אף פעם שוק המוזיקה הישראלי לא היה "נקי" במיוחד, אבל בשנה האחרונה הוא השתגע לגמרי. לאחרונה פורסם שנינט טייב חתמה על חוזה עם חברת סלולר גדולה שתשלם לה כ-125,000 דולר עבור קיום בלוג שיעדכן לגבי הקלטת אלבומה הראשון, כך קורה שאמנית שכל מה שעשתה עד היום הוא לשחק בסדרת טלוויזיה ולשיר גרסאות כיסוי הופכת לאמנית עשירה עוד לפני שהוציאה שיר אחד מקורי.

קללת "כוכב נולד" לא נגמרת כאן, בעקבות ההפסד הצורב באירוויזיון (לאחר הניצחון הבלתי מעורער של Lordi הפינים) צצו כל חכמי השבט הקבועים והציעו שהשנה לא יתקיים קדם אירוויזיון, אלא יבחר אמן אחד רציני ע"י חבורת שופטים מלומדת (השמות צביקה פיק וגל אוחובסקי עולים משום מה במוחי) שישלח לשם, ומה השם הראשון שעלה? נכון, הראל סקעת, עוד אמן מקומי מוצלח. נראה כי התעשייה נשלטת ע"י חבורה של פופוליסטים חסרי השראה או טעם ומרבית המוזיקה בארץ נקבעת ע"י מדיניות המכנה המשותף הנמוך של גלגל"צ.

במטאל דברים תמיד היו שונים, החודשים האחרונים הביאו איתם זרם של להקות מחו"ל שהופיעו בארץ, עוד להקות מטאל ישראליות שמצליחות בעולם, מכירות הולכות וגדלות של מטאל גם בחנויות המיין-סטרים, המטאל הגיע לעיתונים וגם לרדיו – בקיצור, אנחנו על המפה. גם מגזין מטאליסט סקר בחודשים האחרונים להקות מכל ז'אנר מטאלי מוכר, החל מאלבומי דת' ועד מטאלקור, ראפ-מטאל ודום, למרות מספר הודעות ואי-מיילים שנשלחו אלינו וביקרו את הפתיחות של המגזין, חשוב לנו להדגיש – מטרתנו לתת ביטוי לכל תת-ז'אנר מטאלי, זניח או מיין-סטרים ככל שיהיה.

מספר שינויים עלו לאחרונה במגזין מטאליסט, שינוי גדול ראשון במגזין הוא ההפרדה בין אתר המגזין לזה של חנות המטאל-שופ שבתל-אביב. חנות המטאל, אחד מהגופים החשובים ביותר לסצנת המטאל בארץ, תעמוד תחת אתר משלה. שיתוף הפעולה בין שני הגורמים ימשך לטובת המטרה המשותפת. מלבד שינוי זה, ישנו נושא תוספות התוכן, המגזין גם שם לו למטרה לשנות ולגוון את מבנהו, שני מדורים חדשים נוספו רק לאחרונה, מדור הפרופילים או "10 דברים שלא ידעתם על…" שמספר כמה עובדות על אותם אמנים מאחורי המוזיקה, ומדור המלצת השבוע של חברי הצוות, בו מדי שבוע אנו מספרים על כל דבר שאנחנו חושבים שיעניין את קהל המטאל – אלו מצטרפים למדור ביקורות הסרטים המתרחב ולסדרת הכתבות שעושה המגזין על פאבים.

החל מהזמן הקרוב מאד יתווספו למגזין כמה שינויים מרחיקי לכת שעליהם נודיע מבעוד מועד, אבל משהו אחד נוכל להבטיח – משעמם לא יהיה כאן.

אלון מיאסניקוב – עורך ראשי


ראיונות החודש


30/05/2006
Jaymz Lennfield, סולן\גיטריסט להקת Beatallica
הרעיון הזה היה אמור להיכשל. חבורה של נגנים לא צעירים שהחליטו לשלב את שירי ה-Beatles בשיריה של להקת Metallica, איכשהו – זה עבד. אין כמעט מטאליסט כיום שלא שמע את שיריה של הלהקה המפוברקת, שמצליחה ליצור שילובים גאונים של שירי שתי הלהקות הכה שונות תוך כדי הקפדה על חיקויי מדויק שלהן. ההצלחה הביאה איתה סיבוב הופעות אירופאי לאחרונה, אבל גם צו איסור פעילות מחברת התקליטים של ה-Beatles, מה שלא מנע מהלהקה להעלות חינם את כל השירים שהקליטה לאתר האינטרנט שלה. ישבנו עם ג'יימז, סולן הלהקה, כדי לברר מאיפה התחילה כל השטות הזאת.

