ב 2010 שוחרר אלבום שהפך את עולם המטאל המסורתי על פיו. עטיפה מיושנת למראה, המזכירה פוסטרים של סרטי אימה משנות השבעים, שם כללי וקלאסי להרכב, ושם אלבום בלטינית. המוזיקה הייתה שילוב של הארד רוק קלאסי מבית Alice Cooper מוקדמים ו Blue Oyster Cult משולב עם מטאל שנות השמונים של Mercyful Fate, וחברי ההרכב דאגו להופיע בתחפושות מעוררות אימה עם הסולן המחופש לסוג של קרדינל שטני. אלה היו Ghost, הם באו משבדיה, האלבום נקרא Opus Eponymous. והרבה אנשים נמצאים בהלם עד היום לאחר ששמעו אותו.

את התחושה הזו, שיצרו למבוגרים מאיתנו אלבומים של אמנים כמו King Diamond כששמענו בפעם הראשונה אלבומים כמו Them, או Mercyful Fate עם Mellissa, או Celtic Frost עם Morbid Tales עם כמה הבדלות – קשה לשחזר. ולרבים מאיתנו, כולל אותי, חזרה התחושה עם ההאזנה לאלבום הזה.

הסאונד לא מלוטש, אפילו מיושן ומחוספס, הנגינה לא ווירטואוזית, אלא יחסית פשוטה גם אם מבוצעת היטב, והסולן נשמע כמו גרסא קצת פחות מוצלחת ל King Diamond, אבל העיקר הוא שיש קסם (שחור) באוויר. הטקסטים הם שטניים או במקרים העדינים יותר עוסקים במפלצות אנושיות כגון Countess Bathory הידועה לשמצה, והשילוב של המוזיקה, הקלידים והשירה יוצר מארג מעורר אימה ומרשים שנתן לי את התחושה הזו שכמעט ושכחתי כשהאזנתי לאלבומי מטאל בשני העשורים האחרונים – התחושה שיש פה משהו גדול באמת.

אבל מה שבאמת הפך את ההרכב לתופעה, הוא ההתעקשות של חברי הלהקה להשאר אנונימים.

סולן הלהקה נראה כמו כוהן שטני מאופר, המעביר סוג של טקס שטני בכל הופעה והופעה – וידוע רק בכינוי Papa Emeritus, ואילו כל חברי ההרכב ידועים באופן קולקטיבי כ Nameless Ghouls, גוויות חסרות שם וזהות שעומדות על הבימה בגלימות שחורות וכיסוי פנים – ורק מנגנות. ללא שם או אופי מוגדר.

עד עתה לא ידוע בוודאות מי הם חברי ההרכב, וזאת למרות שההרכב הפך בשנתיים האחרונות לאחר המדוברים ביותר בז'אנר, כולל הופעות עם כמה מההרכבים הגדולים בעולם, מועמדות לפרס הגראמי השבדי, בחירה לאלבום המטאל השלישי הטוב ביותר של העשור האחרון במגזין המטאל Sweden Rock הנחשב, וביקורת כמעט מושלמת של ה Washington Times. כנראה שגם בלי תמונות או מוזיקאים מוכרים, הם עשו משהו כמו שצריך.

"זה חשוב שאנשים יבינו שאנחנו רוצים שההופעות שלנו יהיו חזקות יותר בכך שאתה לא יודע מי אנחנו. כל הופעה שלנו היא מבחינתנו הצלחה בכך שאנחנו לא חלק ממה שעסקי המוזיקה רוצים שנהיה. זה מאפשר לך גם להפריד בין החיים שלך והתפקיד שאתה משחק. כשאנחנו בגלימות שלנו אנחנו נכנסים לעולם אחר, כשאנחנו עוזבים – אנחנו יוצאים מהבועה הזו, אנחנו כבר לא חלק מ Ghost. זה יכול להישמע יומרני או נאיבי – אבל זו הדרך שבה בחרנו.", כך מספר אחד ה Nameless Ghouls בראיון לפני מספר חודשים.
השנה הגיעה Ghost לאחת מפסגות ההצלחה שלה – סיבוב הופעות צפון אמריקאי עם ענקיות המטאל Opeth ו Mastodon, הישג מכובד להרכב שהוציא אלבום אולפן אחד בלבד, כשלנוכחות הבימתית והטקסיות המרשימה כנראה שיש חלק חשוב בהישג.
"כלהקה אנחנו לא מחזיקים באיזו אג'נדה לוחמנית, אנחנו בדרנים, אנחנו כאן כדי לספק הנאה לכל בעלי המוח המעוות בצורה כל שהיא. אנחנו 6 אנשים שמנגנים ביחד, כך שאנחנו להקת רוק, אבל אנחנו רוצים ליצור משהו שהוא יותר תיאטרון, שהוא כמו ללכת לראות את "אות משמיים" בקולנוע."

כך מספר בראיון אחר סולן הלהקה Papa Emeritus, וממשיך "אנחנו לא רוצים לזהם כלום. אנחנו רוצים שתרגיש שאתה במרכז מיסה שחורה, וכדי לעשות זאת היינו צריכים לאדות את הפרצופים שמגיעים יחד איתה, יחד עם המגע האישי. זה כמו Kevin Spacy בסרט "שבעה חטאים", הסיבה שהוא היה אמין כפסיכופט היא שהוא לא היה ידוע במיוחד כשחקן אז, אם הוא היה עושה זאת עכשיו – זה לא היה אותו הדבר. אנחנו נשאיר את עצמנו חסרי פנים כדי להשאיר את המוזיקה כאמצעי הביטוי האמיתי – לא אנחנו כאנשים."
כמובן, שכהרכב לא סטנדרטי האלבום החדש צפוי גם להכיל גרסת קאבר לא צפויה, במסורת של הביצוע של הלהקה ל Here Comes The Sun של ה Beatles באלבום הבכורה, הפעם יהיה מדובר ב I’m A Marionette, שיר של אחד ההרכבים השבדים הקודרים בהיסטוריה, עובדי השטן Abba:

"האמת היא שהשיר הוא שיר ממש ממש קודר, תקנו את האלבום שלהם, תורידו אותו, מה שלא תעשו – רק תקשיבו לו, ממש מגניב, זה מתאים ל Ghost כמו כפפה."

לפני כמה זמן צצה תיאורה לגביה אחד מחברי הלהקה הוא Tobias Forge, סולן להקת האולד-סקול דת' מטאל השבדית Repugnant, וזאת מכיוון שבאתר המקבילה השבדית לאקו"ם הוא כתוב כ A Ghoul Writer – השם שמופיע באלבום של Ghost ככותב כל השירים. חברי הלהקה לא הכחישו או אישרו את הדברים, ורק מסרו שהם לא יגיבו לכל שמועה הנוגעת לזהותם האמיתית.

אז מוכרים או לא, אם עדיין לא שמעתם את Ghost, זה הזמן, אין כמו להאזין לטקס שטני בעל איכות מוזיקלית גבוהה כדי לשפר את מצב הרוח בעיתות מלחמה, לכו תדעו – אולי גם הטקס יעזור לזמן משהו שיפעל לטובתנו.