אתר עיתון ה Guardian הבריטי פרסם כתבה העוסקת בקשר שבין מוזיקת מטאל ובין כמה מהשפים הבולטים בעולם, הנוטים להאזין לה במהלך הבישול במטבחי המסעדות שהם מנהלים.

אזכור מיוחד הגיע לשף הדני Rene Redzepi, שאת ההקדמה לספרו כתב Lars Ulrich מ Metallica, למרות שהבחירה נחשבה למוזרה ועיתונאי אחד אף כתב "כנראה בגלל שמפרסמי הספר פשוט נאבקו למצוא דני מופרסם אחר", סיפר Redzepi כי ביקש מ Ulrich לכתוב את ההקדמה פשוט כי הוא מעריץ גדול של הלהקה. ע"פ Redzepi הוא משמיע את המוזיקה של Metallica במטבח בשעה שהצוות עסוק בעבודות אפורות מתמשכות, כגון "גילוח כבד בקלה" או ייצור שמן אגוזי מלך.

ע"פ הכתבה, השימוש במטאל ופאנק נפוץ מאד במסעדות יוקרה, והוא מושמע לצוות במהלך הכנת המזון, ניגוד קיצוני לשקט השורר בדרך כלל במתחמי האכילה של המסעדות.