סיכום אפריל 2008 במגזין מטאליסט
חודש אפריל התחיל מגמה שכנראה תימשך בחודשים הקרובים – מבול של אלבומים חדשים מלא מעט להקות גדולות. ככל הנראה החשוב מבין האלבומים הוא The Formation Of Damnation של Testament, ולא רחוק משם האלבום של Children Of Bodom שבדיוק נחת בארצנו. ליד האלבומים האלו יש גם רליסים מעניינים כמו אלבום הסולו של Warrel Dane, סולן להקת Nevermore, ואלבום חדש ל-In Flames, שממשיכה לנסות ולגעת במטאליסטים הוותיקים וגם בקהל חדש יותר. החודש הבא יביא עמו סקירות על כל ההוצאות האלו ועוד, לצד ראיונות עם כמה מהאומנים מאחוריהן.
מלבד זאת, חודש אפריל באתר הסתמן קודם כל בהרחבת צוות הכתבים, שממשיך לגדול ע"פ הצרכים המטאליים של קהל המטאל בארץ, ולמי ששם לב לאגף הראיונות – הפעם התרכזנו יותר בצד האולד-סקולי של המפה המטאלית. התחלנו עם Death Angel שהיא אחת מלהקות הת'ראש הוותיקות שמאז שחזרה לפעולה היא הוציאה שני אלבומים איכותיים ביותר, משם המשכנו עם Alex Kraft מלהקת Dezperadoz שפעיל זה שנים בסצנת המטאל הגרמנית, בעיקר לצד Tom Angelripper מ-Sodom.
כמו כן ביקרה אותנו Tygers Of Pan Tang, אחת מהלהקות הוותיקות של סצנת המטאל הבריטית ואחת הטובות מהמבחר העצום של הגל החדש של הרוק הכבד הבריטי. גם Chris Caffery הגיע ושוחח עמנו על Savatage, מי שהייתה אחת מלהקות המטאל האמריקאיות החשובות ביותר בשנות השמונים, לבסוף, Niko Skorpio התארח אצלנו ודיבר קצת על ז'אנר הפיונרל דום, אותו עזר ליצור איי שם בתחילת שנות התשעים.
בנימה אחרת, אתמול סימנו את יום השואה – יום משמעותי אצל כולנו כישראלים וכיהודים כאחד. מגזין מטאליסט הוריד דגל ווירטואלי לזכר הקורבנות של מעשה האכזריות הנורא ביותר בתולדות האנושות ובשבוע הבא, ביום העצמאות, הדגל יורם למלוא התורן.
אלון מיאסניקוב – עורך ראשי
ראיונות החודש
29/04/2008
המוזיקאי Niko Skorpio (לשעבר Thergothon)
Niko Skorpio הפינלנדי יכול בהחלט להיחשב כאחד מהאבות הרוחניים של הז'אנר הנקרא כיום Funeral Doom, בעיקר כי הוא היה הסולן והקלידן של אחת הלהקות הראשונות שייצרו אותו, הרבה לפני שהומצא לו שמו הנוכחי. Thergothon עשתה דת' איטי קודר ואיטי במיוחד עוד בשנת 1990, והיא אחת הלהקות שעיצבו את פניו של הז'אנר. עם הדמו Fhtagn Nagh Yog-Sothoth שיצא ב-1991 והאלבום הראשון והיחיד של הלהקה, Stream From The Heavens, שיצא ב-1994, שינתה בעצם הלהקה את פניו של המטאל הקיצוני…
לראיון המלא בעברית
לראיון המלא באנגלית
25/04/2008
הגיטריסט Chris Caffery
Chris Caffery נחשב כבר לא מעט שנים לאחד הגיטריסטים המוכשרים ביותר בעולם המטאל המלודי, בעיקר בשל עבודתו רבת השנים עם ענקי המטאל האמריקאים Savatage. עם דעיכתה של הלהקה הוא החל לתפקד כאומן סולו, כשהוא מוציא אלבום סולו ראשון ומצוין בשם Faces ב-2004. לאחר קשיים רבים, כשהגדול בהם היה קריסת חברת התקליטים היוונית שלו, Black Lotus, הוציא קפרי את אלבום הסולו השני שלו – Pins And Needles ב-2007 שגם הוא קצר שבחים מרובים. כעת, בעוד קפרי עובד אלבום סולו חדש, ישבנו לדבר איתו ולשמוע קצת על הקריירה שלו.
לראיון המלא בעברית
לראיון המלא באנגלית
18/04/2008
Robb Weir, גיטריסט להקת Tygers Of Pan Tang
השנה ימלאו 30 שנים להקמתה של Tygers Of Pan Tang אחת הלהקות האגדיות של ז'אנר ה-NWOBHM. "הגל החדש של הרוק הכבד הבריטי" היה הז'אנר המטאלי הבולט בשנות ה-80', כשהוא מנפיק להקות אגדיות כמו Iron Maiden ו-Saxon לצד מאות אחרות, פחות מוכרות כיום. אלבומיה המוקדמים של Tygers הפכו אותה להצלחה אדירה, שמכרה למעלה ממיליון עותקים, וגם נודעה כלהקה הראשונה של הגיטריסט הבריטי John Sykes, שמאז ניגן עם הרכבים כמו Thin Lizzy ו-Blue Murder.
