עוד חודש בא לסיומו, אנחנו נכנסים לחודש מרץ ופורים אוטוטו קרב. מגמה ששמנו לב אליה בחודש האחרון, כזו שלאו דווקא קשורה ישירות במגזין, היא חזרתן של להקות מטאל מהעבר – יותר מאי פעם. מעבר לכל האיחודים שכבר שמענו עליהם – אלו הוותיקים יותר כמו Exodus ו-Death Angel ועד לאלו מהשנה שעברה של Carcass, Forbidden ו-At The Gates – מתחת לפני השטח אנחנו גם מקבלים דיווחים על הרכבים פחות מוכרים שחוזרים לפעילות.

Bulldozer – ככל הנראה להקת המטאל האיטלקית הראשונה ואחת הלהקות המשפיעות ביותר על כל ז'אנר הת'ראש המוקדם והבלאק האירופאי – חוזרת לפעול לאחר 16 שנה. בארה"ב להקות פאוור קלאסיות כמו Sacred Oath ו-Steel Assassin מוציאות אלבומי אולדסקול לאחר שנים רבות. לאחרונה קיבלנו ידיעה כי גם Opprobrium – להקה שאוהבי האולדסקול מכירים בשמה הקודם Incubus, עם סולן ששר קולות רקע ל-Cannibal Corpse ו-Sepultura – חוזרת לפעול.

כמו כן, בארה"ב להקת ההארד-קור החצי יהודית Biohazzard מראה סימני תחייה, ובאנגליה מספר גדול של להקות NWOBHM (הגל החדש של ההבי מטאל הבריטי) התאחדו, ביניהן Tokyo Blade ו-Witchfynde שעומדות בפני הוצאת אלבומים חדשים. בשבדיה חוזרות Overdrive – אחת מלהקות המטאל הראשונות של המדינה – וגם להקת העבר Grotesque, בהרכב שכולל את תומאס לינדברג וגם את הגיטריסט קריסטיאן וואלין, הידוע יותר כצייר העטיפות של Emperor ו- Dissection בין השאר.

מה כל זה אומר? יכול להיות שיש עוד עידן זוהר למטאל? יכול להיות שכל אותו ניו-סקול הזוכה ללעג ממאזיני המטאל המסורתי דווקא עזר לתחייה של המטאל הקלאסי? אין לנו התשובות, אבל נראה שמשהו מבורך בכל זאת קורה, מסיבה כזאת או אחרת.

אלון מיאסניקוב – עורך ראשי


ראיונות החודש



29/02/2008
Peter "Peavy" Wagner, סולן \ בסיסט להקת Rage

אני מודה, Rage היא אחת מלהקות המטאל המלודי האהובות עלי ביותר, והיא כזאת כבר למעלה מ-10 שנים. הלהקה הגרמנית הוותיקה התחילה דרכה ב-1983 תחת השם Avenger ונאלצה לשנות שמה מכיוון שבאנגליה פעלה באותה זמן להקה בעלת שם דומה. מההתחלה הלב הפועם של Rage היה פיטר "פיבי" וואגנר, הסולן \ בסיסט, כשהלהקה גם הייתה מקפצת הפתיחה של יורג מייקל, המתופף שלאחר מכן ניגן עם כמעט כל הרכב פאוור מטאל אירופאי אפשרי.

לראיון המלא בעברית

22/02/2008
Chrigel Glanzmann, מקים להקת Eluveitie

שוויץ היא לא רק ארץ של שוקולדים ושעונים, היא גם אחראית למספר להקות ידועות מאד כמו Samael ו-Celtic Frost, אשר כל אחת בתחומה לקחה את ז'אנר המטאל למקומות חדשים ומעניינים. לפני כשנתיים, להקה שוויצרית נוספת פרצה את גבולות הז'אנר והפעם בתחום הפולק מטאל. Eluveitie אמנם לא המציאה את הגלגל, אבל היא הכניסה שילוב שמעטים ניסו לעשות ולדבוק בו – שילוב של נגינת פולק אותנטית ביחד עם דת' מטאל מלודי שלוקח השראה בעיקר מהלהקות השבדיות הוותיקות.

לראיון המלא בעברית

לראיון המלא באנגלית

15/02/2008
Dani Filth, סולן להקת Cradle Of Filth

מעטים האנשים היום בעולם המטאל שלא מכירים את Cradle Of Filth ואת סולנה Dani Filth. בין שמועות שונות ומשונות לגבי הבחור – שהוא ישראלי לשעבר, שהוא גדל בבת-ים ולמד בתיכון "רמות" וששמו האמיתי הוא מושיקו חסון – מעט מאד יודעים את כל האמת לגביו. מה שידוע הוא שתחת הנהגתו, הלהקה הבריטית, שהתחילה דרכה כשסוג של להקת בלאק מטאל סימפוני, הפכה לאחת מלהקות המטאל המצליחות בעולם, למרות שהטענות נגדה מתחילות בזה שהיא עברה לעשות מטאל גותי ונגמרות בזה שהיא הפכה ללהקת פופ ושדני הוא סוג של נקבה…