לראיון המלא בעברית

לראיון המלא באנגלית

26/05/2006
Byron Roberts, סולן להקת Bal-Sagoth
להקת Bal-Sagoth האנגלית תמיד שאפה ליצור משהו מיוחד במינו במוזיקה שלה, המשלבת יסודות בלאק מטאל עם סאונד עוצמתי וסימפוניות שאפשר להשוות רק לסרטי קולנוע אפיים ביותר, עם מיתולוגיה ויקום שלם מאחורי המילים לשירי הלהקה. Bal-Sagoth הוציאו עד כה כ-6 אלבומים, כשהאחרון שבהם, "The Chthonic Chronicles", מסיים טרילוגיית סיפורים שניה אותה כתב Byron Roberts, המוח שמאחורי הכל, שכבר הבטיח שיש לו מספיק חומר ל-6 אלבומים נוספים ואף יותר. מושפע מהתרבות האנגלית וממגוון רחב של סופרים ומיתוסים, Byron הצליח להביא משהו מיוחד במינו לעולם המטאל, בזהירות רבה ניסנו לגלות מה עומד מאחורי המילים והמוזיקה שלו ושל אחת הלהקות המעניינות ביותר כיום.

לראיון המלא בעברית

לראיון המלא באנגלית

23/05/2006
Mark Duca, סולן\גיטריסט להקת Bludgeon
להקת הדת'/ט'ראש האמריקאית Bludgeon קיימת כבר למעלה מ-13 שנה, אבל רק לפני מספר שנים קיבלה את הפריצה הגדולה שלה כשהוחתמה ע"י בסיסט להקת Manowar ג'ואי דמאיו. אלבומם הראשון Crucify The Priest יצא בחברת Metal Blade והכיל שיר אחר שיר של דת' מטאל ברוטאלי, עכשיו, ארבע שנים אחרי, יוצא ללהקה אלבום שני שנקרא World Controlled ומהווה מעבר לט'ראש מודרני וברוטאלי. לכבוד צאת האלבום שוחח איתנו מארק, סולן הלהקה ומקימה.

לראיון המלא בעברית

לראיון המלא באנגלית

19/05/2006
Mille Petrozza, סולן להקת Kreator
Kreator היא חלק ממגדל השן של המטאל האירופאי, היא גם אחת הצלעות במשולש הקודש של הט'ראש הגרמני, כשאיתה ניצבות Sodom ו-Destruction. למרות שהלהקה קיימת כבר למעלה מ-20 שנה והיא מוציאה אלבומים באופן רצוף במהלך התקופה הזאת, אלבומה האחרון Enemy Of God, לא רק שלא סבל מעיפות החומר, אלא גם נחשב בעיני רבים כאחד האלבומים הטובים ביותר שהוציאה הלהקה. למילי פטרוזה, סולן הלהקה ומנהיגה הבלתי מעורר, יש גם מה לומר באמצעות השירים שהוא כותב, דעותיו האנטי-גזעניות ידועות זה שנים בקרב סצנת המטאל העולמית, ולהקתו היא אחת הראשונות שהופיעו בארץ לפני כ-13 שנה. כעת, עם הופעה שנייה שכמעט כבר פה, סיפר לי מילי על קורותיה של הלהקה בימים אלו.

לראיון המלא בעברית

16/05/2006
עדן רבין, קלידן להקת Key Of The Moment
מרבית הקוראים אולי מכירים את עדן רבין כקלידן לשעבר של להקת Orphaned Land, אבל מאז עזיבתו הוא לא נרגע לשנייה. הבשורה החדשה ביותר במחנה שלו היא להקת Key Of The Moment, שתעשה את הופעת הבכורה שלה בסוף השבוע הקרוב במועדון הקולטורה. כדי לדעת יותר על הלהקה, עדן ניאות לענות לשאלותיי.

