Shredhead – השקת האלבום

צילום: אביחי לוי
עקב סיבה לא ברורה כלשהי, מודיעין הולכת ומבססת את עצמה כמוקד נוסף להופעות מטאל בארץ. מועדון "הגג האדום" הנמצא בכניסה לעיר מסוגל להתחרות בקלות בתכולת האנשים ובמקצועיות של הסאונד והפקת האירוע, מול חבריו התל-אביבים. כך למשל במוצאי שבת האחרונה, הפך המקום לשורץ מטאליסטים עקב השקת האלבום החדש של Shredhead (שאולי שמעתם עליהם בשם The New Order עד לא מזמן), וכמובן בזכות החימום המקצועי ביותר שסיפקו Prey for Nothing המעולים ו-Canine המקומיים. היה אש. בעצם, היה ת'ראש.
Canine
הערב נפתח בדיוק מופתי בשעה שמונה וחצי, כאשר על הבמה עלתה להקת Canine המקומית, או אם תרצו Machine Head סטייל ישראל. המועדון כבר הכיל 100 לבושי שחורים כאשר פתחו Canine את ההופעה עם שיר חזק במיוחד, ברמות כאלו שבקושי שמעו את אליאב תורג'מן בעמדת המיקרופון. לשמחת הקהל, הסאונד הסתדר כבר בשיר השני של הלהקה, אשר הכיל קטע בשירת קלין, שהיתה אמנם צפויה, אך מפתיעה בטיבה. איתן יגרמייסטר בגזרת הבס אשר במבט ראשוני נראה אלכוהוליסט כבד, מצליח להפתיע עם יכולת טכנית גבוהה יחסית למה שניתן לצפות מלהקת גרוב ממוצעת. אחרי שני שירים נוספים אשר אחד מהם היה חלש במיוחד כשהצליח לגרום לי להבין איך אפשר לקחת את Gojira, Machine Head, ו-Lamb Of God, וליצור מהם מיקס יותר בנאלי מהמקור, הפתיעה הלהקה וסיימה את הופעתה עם שיר גרוב-דת' מעניין וכסחני אשר גרם לי לרצות להיכנס לפוגו שהוא סחף איתו. בגדול, Canine נשמעים אולי כמו Machine Head, אך הם עדיין Canine. יש להם עוד הרבה עבודה בכדי להגיע לביסוס רציני בסצנה המקומית, אבל מה שבטוח זה שהפוטנציאל קיים, ואם הם יהיו מסוגלים לנתב את ה-E.P שהם מקליטים כעת לדרכים מעניינות ומקוריות מוזיקלית, הם בהחלט מסוגלים להצליח.
Prey for Nothing
לאחר ש-Canine ירדה מהבמה, הגיע תורה של אחת הלהקות הטובות ביותר בישראל ("אם לא ה!") לתת את הופעתה לערב הזה. לא אחרים מאשר מפלצות הדת' הטכני – Prey for Nothing. כמות הפעמים שראיתי את ההרכב הנ"ל בהופעה הוא מכובד בהחלט, ואני יכול בלב שלם להגיד שהם מעולם לא איכזבו, אפילו לא קצת. מכונת המטאל המשומנת הזאת מצליחה פעם אחר פעם לגרום לי להבין כי מדובר בהרכב הכי מקצועי שקיים במזרח התיכון מכל בחינה אפשרית (אם כי אני לא לגמרי בקיא בסצנה הלבנונית, אז אל תיתפסו אותי במילה…). גם הפעם כצפוי, עלו בזה אחר זה חברי להקת PFN על הבמה, בפעם הראשונה שלהם במודיעין, לקול תשואות קהל רמות. הלהקה החלה לנגן מיד את הסינגל המעולה Buried By The Light מתוך אלבומם הבא Against All Good & Evil אשר צפוי לצאת כמתוכנן בסוף השנה. מיד לאחר מכן זכינו לחומר חדש נוסף, עם Homemade Holocaust המהיר והטכני ו-Unmake You, שיר קליט במיוחד אשר מסתמן כאחד הלהיטים הבאים. הקהל, אשר היה נראה כי נרדם לפתע, התעורר בגל עצבני לצלילי Dead Man's Dream האהוב והמוכר, בביצוע סוחף ומעולה שגרם לפוגואים רבים. הלהקה עברה לבצע את Technocrat, שיר דת' טכני מעולה, אשר מכיל ברייקים מעניינים, פזמון חוזר וקליט, ועבודת גיטרות יוצאת מן הכלל כיאה ללהקה.
