הספר הקלאסי שנקרא עליסה בארץ הפלאות (Alice In Wonderland) החל דרכו ב-1862. בחור אנגלי בשם צ'ארלס לוטויג' דודג'סון וחברו הכומר דאקוורת' נהגו לשוט בסירה במורד הנהר איזיס, המתמשך מלונדון ועד אוקספורד שבאנגליה. עם השנים הצטרפו לאותן הפלגות האחיות אליס, לורינה ואידית' לודל. באחת מאותן הפלגות, החלה אליס לגלות סימני חוסר מנוחה וביקשה שדודג'סון יספר לה סיפור "עם הרבה שטויות", דודג'סון עשה כך והמציא את הסיפור תוך כדי שהוא מספר אותו, במהלך שני טיולים משותפים נוספים בסירה הוא המשיך את הסיפור עבורה ועבור שאר הילדות.

אליס ביקשה מדודג'סון שיכתוב עבורה את מה שסיפר וכך הוא עשה, הוא גם הוסיף לו ציוריים משלו וקרא לו: "Alice's Adventures Under Ground". הסיפור התגלגל והגיע לחבר של דודג'סון שהיה גם סופר, הוא קרא את היצירה המוגמרת ודחק בו לפרסם את הסיפור. דודג'סון הוסיף לו עוד מספר פרקים, שינה קצת את העלילה והחליט כי אכן יפרסם אותו. לספר הוצעו מספר שמות, כמו "עליסה בקרב הגובלינים" אבל לבסוף הוא בחר בשם "עליסה בארץ הפלאות" ותחת שם זה הוא פורסם וכן במקום לקרוא לעצמו בשמו האמיתי פרסם דודג'סון את הספר תחת השם הבדוי לואיס קרול.

בעקבות ההצלחה האדירה של הספר ישב דודג'סון וכתב ספר נוסף: "Through The Looking Glass And What Alice Found There", הספר התרכז באהבתו לדברים הפוכים ובמהלך השנים מצאו לו פירושים רבים אחרים. אחד הנושאים שעולה רבות בהקשר עם הספרים הוא הקשר שלו לסמים, בייחוד לסמי הזיה, אך האמת היא שההקשר הזה הומצא בשנות ה-60' ע"י פסיכיאטרים שעשו שימוש בסמי הזיות בניסיון לטפל במקרים מסוימים. המעבר של עליסה לעולמות שונים והזויים מהסוג שתואר בספרים הפך להיות דימוי לשימוש בסמים דוגמת ה-LSD, אחד השיאים היה השימוש של הסיפור בשיר "White Rabbit" של להקת Jefferson Airplane (שלו נעשה ביצוע ע"י להקת Sanctuary, הלהקה המקורית של חלק מחברי Nevermore), שוב, עלילת הספר שימשה כאלגוריה לשימוש בסמים.

בשנת 2000 אותם סיפורים נלקחו לאזור אחר לגמרי כאשר אדם בשם American McGee פיתח משחק מחשב המבוסס על סיפורי עליסה בארץ הפלאות, הנקרא "American McGee's Alice". הטוויסט שהוא יצר היה בעצם גרסת המשך אלטרנטיבית לאותה דמות, עכשיו עם שיער כהה חלק ומראה גווייתי-משהו המחזיקה ביד ימין סכין נוטפת דם. עם סיפור רקע כואב על הוריה המתים וילדותה הקשה, עליסה, שעכשיו כבר ידועה כ-"אליס", החליטה לצאת למסע נקמה נגד מלכת הלבבות ושאר היצורים הפסיכוטיים מארץ הפלאות, שמסתבר שהיו חולניים יותר ממה שחשבנו. עם צאת המשחק, "אליס האפלה" נכנסה מיד כגוויה של כבוד בעולם הגותי כאשר לא איחרו לבוא אחריה תלבושות, חיקויים ואינספור הקשרים אחרים לעולם האלטרנטיבי שאנחנו, המטאליסטים, לוקחים חלק נרחב בו.

אותו הקשר לעולם האלטרנטיבי, בין השאר, היה הסיבה שאנשי מועדון ה-Vortex (בן אביגדור 4, ת"א) בחרו בדמות של אליס כקונספט לערב שיערך במקום ביום חמישי (23.3), ושנועד לחגוג בין השאר את יום הולדתו של אחד מבעלי המקום, אריק. מלבד התיקלוט הגותי המיוחד, תיערך במקום גם הופעה של להקת המטאל Euroboros, להקה שלה לא מעט ניסיון עם הופעות במועדון. על הבחירה בקונספט של אליס אמר אריק: "זה סיפור קלאסי שאני אוהב כבר לא מעט שנים, יש משהו בסיפור הזה שמתחבר עם עולם המטאל ועולם המוזיקה הגותית, וזה מה שרצינו לעשות בערב הזה."