לראיון המלא בעברית

12/05/2006
Tom Angelripper, סולן\בסיסט להקת Sodom
שלוש הלהקות האגדיות של סצנת הט'ראש הגרמנית היו ונשארו Kreator, Destruction וכמובן – Sodom, כשמנהיג הלהקה הבלתי מעורער הוא טום אנג'ל ריפר – שמו האמיתי, ת'ומאס סאץ' – והוא, כסולן וכבסיסט, תמיד עמד במרכז הלהקה ונשאר החבר המקורי היחידי בה. לאחרונה הוציאה הלהקה DVD כפול, וכעת גם אלבום חדש שנושא את שמה. לכבוד האירוע ולחגיגת 10 שנים לקיום ההרכב הנוכחי של הלהקה שוחחתי עם המנהיג, האגדה, ואל הבירה בכבודו ובעצמו.

לראיון המלא בעברית

09/05/2006
Adrian Butler, בסיסט להקת Mourning Beloveth
להקת הדום האירית Mourning Beloveth קמה בשנת 92' ורחשה לה בהדרגה מקום של כבוד בהיררכיה של להקות הדום האפלות בסגנון My Dying Bride ו-Anathema. אלבומם האחרון, A Murderous Circus הוא עוד יצירה דיכאונית, וכדי לדעת עוד על מה שמעציב את חברי הלהקה, שוחחנו עם אדריאן בטלר, בסיסט ההרכב.

לראיון המלא בעברית

לראיון המלא באנגלית

05/05/2006
Christopher Johnson, סולן\גיטריסט להקת Therion
Therion השתנו רבות במהלך השנים. מלהקת דת' עם יסודות אוונגרדים הלהקה השבדית הפכה ללהקה שיוצרת אלבומי קונספט שאפתניים ביותר המשלבים את היסודות המטאלים עם מוזיקה קלאסית, תוך שימוש בתזמורת מלאה ובצוות נגנים וזמרים שבאלבומם האחרון (והכפול) Sirius A ו-Lemrua, הגיע ללמעלה מ-170 משתתפים. עכשיו הלהקה מוציאה DVD חדש בשם Celebrators Of Becoming, ובמיטב המסורת שלה, הוא אחד אחת ההוצאות המרשימות ביותר שיצאו ללהקת מטאל – אוסף של כ-4 דיסקים הכולל כל מה שרק ניתן לדעת על הלהקה. לכבוד הוצאת ה-DVD, דיברתי עם מקים הלהקה, הכותב העיקרי שלה, והאדם שמחזיק אותה קיימת – כריסטופר ג'ונסון.

לראיון המלא בעברית

02/05/2006
John, בסיסט להקת Necrodeath
למרות שהט'ראש האירופאי יוצג בעיקר ע"י להקות גרמניות דוגמת Kreator ו-Sodom, גם באיטליה צצו מספר להקות שהשאירו את חותמן על הז'אנר, אחת הייתה Bulldozer, ואחרת היא Necrodeath, שהוקמה ב-85' וקבעה לה מקום של כבוד בהיררכית להקות הט'ראש האירופאיות. לאחר שני אלבומים בלבד הלהקה יצאה לפגרה ממושכת שממנה חזרה באלבום Mater Of All Evil שיצא ב-1999. אלבום חדש הגיח לאחרונה, Hell 100%, ולכבודו שוחחנו עם בסיסט הלהקה, ג'ון.

לראיון המלא בעברית

לראיון המלא באנגלית


סקירות אלבומים נבחרות


ציון:

Caliban – The Undying Darkness
מאת: ג'ינו אריאלי

תמיד כשמדברים על להקה, מדברים על סגנון מסויים. השיוך לז'אנר מוזיקלי כלשהו כמובן הגיוני, מתבקש ואפילו עושה טוב לתעשיית המוזיקה שמגלגלת מיליונים על אופנות וטרנדים חדשים. מטאל-קור הוא סגנון מוזר כזה, כי מצד אחד יש בו אלמנטים של אולדסקול מטאל, ומצד שני, הוא מאוד חדשני, עם נגיעות באימו. Caliban היא להקה כזאת – לא מחדשת כלום ויחד עם זאת, נשמעת רעננה ועדכנית. The Undying Darkness הוא הדיסק השישי של הלהקה הגרמנית, שכולל 12 שירים מצויינים והוא הופק על ידי Anders Friden סולן להקת In Flames, בצורה מקצועית ביותר.

