סיכום אוקטובר 2008 במגזין מטאליסט
אין ספק שהיה אחד החודשים היותר מעניינים שעברו על סצנת המטאל הישראלית, ומגזין מטאליסט, כרגיל, מלווה את הדברים. אם החודש סימן את חזרתו של המגזין לעבודה שוטפת לאחר פגרת הקיץ, הרי שמבחינת הופעות – נראה כי המדינה ממשיכה לרעוש לאחר ביטולו המדובר של פסטיבל Anthem, ביטול שהסתיים בטעם רע הרבה יותר מסתם חוסר הגעה של כמה להקות מטאל. עד הרגע הזה נראה כי רבים מקוני הכרטיסים לא קיבלו את כספם בחזרה, ומספר גופים, בראשם חנות המטאלשופ בתל אביב היו בין הנפגעים, כשטענות רבות מופנות אל החנות שמכרה בשם אותו מפיק זר. הנושא עדיין לא הסתיים, אבל אני בטוח שנשמע עוד רבות עד שדברים יהיו ברורים יותר.
רק בשבוע שעבר נשמע כי עוד להקת ענק שאמורה הייתה להגיע להופעה בארץ, ביטלה, הפעם Slipknot האמריקאית המצליחה, בביטול שעדיין לא הוסבר כיאות ע"י הלהקה. הופעות אחרות מתקיימות, כמו זו של Tarja, לשעבר סולנית Nightwish, וזו של הלהקות Aborted הבלגית ו-Distorted הישראלית, שקשורה בחתונתם של שני סולני הלהקות. לאחר מכן גם צפויה Epica להגיע, ואנו מקווים כאן כי Slipknot היו האחרונים לאכזב בנושא. לפחות במקרה הנ"ל לקחה הפקת האירוע אחראיות והתחייבה להחזרת כספי הכרטיסים באופן מיידי.
פה במגזין שוב ניסינו לתת מבחר של תכנים מכל קצוות המפה, בין ראיונות עם להקות ישראליות כגון Acropolis, Phantom Pain ו Aborted/Distorted (השילוב יוצא ישראלי) לראיונות עם אמנים בין לאומיים כמו Sabaton, Tarja ו-Lamb Of God שכיכבה בסוף אוגוסט, ועד הראיון עם Rick Ernst, הבמאי של Get Thrashed, הדוקומנטארי המדובר על ז'אנר הת'ראש. במחלקת הביקורת שוב כיכבו ז'אנרים שונים ומשונים, עם אלבומים חדשים של להקות כמו Aborted, Slipknot, Amon Amarth Opeth ו-Septic Flesh בין הרבה אחרות. חודש הבא כנראה ימשיך להיות מעניין, נראה כי מאז הקיץ קצב המאורעות לא יורד, ואנחנו נהיה כאן כדי ללוות את הכול.
אלון מיאסניקוב – עורך ראשי
ראיונות אחרונים
31/10/2008
Miri Milman מ-Distrotred
ו-Sven de Caluwe מ-Aborted
אם יש דבר מה מפתיע למצוא בעולם מוזיקת המטאל, במיוחד בצד האלים יותר של הספקטרום, הוא רומנטיקה. למרות כל זאת, הצליחו Sven de Caluwe (מעכשיו, סוון), סולן להקת הדת' מטאל הבלגית Aborted ו-Miri Milman (מעכשיו, מירי) סולנית להקת המטאל הישראלית Distorted למצוא עצמם זה בזרועות זו. לכבוד הופעת החתונה של השניים, שתתקיים ממש בקרוב, החלטנו שזה יהיה הולם ונכון לשאול כמה שאלות שעלו לרובנו בראש, כמו על המשך הקריירה המוזיקלית של השניים, שיתופי פעולה עתידיים וכמה פרטים על חתונת המטאל הגדולה בארץ, אם לא בעולם כולו.
לראיון המלא בעברית
28/10/2008
חברי להקת Phantom Pain
אם יש מילה שיכולה להתאים ל-Phantom Pain, להקת הדת' מטאל העולה מארצנו, היא המילה Brooding. הלהקה הזאת התבשלה על אש קטנה במהלך שירותו הצבאי של סולן וגיטריסט הלהקה דור מידלש, עד אשר בקעה במלוא הזעם בסוף 2006. כעת, כאשר הלהקה מחזיקה EP בכורה הנקרא The Hypocrite, וקצת לפני הופעתה עם Aborted הבלגית, החלטנו במטאליסט לתפוס את החבורה הדרומית הזאת בלשון ולהוציא ממנה את כל המידע האפשרי.