לראיון המלא בעברית
לראיון המלא באנגלית
11/04/2008
Alex Kraft, סולן \ גיטריסט להקת Dezperadoz
לפני כמעט שנתיים סקרתי את האלבום השני של הרכב ה-"מטאל מערבונים" הגרמני Dezperadoz. האלבום – The Legend And The Truth – נכנס בקלות לרשימת אלבומי המטאל הטובים לשנת 2006 שלי ובנוסף יצא לי לדבר עם סולן וגיטריסט ההרכב, Alex Kraft – המוכר גם כגיטריסט של הרכב המטאל Unkle Tom, שבו הוא שותף עם Tom Angelripper, סולן להקת הת'ראש האגדית Sodom. עברו שנתיים, וההרכב חוזר עם אלבום שלישי בשם An Eye For An Eye – עוד אלבום קונספט מצויין שמשלב הבי מטאל גרמני כבד ומלודי, לצד מוזיקת מערבונים אמריקאית טיפוסית. הרמתי טלפון ל-Alex כמה דקות לפני ארוחת הערב המשפחתית שלו, וזה מה שהיה.
לראיון המלא בעברית
04/04/2008
Rob Cavestany, גיטריסט להקת Death Angel
היישר מסן פרנסיסקו הקודחת מחשמליות, וכלה בנמל המסועף שלה, מגיעה Death Angel, אגדת ת'ראש מטאל שקמה לתחייה אחרי 15 שנים ב-2004 וכעת התברגה היטב בצמרת להקות המטאל העולמיות בבגרות ונחישות, חצי בזכות העובדה שחברי הלהקה היו ממש צעירים כשהתחילו להופיע, וחצי אחר בזכות שכולם שם קרובי משפחה. הלהקה היוותה תמיד סמן שמאלי עבור סצינת הת'ראש והספיד מטאל, נוגעת קלות ב-Pאנק, ב-Fאנק וב-NWOBHM – עקרונות אלה שנשמרו עד היום במוזיקה שלה, שהתפתחה לכל אורך הדרך. כיום, 22 שנה מאז צאת אלבום הבכורה שלהם, כשרובם היו בני לא יותר מ-15, ו-4 שנים מאז צאת אלבומם האחרון, תפסתי את Rob Cavestany, גיטריסט ואחד ממייסדי הלהקה לשיחה ארוכה מאד על הסצינה של פעם, המוזיקה של היום ועל כל מה שבאמצע.
לראיון המלא בעברית
סקירות אלבומים נבחרות
ציון:
The Mars Volta – The Bedlam In Goliath
מאת: איתי פרייז
The Mars Volta היא להקה שהטירוף הוא הקו המנחה שלה ובראשה עומדים 2 גאונים לא מובנים בעליל – Omar Rodriguez Lopez שאחראי על המוזיקה והכיוון המוזיקלי שבו הלהקה צועדת ו-Cedric Bixler Zavala שאחראי על הטקסטים והשירה. אחרי שפירקו את At the Drive In – להקת הפוסט הארדקור האקספרימנטלית לכל דבר – הם הקימו את The Mars Volta שהספיקה להוציא מ-2003 כ-4 אלבומי אולפן ואלבום בהופעה חיה (שעליו כתבתי פה כבר). בין השאר The Mars Volta הוציאו את Frances The Mute המצוין שהיה מבחינתי ומבחינת רבים אחרים אחד האלבומים הכי מעניינים שיצאו בשנות ה-2000 בינתיים.