לסקירה המלאה

ציון:

Abandoned – Thrash Notes
מאת: לירן

כמה שאני אוהב אולדסקול ט'ראש גרמני, מרבית הידיעה שלי בנושא מסתכמת בשלושת ענקיות הטראש קרייאטור דיסטרקשן וסודום, ואולי עוד כמה להקות שלא עולות לי כרגע בראש. זאת הייתה הסיבה העיקרית ששמחתי כשנפל לידי הזה, שמתיימר, לפחות לפי הכתוב, לשרת את אלוהי הט'ראש העתיקים בכבוד. השיר הראשון, "The Oncoming Storm", נפתח בצלילי סערה, ואז מכה את אוזניי במתקפת אולדסקול ט'ראש בדיוק כמו שרציתי לשמוע. הסאונד קצת חדש מדי לסגנון לטעמי, למרות שהתופים מנסים להיות אייטיז, הם סתם נשמעים כאילו הקליטו אותם בשירותים מושקעים מדי.

לסקירה המלאה

ציון:

Bal-Sagoth – The Chthonic Chronicles
מאת: אופיר מסר

ההגדרה של המילה "אפוס" היא סיפור עלילה, לרוב בצורת שיר ארוך, המתאר את מעשיהם של גיבורים או דמויות אחרות והרפתקותיהם. במוזיקה, וספציפית במטאל, כשלהקה עושה שיר אפי, זה לרוב מלווה במוזיקה עוצמתית ומאד מרגשת, אך למעשה יש מגוון רחב של כלים העוזרים ליצור את התחושה הזו. זה יכול להיות רק פסנתר, שרבות מלהקות הפאוור מטאל משתמשות בו ליצור בלדות מטאל אפיות כובשות, וזה יכול להיות שיר חסר מלודיה, שהמעמיקים להאזין למילים שלו ימצאו את המרכיבים המגדירים את הדבר, אך הדרך הטובה ביותר לקחת את המילה אפוס ולתת לה את הנופח המתאים, היא לתת את התחושה המוחלטת שאתה שייך לעלילה של הסיפור – וזה מה שלהקת Bal-Sagoth שאפה לעשות תמיד.

לסקירה המלאה

ציון:

Hate Profile – Opus I: The Khaos Hatefile
מאת: טל זכאי

Hate Profile הינו פרוייקט בלאק מטאל איטלקי ברובו של איש אחד, שמו Amon 418, המוכר לנו מהלהקות Baratro, Hortus Animae וOpposite Sides. הבחור הזה עושה הכל מלבד לתופף, ועושה זאת לא רע בכלל, אם יורשה לי לומר. מלבדו, משתתף בלהקה גם המתופף העונה לשם Grom, וכמו כן לוקח חלק בעשייתן של Ancient וHortus Animae. האלבום The Khaos Hatefile הינו חלק ראשון מתוך טרילוגייה ומאחוריה רעיון מרכזי המהווה את הגרעין שלה. לומר מהו אותו גרעין בשלב זה קצת קשה, מכיוון שהפרומו לא טומן בחובו ליריקה, וחבל – כי זהו אחרי הכל הקונספט, כאמור.

לסקירה המלאה

ציון:

Tyr – Eric The Red
מאת: עמר ברזילי

טוב, אז על כמה להקות שבאות מאיי פארו שמעתם? אפילו לא אחת? וואלה, אתם לא לבד. אז מי כן מגיע מאותם איים שנמצאים באמצע האוקיאנוס בין נורבגיה לסקוטלנד? ובכן, לא יודע, אבל Tyr דווקא כן באים משם והם להקה מיוחדת בין כל ההוצאות האחרות בז'אנר הויקינג מטאל. נתחיל בכך שהלהקה לא משלבת בלאק מטאל במוזיקה שלה, בניגוד ללהקות אחרות, למרות שהדעה הרווחת היא שהסגנון הנ"ל יצא בעצם מהבלאק.