23/10/2008
הסולנית Tarja Turunen
השם Tarja Turunen מעלה קודם כל לתודעה את שמה של להקתה לשעבר, Nightwish – אחת מלהקות המטאל הסימפוני המצליחה ביותר בעולם, שמכרה מליוני עותקים מאלבומיה, ושהופיעה בארץ לפני כשנה. השם גם מזכיר את השערוריה שנוצרה כתוצאה מפיטוריה של Tarja מהלהקה בסכסוך פומבי מאד שנוהל בעיקר דרך העיתונות, ושהסתיים בהחלפתה של Tarja בזמרת בעל קול ייחודי הרבה פחות, אבל ככל הנראה כזאת שתהיה פחות במרכז הלהקה כמו ש-Tarja הייתה. הבסיס להצלחתה של Tarja תמיד היה ונשאר הקול האופראי המרשים שלה, כשגם המראה אף פעם לא הזיק, מה שגם הוביל די מהר להחתמתה בחברת הענק Universal שהוציאה את אלבום הסולו שלה – My Winter Storm…
10/10/2008
חברי להקת Acropolis
פאוור מטאל קיצוני, פרוגרסיב-פאוור אגרסיבי או איך שלא תרצו לקרוא לזה, חברי להקת Acropolis לא נכנסים לפרטים ספציפיים כשזה נוגע למוזיקה שהם עושים וגם מההופעות שהם נתנו עד כה, קשה היה לקלוט את כל המרכיבים מאחורי המוזיקה שניגנו על הבמה. עכשיו העניינים ישתנו, כאשר ביום שני הקרוב Acropolis תשיק את EP הבכורה שלה, The Aftermath, לאחר שנתיים של ציפייה מאז שחזרה לתודעת קהל המטאל הישראלי עם הסינגל "Lead The Wake" שכבר הפך להמנון הלהקה. ממש לפני שהיצירה משתחררת אל העולם, תפסנו את כל חברי Acropolis – יוחאי דוידוף (שירה), אלכס קרלינסקי (קלידים), שקד פורמן (תופים), אלעד מנור (באס) ודניאל וורפולומייב (גיטרה) – לצ'אט פתוח, בו הם השתדלו לענות על כל שאלותינו, אך לעיתים נסחפו לכיוונים אחרים לגמרי… ככה זה עם מוזיקאים, כולם משוגעים.
26/09/2008
Rick Ernst, במאי הסרט Get Thrashed
בשנה-שנתיים אחרונות קראתי לא מעט על מה שהוגדר כ-"הסרט הדוקומנטארי האולטימטיבי" על סצנת הת'ראש של שנות השמונים והתשעים. עלו לצפייה מספר סרטונים קצרים מהסרט, שמהם ניתן היה להבין שמדובר בפרויקט ענק של ממש. לאחר הצלחת הסרט התיעודי Metal: A Headbanger's Journey לפני מספר שנים, נראה היה כי מישהו אחר לקח את ז'אנר הת'ראש בלבד, והתרכז בעשיית אותו מבצע ענק שנועד ללמד כל מה שיש ללמד על הז'אנר הזה, אחד הגדולים והמצליחים ביותר בתולדות המטאל וזה שעליו גדלתי בשנות השמונים. Get Thrashed הוא מכלול של ראיונות, הופעות וסיפורים של אנשים שהיו קשורים להתחלה, העליה והשיא של ז'אנר הת'ראש בעולם…
סקירות אלבומים נבחרות
ציון:
Into Eternity – The Incurable Tragedy
מאת: אלון מיאסניקוב
לפני שנתיים הגיע אלי האלבום הרביעי של הלהקה הקנדית Into Eternity, ונפלתי ממנו באופן שמעט מאד אלבומים הצליחו לעשות באותה שנה. קשה להגדיר את הלהקה באופן ספציפי – היא תוארה כלהקת דת' פרוגרסיבית, אבל שילבה שירה נקייה מלודית מצוינת של הסולן החדש דאז Stu Block, מה שקירב אותה בעיני יותר לפרוג מטאל קיצוני ולא לדת' מטאל – למרות בלאסט ביטים ושילוב של גראולים במוזיקה. יש עוד כמה להקות שעושות דברים דומים, אבל מעטן ברמה שקרובה לזו של הקנדית. Mercenary היא דוגמא ללהקה שכן עושה זאת טוב, וגם Scary Symmetry, אבל מלבד אלבומה השני של Symmetry אני עדיין חושב שאלבומה הקודם של Eternity שנקרא The Scattering Of Ashes היה טוב יותר משתי הדוגמאות הנ"ל.