לראיון המלא בעברית

08/02/2008
Brendon Small, היוצר של Dethklok ו-Metalocalypse

גבירותיי ורבותיי הכירו את Dethklok, להקה דמיונית, פרי מוחו של בחור אמריקאי בשם Brendon Small שפשוט רצה להוציא את המוזיקה שלו לאוויר העולם. חברי הלהקה הם Pickles The Drummer המתופף, William Murderface על הבאס, Skwisgaar Skwigelf הגיטריסט הכי מהיר בעולם, Toki Wartooth הגיטריסט השני הכי מהיר בעולם ו-Nathan Explosion על עמדת השירה. מטרתם, לעשות את המטאל הכי אפל, הכי שחור משחור והכי ברוטאלי שאי פעם נוצר.

לראיון המלא בעברית

לראיון המלא באנגלית

05/02/2008
חברי להקת Xamavar

על להקת Xamavar שמעתי דרך האוסף Israel Unleashed, שיצא לפני כחודשיים. מטרת האוסף היא להכיר לקהל הרכבי מטאל מישראל, כאלה שעוד לא חתומים בשום לייבל. הדבר שהכי הפתיע אותי, הוא ש-Xamavar לא חתומים. מחדל כזה לא זכור לי מאז שערוריית שלוש הדקות וחצי של דפנה דקל בקדם אירוויזיון. ועכשיו ברצינות. מדובר בהרכב איכותי במיוחד. אין להם הגדרה לסגנון מוזיקלי ספציפי, בעיקר כי הם מתעקשים שלא להגדיר את עצמם.

לראיון המלא בעברית

01/02/2008
Dirk Schlächter, בסיסט להקת Gamma Ray

כשמדברים על הלהקות שיצרו את ז'אנר הפאוור מטאל, אי אפשר שלא להזכיר באותה נשימה עם Helloween גם את Gamma Ray, שתיהן להקות גרמניות וותיקות. עם רפטואר מרשים במיוחד של אלבומים, הופעות ומה לא, Gamma Ray – שהוקמה ע"י הגיטריסט לשעבר של Helloween, מר. Kai Hansen – נמצאת כבר הרבה זמן בשטח ונראה כי היא לא תלך מהר. לאחרונה הלהקה פתחה דף חדש עם חברת תקליטים תומכת אשר דרכה הוציאה אלבום המחזיר אותה לשורשיה המוקדמים ומהווה המשך ליצירה Land Of The Free משנת 95'. בין הופעה אחת לשניה, כחלק מסיבוב הופעות משותף ללהקה ולחברתה Helloween, הצלחנו לתפוס את Dirk Schlächter, הבסיסט הוותיק של הלהקה, לשיחה על מה שמתרחש במחנה של החבורה בימים אלו.

לראיון המלא בעברית

לראיון המלא באנגלית


סקירות אלבומים ו-DVD נבחרות


ציון:

Bad Religion – New Maps Of Hell
מאת: איתי פרייז

בסוף שנות ה-70' ותחילת שנות ה-80' קליפורניה הייתה האזור החם ביותר ומעין כור היתוך ללהקות הארדקור פאנק. כמובן שהמנהיגה והמעצמה הבלתי מעורערת של עולם האנדרגראונד באותה תקופה הייתה Black Flag של גרג ג'ין הגיטריסט והנרי רולינס הסולן וגאון המילה המדוברת. אליה הצטרפו עוד להקות חשובות כמו ה-Dead Kennedys וה-Misfits שהגיעו מניו ג'רזי ותמכו בסצנה מרחוק. בשעה שהלהקות האלו עשו שמות בכל מקום שאליו הן הגיעו, בפרברים של צפון לוס אנג'לס 2 חברים שהושפעו בעיקר מ-Black Flag ומה-Sex Pistols בשם Brett Gurewitz ו-Greg Graffin החליטו להקים להקה שתהיה פוליטית וישירה במיוחד בכיוון המוזיקלי שלה, מבלי לוותר על המלודיה.

לסקירה המלאה

ציון: 10/10

(DVD) Iron Maiden – Live After Death
מאת: בועז בר-לוי

23 שנה חלפו מאז סיבוב ההופעות המיתולוגי והבלתי נשכח של Iron Maiden שזכה לשם World Slavery Tour – סיבוב ההופעות לקידום אלבומם Powerslave. כמה עובדות שחשוב לדעת: ההופעה שיצאה ב-DVD הזה, הוקלטה במקור באצטדיון לונג ביץ', קליפורניה, במרץ 1985 בערב אחר מזה שמוקלט על האלבום Live After Death שיצא במקביל. הלהקה ביצעה 4 הופעות רצופות בלונג ביץ' – כל הכרטיסים נמכרו זמן רב מראש. בכל אחת מהופעות בלונג ביץ' צפו מעל 13000 איש. ההופעה יצאה לראשונה למכירה ב-1985 בפורמט קלטת וידאו והייתה תקדים: פעם ראשונה שיצאה לשוק הופעה מלאה של להקה כלשהי. השם World Slavery Tour – הוא כפל משמעות: האחת נגזרת משם האלבום Powerslave והשניה סיבוב של עבדות – במשך כשנה הלהקה ביצעה 193 הופעות (112 מתוכן בצפון אמריקה), ב-21 מדינות.

