יורג לאסקו, גיטריסט להקת הפולק\ויקינג מטאל הפינית Turisas הודיע כי הוא עוזב את הלהקה כתוצאה מבעיות רפואיות וזאת לאחר התאונה החמורה שעבר לפני כ-9 חודשים.

הוא אמר: "אובחנתי כסובל מבעיות בעמוד השדרה המשפיעות על כל הפעילות המוטורית שלי, שזה אומר ששום דבר מתחת לגובה החזה אצלי לא עובד כמו שצריך ואני כבול לכסא גלגלים, ככל הנראה לשאר ימי חיי. לצערי האצבעות שלי לא עובדות גם כן וזה בלתי סביר שאוכל לנגן על גיטרה, או על כל כלי אחר, אי פעם … אני רוצה להודות על התמיכה במהלך החודשים הקשים, המכתבים וכרטיסי הברכה שימחו את ליבי… אני מקווה לתת לכם עוד עדכונים ברגע שדברים יתבהרו עבורי, אין כזה דבר – לוותר!"

הלהקה הודיעה כי היא לא מחפשת גיטריסט מחליף בשלב זה, והיא תשלים את ההתחיבויות שלה להופעות גם גיטריסט אחד, כשם שעשתה מאז פציעתו של לאסקו. בימים אלו חברי Turisas עובדים על האלבום השני שלהם שצפוי לצאת בתחילת השנה הבאה.