משם המשיכו PFN לאחד הלהיטים הגדולים שלהם, The Maw, אשר גרף את המעריצים האדוקים של הלהקה לקרבת הבמה כאשר הם צווחים את המילים בתזמון מושלם עם יותם דפיילר נוטף הכריזמה. השיר הבא היה סינגל נוסף מהאלבום הבא, My Final Relapse, אשר גם יצא לו קליפ לאחרונה. גם כאן חלקים מהקהל צרחו את המילים בהתאמה, והתגובות מצד הקהל היו נלהבות. את הופעתם סגרו PFN עם הלהיט Cowardise, אשר גרם לכל מי שנח עד עכשיו, להשתולל בכל מרצו ברחבת הקהל. אם תשאלו אותי, מה שמייחד את Prey for Nothing היא לאו דווקא המקצועיות, השאיפה לפרפקציוניזם, או רמת הנגינה; אלא ההרמוניות והמלודיות ששוררות במוזיקה שלהן (דווקא כיוון שמדובר במטאל קיצוני), וכמובן העובדה כי כל חברי הלהקה משתלבים בצורה מעולה זה עם זה, ונראים טוב על הבמה. מה שבטוח הוא שהאלבום הקרב ובא עומד להיות אחד מפניני המטאל שייצאו מהמדינה הזו אי פעם, ובאופן אישי אני מקווה כי כך גם יתייחסו אליו, כי זה מגיע להם.
Shredhead
אחרי החימום המשובח והראוי שסיפקו ההופעות הקודמות, הגענו למסמר הערב, הופעתה של חבורת הת'ראש המדממת הזו, Shredhead. אין ספק כי מדובר בהרכב מעולה, אשר עם קצת פרסום והופעות מרובות, יכול בקלות להוביל כאן את הסצנה בעתיד ולבסס את מקומו לצד HammerCult כת'ראש העתידי-עכשווי בישראל. החבר'ה הצעירים והמודיעינים האלו, בחרו לערוך את השקת אלבומם בזירה הביתית, וכנראה שהם ידעו למה הם עשו את זה. הרחבה התמלאה לגמרי כאשר עלו Shredhead לבמה, ולאחר אינטרו קצר עברו לנגן את Become The Animal, אשר סיפק מנת ת'ראש מהיר ועצבני כמיטב המסורת. ההתלהבות בקהל הייתה בשיאה כשהלהקה עברה לנגן את Zombie Attack, אחד השירים הטובים ביותר שלהם, והטוב ביותר לטעמי, אשר מכיל את כל מה שטוב בת'ראש מטאל בועט וקונקרטי. לאחר מכן הזמינה הלהקה לבמה את יותם דפיילר אבני, אשר רק קודם לכן ירד ממנה, בכדי לבצע איתו את שיר הנושא של האלבום החדש – The Human Nature. הביצוע היה סוחף במיוחד, וזכה לתגובות אוהדות.
Shredhead נראים מעולה על הבמה. הסולן שלהם נוטף מכריזמה וביטחון עצמי (מוצדק, יש לציין שהבחור יודע מה הוא עושה), הגיטריסטים מלאי אנרגיה והמתופף חיה רעה. ולכן, אין פלא שאחד מרגעי השיא של הופעתם היה כאשר צירפו לבמה את פבל מיטיאנין (גיטריסט להקת The Fading), ואת אביטל תמיר (סולן להקת Betzefer ומודיעיני גאה בעצמו) , לביצוע רצחני ומהיר של הסינגל Knife In A Gun Fight. אורחת מתוכננת נוספת הייתה צריכה להיות תמר מ-M.E.S.S., אך מכיוון שנבצר ממנה להגיע לאירוע, הסתפקה הלהקה בלהקדיש לה את השיר Death Row אותו היא הייתה אמורה לבצע יחד איתם במקור. אורח נוסף שדווקא כן הגיע, היה ניר "הרכז" אלהרר, אשר עלה לבצע קאבר משעשע לשיר הקומדי Like A Boss שנשבר באמצע והפך לפארודיית הארדקור בעברית, אתנחתא קומית מעולה. הת'ראשרים הצעירים חתמו את הופעתם עם השיר Rise, שמציג ת'ראש מהיר, מדוייק ומלוכלך, ויירדו מהבמה לקול מחיאות הכפיים.
היה לנו ערב מהנה, עם גרוב, דת' ות'ראש מעולים. ההופעות היו סוחפות ומקצועיות, כמות הקהל הייתה מכובדת, והסאונד שכמעט ולא התייחסתי אליו היה מעולה. כפי שכבר אמרתי, Shredhead להקה משכמה ומעלה, ויחסית לגילם, הם מצויינים מכל הבחינות. עם אלבום בכורה ביד, אין ספק שמכאן הם רק צריכים לדחוף ולהביא את עצמם כמה שיותר למעלה, והם בהחלט מסוגלים לכך, אני צופה להם גדולות.