לסקירה המלאה
ציון:
Various Artists – Pagan Fire
מאת: אופיר מסר
קשה לי להודות בזה, אבל ז'אנר הפולק מטאל המורחב הוא כבר מזמן לא נחלתם של יחידים, או חולי נפש ליתר דיוק. לפני מספר שנים, כשמישהו כמוני למשל ניסה לספר לאנשים על להקה בשם Finntroll, שמו אותי ללעג בציבור וזרקו עלי אבנים, כנראה כמחווה למה שעשו לטרולים בימי קדם (נניח בצד את העובדה שלא היו טרולים באמת). כיום, לא רק שאותם טרולים מקובלים בציבור, אלא גם כל החברים שלהם מהיער, השיכורים, הויקינגים ומי לא – כולם הפכו למצרך חשוב בקרב חובבי המטאל הצעירים. נכון שהמצב בהחלט השתפר עבור אותן להקות ששמעתי, אך במעין הרגשה סדיסטית, הבנתי שלמעשה נהניתי יותר מהתקופה בה אף אחד לא הבין על מה דיברתי…
לסקירה המלאה
ציון:
Soilwork – Sworn To A Great Divide
מאת: נדב אבני
ניגשתי לאלבום החדש של Soilwork בלי הרבה ציפיות, החבר'ה לא השתנו יותר מידי מאלבום לאלבום, ולכן ציפיתי לשירי דת' מלודי איכותיים, מעורבבים עם מה שנקרא "אלטרנטיב מטאל", הז'אנר שמיוחס לתקופה המאוחרת של In Flames ולמיודענו הנוכחים. מה שקיבלתי הוא הגדרה חדשה לז'אנר, זהו, באמת, אלטרנטיב מטאל. הבחורים משוודיה, כמו שהם מסבירים, התעוררו רק עכשיו, וככה זה נשמע, חי, אמיתי, בועט, נושך, ובעיקר, פשוט טוב. Soilwork לא מחכים, וכבר בריף השני בדיסק ברור שיהיה פה מכות. " Sworn To A Great Divide", שיר הנושא של הדיסק, הוא פצצה מלודית ונוצצת, עטופה בסמנטיקה של הארדקור…
לסקירה המלאה
ציון:
Paul Gilbert – Silence Followed By A Deafening Roar
מאת: איתן גפני
Paul Gilbert תמיד משתחל לרשימת הגיטריסטים הטובים בעולם, ואין זה מקרה, למרות שפחות שומעים עליו (או את שמו) בכל מיני פורומים שמתרכזים בשמות הבולטים והברורים מאליהם (פטרוצ'י, פרידמן, וואי וכיו"ב). כל מי שמכיר את עבודתו של Gilbert, יודע להצביע עליו כטכניקן מדהים, עם המון דמיון ויכולת אלתור מרשימה. מי שזוכר את G3, זוכר את Gilbert כאחד מהגיטריסטים הבולטים של אותה הופעה, ומי מכם שמכיר את ההרכב הראשון שלו Racer X, יודע בהחלט להעריך את הנגינה הוירטואוזית שלו. הבעיה עם Gilbert היא שהוא פשוט לא מוצא את עצמו בהרכב מוביל, ולא נראה כמו איזה רוק סטאר עולמי.
לסקירה המלאה
ציון:
Nifelheim – Envoy Of Lucifer
מאת: טל זכאי
פראי האדם השוודים Nifelheim חוזרים לאחר 7 שנים שלמות שלא נראה מהם אף לא אלבום מלא אחד. הפסקה כזו תמיד גורמת לתהות האם החבר'ה פשוט איבדו את זה, והאם כשיחזרו הם באמת יוציאו משהו ששווה לדבר עליו. Envoy Of Lucifer, מעיד כי Nifelheim שווים את משקלם במתכת כבדה, שכן הם פשוט יודעים לעשות את המטאל שלהם טוטאלי במאת האחוזים, מבלי לאבד את הקסם של הת'ראש המושחר שלהם, עליו התענגנו בשטניותו באלבומים המוקדמים יותר של הלהקה.
לסקירה המלאה
ציון:
Distorted – Voices From Within
מאת: אלון מיאסניקוב
אין ספק שאם יש משהו שהחיים מלמדים אותך, הוא שדברים משתנים. זה תקף לגבי כמעט כל דבר בחיינו, מלבד אולי אהבת אם, מרבית הדברים משתנים – בדרך כלל בהדרגה כך שאנחנו לא נשארים מופתעים מידי, אבל לפעמים יש צעד ענקי, ואנחנו נשארים עם פה פתוח. המשפט האחרון נכון לגבי מה שאני קיבלתי מהאלבום החדש של להקת המטאל הישראלית Distorted. למרות שחברת התקליטים החדשה שלה, Candlelite הבריטית, החליטה לשווק אותה כלהקת דת' מלודי, אני נאלץ להתמודד עם תחושה מציקה כזו שהתיאור לא מדויק, ויותר בעייתי מזה: אין שום תיאור מדויק אחר. Distorted עושה משהו שהוא לחלוטין שלה, מושפע ונוגע בהרבה דברים…
לסקירה המלאה
ציון:
Warbringer – War Without End
מאת: גולן שי
Warbringer היא להקת ת'ראש מטאל צעירה, אשר באה אלינו מדרום קליפורניה. מדובר בלהקה שבסך הכול נוסדה ב-2004, בטוענה שלחברי ההרכב שלה נשבר מכל הטרנדים העכשוויים במטאל (משמע מטאלקור וכל הניו-סקול) והיא רוצה לחזור אחורה ולהוכיח כי אולדסקול מטאל הוא מהיר יותר, כבד יותר ועצבני יותר מכל מה שיוצא כיום. ההרכב עצמו יצר הדים רבים בקהילת הת'ראש המטאל בעולם, וישנם אילו הרואים בו כנושא הלפיד של תנועת הת'ראש החדשה של שנות האלפיים. חברי Warbringer הם בסה"כ בני הגילאים 17 עד 22 וכפי שניתן להסיק משמו של האלבום War Without End, הם מתרכזים בנושאים כמו מלחמה, קרבות, הרג ועוד כל מיני נפצים ופיצוצים שקשורים לאקט המלחמתי.
לסקירה המלאה