סטיבן ווילסון לא אוהב את גרטה
בראיון שנתן לאחרונה מוזיקאי הפרוג הבריטי סטיבן ווילסון לפודקאסט הדני MyRock הוא השתמש בלהקות ההארד רוק האמריקאית Gretta Van Fleet כדוגמא למה שלדעתו רע בתעשיית המוזיקה האמריקאית. בין השאר הוא כינה את הלהקה "להקה נוראית" ושהם "לא יותר מחיקוי עלוב ללד זפלין".
הלהקה, שנמצאת בגל הצלחה אדיר, כולל זכיה בפרסי גראמי וסיבובי הופעות סולד-אאוט בעולם, חטפה קשות מנחת לשונו של ווילסון: "אתה מכיר את הלהקה הנוראית הזאת Greta Van Fleet? אני חושב שהם פשוט נוראיים. אני חושב שהם גרועים, אני חושב שזאת דיחה. אבל הם דוגמא ללהקה, בגלל שהם ח'ברה צעירים ונאים, שנראים כמו להקת בנים, והם מנגנים איזו גרסה עלובה, חיקוי גרוע ללד זפלין. אבל הם יפים, ויש להם את תמיכת המדיה, ומכונה מסחרית מאחוריהם, והם הגיעו לקהל עצום בין לילה עם מוזיקה שהיא סוג ז'. אני לא מאמין שמישהו יזכור מי הם עוד 10 שנים, יכול להיות שאני טועה – אולי הם יוכיחו אחרת, אולי פתאום הם יתפתחו ללהקה טובה ויעשו אלבום טוב, אבל כרגע, הם לא. הם נשמעים כמו גרסת הלהקת בנים ללד זפלין.
הוא ממשיך "אני לא נאיבי, אני מבין שהתעשייה מבוססת על להיות צעיר, יפה, עם אימג' נכון וכל השאר, ולא מעולם לא היו את הדברים האלו, אף פעם לא הייתי יפה. הייתי צעיר, אני כבר לא צעיר, כך שאני מבין את זה – אני בן 51, וזה לא יעבוד ככה. אז אין ספק שיש ייאוש שהמדיה הייתה יחסית אדישה למה שאני עושה. "