נוצרים מחבלים בפסטיבל מטאל
פעילי נצרות קיצוניים בגאורגיה חיבלו השבוע בקיומו של פסטיבל הרוק והמטאל Jam! השנתי, שהיה אמור להתקיים בבירת המדינה טיבליסי.
לאחר 90 דקות מתחילת ההופעה הצליחו איך שהוא הפעילים לעצור את אספקת החשמל של הפסטיבל והוא הופסק. כומר גאורגי בשם Giorgi Razmadze מספר:
"האולם נמצא בין בין קברות למנזר, מקום קדוש לגיאורגים ועלבון בלתי נסלח מבחינתנו, היו מקרים שראינו בעצמנו, שאנשים השתינו התחבקו והתנשקו בשטח בית הקברות."
לאחר האירועים הצליחו המארגנים לאתר מיקום חלופי לפסטיבל והוא המשיך כמתוכנן.
אחת הלהקות שסבלו מפעילות הקיצוניים היתה Walkways הישראלית, בסיסט הלהקה אביחי לוי מספר:
"חוץ מלהופיע בפסטיבל היומו השני, היינו אמורים להיות חלק מצוות השופטים של ה-Metal Battle של מדינות קווקז (גאורגיה, ארמניה, אזרבייג'ן). ביום הראשון הספקנו לראות 2 להקות בלבד, ובמהלך ההופעה השלישית היה נראה שהחשמל פשוט נפל. אחרי כמה זמן הבנו שפעילי דת ניתקו את אספקת החשמל לפסטיבל כי הפריע להם שמתקיים פסטיבל מטאל בקרבת מנזר ובית קברות (מרחק של בערך קילומטר משם).
למרות שלמארגני הפסטיבל היו את כל האישורים הנדרשים, המשטרה בכל זאת צידדה עם המנזר והחליטה שלא לאשר את קיום הפסטיבל במקום. ביום השני של הפסטיבל נמצא מקום חלופי עבור ההופעות, והצלחנו לתת הופעה למרות כל הבלאגן. הקהל קיבל אותנו בחום, ושמחנו מאוד שיכלנו בסוף להופיע, ועוד מול מועדון מלא עד אפס מקום"