להקת הראפ מטאל השבדית הוותיקה Clawfinger הודיעה כי היא מפסיקה את פעילותה, זאת למעלה מ 20 שנה מאז הקמתה:
"לפעמים אתה גדל ביחד, לפעמים אתה מתרחק, לפעמים אתה לא גדל אבל ממשיך פשוט כי אין אופציות אחרות וזה כל מה שאתה יודע לעשות. האמת הפשוטה היא שאנחנו מפסיקים לפעול, זורקים את המגבת, יוצאים לדייג, עוצרים וממשיכים לרדוף אחר מטרות אחרות בחיים!
אחרי 20 שנה, 7 אלבומים, יותר מאלף הופעות ולמעלה מ 10 מיליון בירות שנשתו, הגיע הזמן לתת ללהקה לנוח ולהמשיך לדברים אחרים. שום דבר לא כתוב בסלע כמובן, אבל אל תעצרו את הנשימה בהמתנה, אם מישהו אכן מספיק טיפש כדי לעשות כך!
זו הייתה חתיכת נסיעה, אין ספק, מלאת מהמורות, עם כבישים ללא מוצא ופניות מוטעות, אבל עדיין חתיכת נסיעה מטורפת וחוויה שנזכור לכל ימי חיינו. הרבה אהבה וכבוד לכל אלו שתמכו בנו בדרך, המעריצים מעל הכול, בגלל שתמיד הייתם הדלק שהזין את האש שלנו, ואפילו יש כמה חברות תקליטים שמגיע להן תודה באירוע שכזה..
תודה לכולם על הכול, כבוד ואהבה לכולכם!"

בראיון שנתן סולן הלהקה Zak Tell ב 2009 התייחס לשוק המוזיקה הבעייתי ואמר ש "אנחנו מנסים לשרוד כמו כל הלהקות שיש כיום, העסק שונה מאד ממה שהוא היה לפני 15 שנה, ואתה לא יכול לשרוד רק מזה שאתה בלהקה בימים אלו, אנחנו עובדים ועושים מה שצריך לעשות כדי לשלם את השכירות, ומוצאים את הזמן גם לפעול עם הלהקה."

אלבומה האחרון של הלהקה – Life Will Kill You, יצא ב 2007, והוקלט באולפני Fear and Loathing בשבדיה, אולפן הנמצא בבעלות משותפת של חברי הלהקה וחברי להקת Meshuggah.