1. Det Norrone Alter
  2. Northern Forces
  3. Om Smerte Og Liv
  4. Om Tilblivelsen Fra Gapende Tomhet
  5. Helheim 6
  6. Andevind
  7. Altered Through Ages, Constant in Time
  8. Symboler Bakover Og Fremover
  9. Svart Seid

Helheim, מלהקות הבלאק \ ויקינג מטאל הותיקות בנורווגיה חוזרת באלבום חדש הנושא את השם Kaoskult. הלהקה ספגה ביקורות קשות לאחר שינויים בליין-אפ המקורי שלה ואווירה כללית של נטישת הסגנון של הלהקה בעיקר באלבומים Blod Og Ild ו-Yersinia Pestis שיצאו בשנים 2000 ו-2003 בהתאמה. את המוניטין שלהם רכשו Helheim בחזרה עם הוצאת האלבום The Journeys And The Experiences Of Death ב-2006 שנחשב כהוצאה מרשימה ביותר והתאפיין בסגנון בלאק \ ויקינג מטאל כבד ואגרסיבי ביותר. כעת, שנתיים לאחר אותו האלבום המוצלח אנו ניצבים בפני התהייה המתבקשת, האם Helheim ישמרו על רצף של אלבומים חזקים, או שמא יפשלו שנית גם באלבומם החדש, Kaoskult?

האלבום פותח בקטע המלנכולי "Det Norrøne Alter", בקצב איטי, בריף גיטרה רפטטיבי ומתמשך ומעט קלידים אווירתיים באפקט של עוגב ברקע. את האווירה הכבדה מפלחים בצווחות מיוסרות סולן וגיטריסט הלהקה H'grimnir והבאסיסט שאף הוא חולק בנטל השירה, V'gandr (שאגב, תורם את כישוריו בבאס גם בלהקת Taake). לאחר פתיחה גדושת אטמוספירה זו תופס Kaoskult מעט קצב ואגרסיביות עם "Northern Forces" ומגלה את שורשיה הנורווגיים של Helheim בגיטרות המתגוונות, בין ריפים מקפיאים בניחוח Immortal לבין ריפים האופייניים יותר לסגנון הויקינג מטאל. תפקידי השירה מתגוונים בין סקרימינג אלים ורצחני לבין חצי קלין צרוד וחצי סקרימינג מצד הסולן השני המזכיר לעיתים את עבודתו של הסולן של Keep Of Kalessin.

אחד מהשירים הטובים באלבום הוא "Om Smerte Og Liv", הפותח באווירה פאגאנית אותנטית בקטע תיפוף ופריטות גיטרה חרישיות. ברקע יש לחישות עמוקות, אותן שובר אחד מסולני הלהקה בסקרימינג אכזרי בלשונו הנורווגית וכמובן שאליו יצטרף באקט הייחודי שלהם גם הסולן השני בשילוב ווקאלס. השיר בהמשך משתנה בין ריפים בקצב בינוני בנוסח הויקינג מטאל אל מקצבים וריפים מעט יותר מהירים וקליטים שיגרמו לנו להרביץ בהדבאנגינג עם האלבום של Helheim בפול ווליום. עוד שיר מצוין שיש ל-Kaoskult להציע הוא "Om Tilblivelsen Av Gapende Tomhet" האכזרי בטירוף, שהוא אחד הקטעים היותר מרושעים שקיימים באלבום הזה – עם קטעי ווקאלס אחוזי טירוף באדיבות שני הסולנים, תיפוף מהיר ועצבני ביותר המציג את יכולותיו של Hrymr וריפים מלודיים אך טכניים המתקרבים הרבה יותר לסגנון הבלאק מטאל המודרני ומשסעים כל דבר שנקרה בדרכם.

"Helheim 6" הוא קטע מעניין ביותר שהוסף לאלבום הזה, והוא ממשיך את מסורת Helheim להוסיף קטע אינסטרומנטלי גדוש באטמוספירה לאלבומיהם (כמו "Helheim 5" ב-The Journeys And The Experiences Of Death). הקטע הוא בעיקרו מורכב מקלידים אווירתיים וגיטרה אקוסטית ביותר ומזכיר לי מעט את האלבום Fjelltronen של Wongraven באווירתו. אמנם הוא קצת תלוש מהקשרו באלבום, אך הוא מצויין בפני עצמו. השיר האחרון שארצה לציין הוא "Åndevind" הממשיך את "Helheim 6" בצורה מוזרה מעט, אל תוך אחד השירים עם הכי הרבה אלמנטים שונים ויחד עם זאת מורכבות מוזיקלית, כשהוא משלב בתוכו קולות מקהלה נשיים המלווים את הסולן, קלידים הזויים באווירה של טירוף ואפילו סולו גיטרה וקולות קלין משונים באמצע השיר ולקראת סופו. השיר קצת מתרחק מהאווירה הכללית של המטאל הנורווגי ונזרק אל תוך אווירה של הרבה דרמטיות, דמנציה ותחכום, אולי אפילו תחכום יתר לאלבום הזה, אם תשאלו אותי.

לסיכום, יחסית ללהקה הקיימת עוד משנת 1992, ניכר כי אצל Helheim ישנו איזשהו חוסר איזון, בעיקר בכיוון אליו החומר של הלהקה הולך, לכך נוכחנו לאורך הדיסקוגרפיה של הלהקה. בפרט באלבום הזה, ניכר כי ל-Helheim ישנם הרבה מאוד כיווני מחשבה מוזיקלית שונים, והם מעיבים על היציבות של האלבום כאלבום מוגמר ולא כאוסף שירים נפרדים. עם זאת, יש לציין כי החבר'ה האלו בהחלט מוזיקאים מוכשרים בתחומם, והם מצליחים ליצור מוזיקה כבדה ואגרסיבית לאורך כל האלבום. לכל מי שוויתר על Helheim לאחר Blod Og Ild שווה דווקא לבדוק את Kaoskult וכן את אלבומם הקודם של הלהקה, וכמובן שכל מי שמתעניין בסגנון הבלאק \ ויקינג ולא סולד מבלאק מעט מודרני, ההמלצה עוברת אליו גם כן.