ציון:
The Haunted – Versus
מאת: יותם Defiler
The Haunted זו הלהקה שאני צריך להפסיק לכתוב עליה. זהו האלבום הרביעי שלה שאני סוקר, וזה לא שהיא מוציאה אלבום כל חצי שנה. ועם זאת, יש פינה חמה ליוצאי At The Gates וחבריהם, במיוחד ל-Peter Dolving, אצלי בלב. המוזיקה של The Haunted אמנם אינה ממציאה את הגלגל, אבל היא בחלט מצליחה לשמור רעננה במהלך נגינת כל האלבום. ייזקף לזכותה של החבורה השבדית הזאת, שלהוציא אלבום אחרי יצירת המופת הקודמת שלה, The Dead Eye, שהייתה פגיעה מדויקת במטרה בתשלובת נהדרת בין המטאל המודרני של הלהקה לרוק אלטרנטיבי, מבלי ליפול לקלישאת הניו-מטאל הטורדנית, זוהי משימה בלתי פשוטה.
ציון:
Amon Amarth – Twilight Of The Thunder Godמאת: עמר ברזילי
להקת Amon Amarth החלה לבעוט לפני 16 שנים ע"י כמה חבר'ה שמצד אחד נורא אהבו לפוצץ את אוזניהם בדת' מטאל שוודי כשר למהדרין, ומצד שני מאד התעניינו במיתולוגיה וההיסטוריה של התרבות והמקום ממנו הגיעו – ובאופן ספציפי על התקופה שבה הויקינגים שטפו את אירופה בחמתם. אם הולכים קצת אחורה, Once Sent From The Golden Hall שיצא ב-1998 דרך Metal Blade הכיר את הלהקה לסצנת המטאל, אך חבורת השוודים לא נכנסה באמת לתודעה של הקהל העולמי עד 2002 עם Versus The World, שקצר תשבוחות אדירות והגיע לכל חובב דת' מטאל ו\או מוזיקה-שקשורה-בויקינגים ברחבי העולם.
ציון:
Slipknot – All Hope Is Gone
מאת: ג'ינו אריאלי
העובדה ש-Slipknot הוציאו דיסק חדש צריכה להיות מספיקה בשביל כל חובב מטאל לפחות להתעניין ולשמוע אותו. זה היופי בלהקה הזאת, היא מצליחה להיות להקת קרוסאובר שבדרך פלא פונה לכל חובבי המטאל באשר הם ללא הבדל גזע מין דת ותת-ז'אנר. Slipknot יכולה לדבר אל הקשוחים שבמטאליסטים ובאותה נשימה להוציא שיר כמו "Vermilion Pt. 2" שנשמע כמו איזה ג'וני קאש. Slipknot הצליחה להמציא עולם מספיק חולני שלידו המילה "מטאל" לפעמים לא כבדה מספיק. היכולת של הלהקה לצאת טוב בכל דבר שהיא עושה קסומה. קחו לדוגמא את עיניין המסכות, כשחברי להקת Kiss הורידו את האיפור שלהם, העולם עצר את נשמתו ועשו על זה ספיישל מיוחד בטלויזיה.
ציון:
Dream Evil – Gold Medal In Metal
מאת: אלעד מיאסניקוב
Dream Evil, לא "השיר של" והאלבום המשובח של Dio, אלא להקת פאוור מעולה משוודיה שאימצה את שם האלבום הנ"ל כמחווה ל-Dio. בכל אלבום מתוך ארבעת האלבומים שהלהקה הוציאה, מספר רב של שירים הימנוניים, קליטים וסוחפים. עכשיו, אחרי 6 שנים של פעילות (למרות שהלהקה החלה לרקום עור וגידים כבר ב-1999) Dream Evil משחררת DVD ודיסק כפול של הופעה חיה. קצת לגבי הלהקה: ב-1999, מפיק העל Fredrik Nordstrom (שעבד עם Dimmu Borgir, In Flames וכו') וגיטריסט בפני עצמו, חבר לגיטריסט הוירטואוז היווני Kostas Karamitroudis (הידוע בכינוי Gus G). כתיבת שירים, וקצת ג'אמינג, הובילה להחלטה להקים להקה.
ציון:
Aborted – Strychnine.213
מאת: נדב אבני
עדכון קצר למי שלא מכיר: בשנת 2002 הגיעה לארץ להקת ברוטאל צעירה מבלגיה כדי לשבור את מועדון ה"מכבי מיוזיק פקטורי" בערב שנקרא "נביאי הזעם" – הלהקות Herzog ו-Lehavoth חיממו ואני אישית נכנסתי עם כל הפרצוף בעמוד שהיה שם באמצע. Aborted מאז כבר חזרו לפה, Sven De Caluwe, הסולן, הגיע לכאן גם כמתופף ב-Leng Tch'e, להקת הגריינדקור המצויינת שחיממה את Amon Amarth, ובנוסף גם הופיע והקליט עם חברי להקת They:Swarm הישראלית, הלוא הם Whoreocre המופרעים. כל זה נשמע הגיוני מאוד שיש לך להקת ברוטאל קטנה מבלגיה, למה לא? ישראל ארץ נחמדה ואקזוטית, והקהל הקטן שיש כאן תומך ונלהב כל פעם שהיא עולה כאן על במה. אבל היום הדרישות שונות.