לסקירה המלאה

ציון:

Soilent Green – Confrontation
מאת: אלי גרוסמן

העונג והכבוד הוא לי לבקר אלבום של אחת מהלהקות שאפשר לומר עליהן, או יותר נכון על חלק מחבריה, כיוצרי ז'אנר בעולם המטאל. אמנם מדובר בז'אנר אפלולי, מחתרתי ואפשר לומר גם מקומי במובן הגיאוגרפי של המילה, אבל עדיין מדובר בז'אנר שמיוצג ע"י מספר לא מועט של להקות. הכוונה היא לסלאדג' מטאל (Sludge Metal) – שילוב בין הברוטאליות והאטמוספריות הכבדה של ההארדקור, לבין הדיסהרמוניה והכאוס של הגרינדקור ולפעמים אפילו בשילוב של ריפים שחורים ואפלוליים מעולם הדום מטאל. נשמע לא אפשרי? אז שמסתבר שבניו-אורלינס הקטנה והטובעת הכל אפשרי.

לסקירה המלאה

ציון:

Bongzilla – Amerijuanican
מאת: איתי פרייז

לכל ז'אנר יש את הסטלנים שלו, בהיפ הופ יש את Cypress Hill שלא ממש מתביישים לומר שהם כתבו את המוזיקה שלהם בהשפעת סמים קלים ובאהבה גדולה לצמח הקסם שנקרא מריחואנה, גם למטאל יש ייצוג מכובד בתחום בעיקר להקות סטונר כמו Orange Goblin ו-Electric Wizard שיצרו אווירות אטמוספריות הזויות וג'אם סשנים ארוכים שהושפעו עמוקות משנות ה-70 ובעיקר מ-Black Sabbath ,Cream ו-Led Zepplin.

לסקירה המלאה

ציון:

Avenged Sevenfold – City Of Evil
מאת: אלון מיאסניקוב

שאלה, מה עושה להקת מטאלקור כשסולן ההרכב מאבד את קולו ועובר ניתוח במיתרי הקול? מי שאומר שהם סוגרים את הבאסטה טועה, מה ש-Avenged Sevenfold עשו הוא פשוט לעבור סגנון, ממטאלקור מרובה צרחות למטאל מלודי עם רוח חזקה של שנות השמונים וגישה שלקוחה מלהקות מטאל וותיקות בעיקר, כל זה בתיבול של סליז שמזכיר קצת את הלהקות הקליפורניות Guns N' Roses ו-LA Guns.

לסקירה המלאה

ציון:

Jim Gilmour – Great Escape
מאת: טל רודס

בתקופה מוסיקלית רגועה יחסית, יש לי את ההזדמנות להתענג ולהכיר מוסיקאים פחות מפורסמים ומוחצנים, אלבומים חדשים מפתיעים. את ג'ים גילמור אתם אמורים להכיר כקלידן של להקת Saga הקנדית, ואם השם Saga לא אומר לכם דבר, אז גשו לחנות הדיסקים הקרובה ותדאגו להשלים את מדף הדיסקים שבביתכם עם דיסק אחד או שניים של להקתו.

לסקירה המלאה

ציון:

Fragments Of Unbecoming – Sterling Black Icon
מאת: מתן ג'ונאס

היחסים שלי עם ז'אנר הדת' המלודי הם יחסים של אהבה-שנאה. מצד אחד, אני מאוד אוהב את הז'אנר – השילוב המהפנט בין מלודיה יפהפיה לאגרסיביות והברוטאליות של ז'אנר הדת' מטאל, פשוט מדהים… ומצד שני, עם הפיכת הז'אנר לאחד מסוגי המטאל הנפוצים והפופולאריים ביותר בסצנה בעקבות הצלחתן המסחררת של להקות כמו Dark Tranquility, In Flames וAmon Amarth, צצות להקות מלודיק-דת' חדשות מכל חור אפשרי והלהקות הטובות היחידות טובעות בים של בינוניות נוראית.

לסקירה המלאה