לסקירה המלאה

ציון:

Dethklok – The Dethalbum
מאת: אופיר מסר

מוות, דם, ברוטאליות, גרביים, אגרסיביות, הומור, מטאל, שניצלים, אלו רק חלק מהדברים שעלו לי בראש בזמן שהאזנתי לאלבום הזה. The Dethalbum הוא מייצג מטאל מרשים של להקה כבירה העונה לשם Dethklok, אך לפני שנגיע אליה, ניתן קצת הסבר על מי שעומד מאחוריה. בראש ובראשונה, האלבום הזה הוא תוצר של בחור אמריקאי בשם Brendon Small, שפחות או יותר מבצע כאן את רוב התפקידים, בין אם זה על הגיטרות, הבאס או שירת הגראוול. לצדו של Brendon נמצא לא אחר מאשר אגדת המטאל Gene Hoglan שתופף עבור ענקיות מטאל כמו Death ו-Testament בין עשרות אחרות וכאן הוא תורם מיכולותיו המופלאות.

לסקירה המלאה

ציון:

Clawfinger – Life Will Kill You
מאת: איתן גפני

ההרכב השוודי Clawfinger זוכה אצלי לכמה נקודות זכות – קודם כל, האלבום השני שלו, Use Your Brain, היה אחד מהאלבומים הראשונים ששמעתי במטאל, עוד לפני Metallica או Megadeth. זה היה אלבום מעולה, אגרסיבי ומקורי, ועד אז לא ידעתי שאפשר לנגן מטאל עם מכונת תופים והמון קלידים. הלהקה החביבה הזו די וותיקה, היא פעילה מתחילת שנות התשעים, מאחוריהם שישה אלבומים, כש-Life Will Kill You הוא השביעי שלה. מדובר באחת מלהקות המטאל המצליחות בשוודיה, ובאופן מפתיע, היא אינה זוכה להצלחה חובקת עולם כמו חברותיה מהארץ. לא ברור למה דווקא Clawfinger לא מצליחה בטירוף, כמו נניח Meshuggah, להקה שוודית אחרת (שתי הלהקות חולקות אולפן הקלטות משותף). אולי כי הסגנון ש-Clawfinger נחשב קצת "שחוק" – ראפ מטאל, או בשם הגנאי שהודבק לו לקראת סוף שנות התשעים, "נו מטאל".

לסקירה המלאה

ציון:

Pagan's Mind – God's Equation
מאת: אלון מיאסניקוב

להקת הפרוג הנורבגית Pagan's Mind שייכת לצד של הז'אנר הזה שאני בדרך כלל מעדיף. זה שלא מבוסס על תצוגות נגינה בלתי נגמרות וקלידי האמונד רכים, משהו שאני מעדיף כשהוא בפרוג-רוק, לא במטאל, אלא על מטאל כבד, ריפים בשרניים והרבה אגרסיות, שכולם משולבים בשירים מתוחכמים ומלודים כאחד. אלבומה הקודם של הלהקה, Enigmatic: Calling, שיצא ב-2005 נחשב באותה שנה לאחד מאלבומי המטאל הטובים ביותר שיצאו, ומסיבה טובה. האלבום שילב את הקול המלודי מלא הרגש של הסולן נילס ק. רו עם היכולת הטכנית המרשימה של נגני הלהקה, בייחוד של הגיטריסט יורן ויגו לופסטד, שגם הפך את אלבומי הסולו של יורן לאנד הנודע להברקות הארד רוק איכותיות.

לסקירה המלאה

ציון:

Gamma Ray – Land Of The Free II
מאת: גולן שי

הייתה זו שנת 1988 בה חלה תקרית דרמטית בענף הפאוור מטאל כאשר גיטריסט ואחד ממייסדי להקת Helloween הידועה, Kai Hansen, עזב במפתיע את ההרכב וזה עוד לאחר צאת אלבומה הקלאסי Keeper Of The Seventh Keys Part II. כשנה לאחר מכן הקים Kai הרכב חדש, הרכב שמבחינה מוזיקאלית הולך בקו ישיר עם הסגנון של Helloween ובמקביל אימץ סאונד משל עצמו. תחילה זה היה Ralf Cheepers שתפס את עמדת הסולן בשלושת האלבומים הראשונים של ההרכב, בזמן ש-Kai התמקד בכתיבה ובתפקידו כגיטריסט. ב-1994 באה הבשורה ש-Cheepers יוצא מההרכב ולא אחר מאשר Kai Hansen לוקח על עצמו את תפקיד השירה יחד עם הגיטרה – מהלך שהביא לתור הזהב של Gamma Ray. שנה מאוחר יותר יצא אלבומה הרביעי, Land OF The Free עם Kai בתפקיד הסולן \ גיטריסט.

לסקירה המלאה