מגזין ה Guardian הבריטי, הידוע בדעותיו האנטי-ישראליות, פרסם לאחרונה כתבה אוהדת דווקא על סיבוב ההופעות הקרוב של להקת Orphaned Land עם להקת Khalas הפלשתינאית.

במגזין נכתב בין השאר: "הם מאוחדים על ידי שיער הפנים שלהם, הג'ינסים הקרועים והאהבה למטאל, והאמונה שמוזיקה ניצבת מעל לפוליטיקה, דת וסכסוכים. להקת המטאל הישראלית Orphaned Land משלבת כוחות עם להקת Khalas הפלשתינאית ומעבירות מסר של דו קיום דרך הרוק נ' רול לאירופה.

סיבוב ההופעות המשותף בן 18 ההופעות יכלול 6 מדינות, ביניהן בריטניה, בחורף הקרוב. המוזיקאים יופיעו על אותה בימה ויחלקו אוטובוס הופעות במשך 3 שבועות, ויוכיחו באמצעות מעשים של ממש ש "אחדות המטאל" שלהן מתעלה מעל הבדים של דת וזהות לאומית.

סולן Orphaned Land קובי פרחי וגיטריסט להקת Khalas עבד חתחות מספרים: "אנחנו לא יכולים לשנות את העולם, אבל כן ניתן לתת דוגמא שהדו-קיום הוא אפשרי", אומר פרחי, "לחלוק בימה ואוטובוס זה חזק יותר מ 1000 מילים. נראה איך שתי קבוצות, משני רקעים שונים שחיות באיזור מריבה – יכולות להופיע יחד."

"לפני הכול אנחנו מטאל" מספר חתחות, והוא מוסיף "אין מסר גדול ביותר למען השלום מאשר סיבוב ההופעות הזה."…
חברי Khalas שמהווים את להקת החימום בסיבוב, ו Orphaned Land הפכו ל "חברים בנפש" מאז שנפגשו בתחנת רדיו ו "הבינו שיש ביניהם יותר נקודות משותפות מהבדלים" מספר פרחי.

ההופעה בשבוע שעבר הייתה השנייה שלהן ביחד, אבל פעילות משותפת שכזו זכתה בעבר לקריאות לחרם מצד פעילים פלשתינאים הטוענים שפרויקטים כאלו "מלבינים" את ה "אפליה" הישראלית כנגד 1.5 מיליון אזרחים ערבים והשלטון הצבאי שלה המדינה על השטחים הכבושים.

"אני נגד כל סוג של חרם" אומר פרחי, "המטרה של אמנות היא לייצג הרמוניה במקום חוסר הרמוניה, להביא תקווה.", חתחות מספר "רק בגלל שאנחנו להקה פלשתינאית מצפים שנשיר רק על הכיבוש."

Orphaned Land לעומת זאת היא להקה פוליטית יותר, "המוזיקה שלנו לא עוסקת בחברות לשעבר, היא תמיד פוליטית" אומר פרחי, "המילים לאחד השירים הכי פופלרים שלנו – Disciples Of THE Sacred Oath כוללות את השורות:

"Shall We See The End Of War, Blood Brothers?

Or Shall we fill another grave, for ourselves we couldn't save?"

ע"פ פרחי סיבוב ההופעות הוא רק ההתחלה: "יום אחד הילדים שלנו יקימו להקה ביחד"."