי פולק ואפילו פרוג.
Paranorm – Empyrean
דרך Redefining Darkness Records
נראה שבעוד Vektor המתחדשת כנראה מסתפקת בספליט עם הרכב פרוג ת'ראש בשם Cryptosis, הרכבים שקיבלו מהקנדים השראה לא מתכוונים לחכות לה. שנה שעברה היו אלו Cryptic Shift עם הוצאה שלדעת רבים הייתה אחת מהוצאות השנה. ב-2021 אלו Paranorm השבדים עם אלבום בכורה שלא נח לרגע ונותן בראש עם ת'ראש פרוגי ודינמי כמו פרכוסים של אחוז דיבוק. בניגוד לקנדים ולמעט גזרת הווקאלס, Paranorm מעדיפים לשאוב יותר השראה מהת'ראש והספיד המסורתיים, דבר שמתבטא גם בסאונד וגם בכתיבה. בקיצור, כיף של אלבום.
DSKNT – Vacuum γ-Noise Transition
דרך Sentient Ruin Laboratories
יש כמה וכמה סוגים של דת' מושחר. יש את הסוג המופק והמהוקצע של בהמות' וצאצאיה המוזיקליים. יש את הסוג שאני קורא לו השבדי – בלאק דת' מהסוג של נקרופוביק ואפילו דייסקשן. יש עוד סוג שהיום מכונה WAR מטאל, ואם יש בשם ההרכב עז או שישנה עז על העטיפה, מרבית הסיכויים שהלהקה שייכת לסוג הזה. הרכבים מפורסמים בנישה הזאת הם למשל בלאספמי או ארצ'גאוט. וישנו עוד סוג שאני מכנה "מפחיד" או "מטריד", ו- DSKNTהאוסטרלית שייכת אליו. מומלץ מאוד לכל מי שרואה בסקאלה בין פורטל לדת'ספל אומגה טרטוריה מרתקת.
Gravesend – Methods Of Human Disposal
דרך 20 Buck Spin
ומבלאקנד דת' לשילוב הלא אפשרי של גריינד ובלאק ולהוצאת הבכורה של השלישייה הניו יורקית Gravesend דרך אחד הלייבלים העמוסים ביותר בשנים האחרונות 20 Buck Spin. בואו לרגע נהיה כנים. זה לא הגריינד בלאק של Anaal Nathrakh. זה הרבה יותר מזוהם, נמוך, קצר, פאנקי וגולמי, ובקיצור, זה הרבה יותר גריינד, אבל כמי שלא רועה בשדות אלו לעיתים קרובות, ההוצאה הזו בכל זאת תפסה אותי, והנוכחות המאזנת של הבלאק הופכת את מחול הריקבון הזה למשהו יוצא דופן ולא סטנדרטי. משהו שמצליח לחבר יפה בין האפלה לטינופת.
Los Males Del Mundo – Descent Towards Death
דרך Northern Silence Productions
מה כבר אנחנו מבקשים מהבלאק האטמוספרי שלנו?! לא הרבה. שלא ישעמם אותנו עד שניפול לשינה עמוקה בה נחלום על מוזיקה שגורמת לנו להישאר ער, ושיעשה את העבודה שלשמה התכנסנו, דהיינו, ייצור את האווירה האסקפיסטית שתיקח אותנו הרחק מהכאן ומהעכשיו. הצמד הארגנטינאי Los Males Del Mundo עושה בדיוק את זה באלבום הבכורה שלו. בעזרת גישה אגרסיבית ודינמית יותר בייחס לסטנדקט של תת הז'אנר האטמוספרי, וליריקה המושפעת מפילוסופים אקסיסטנציאליים כמו ניטשה, צ'וראן ושופנהאואר, יש לנו הוצאה ששווה להתעכב עליה.
ולעוד הוצאות אקסטרים מפברואר ששוות בדיקה:
Revulsion – Revulsion
Misotheist – For the Glory of Your Redeemer
Udånde – Life of a Purist
Hellcrash – Krvcifix Invertör
SPIRE – Temple of Khronos
Caedes Cruenta – Of Ritual Necrophagia And Mysterious Ghoul Cults
Nammoth – Diagnosis: Extinction
Meuchelmord – Mordmelodien
Detritivor – Scattered Remnants
Wynter Myst – Frore
Causam – Doomsday Rapture
Stake Driver : Lycanthropy 666
Thron – Pilgrim
Plague Weaver – Ascendant Blasphemy
Elegiac – Father of Death
Ad Nauseam – Imperative Imperceptible Impulse
Downcross – To the Last Sunset at the Gates of Collapse
Chainsword – Blightmarch
Hænesy – Garabontzia
Ad Nauseam – Imperative Imperceptible Impulse