1. Lord Of The Seas
  2. Breath Of The North
  3. In The Odin"s Fest
  4. Konung
  5. Triumph Of Winter
  6. The Source Of MIMIR
  7. Ale - Part 2
  8. Twilight Of The Ages
  9. Fjell Og Fjord
  10. Balfor

הויקינגים אמנם הגיעו בעיקר מארצות סקנדינביה, אבל מסתבר שהם התפרסו למקומות רבים ברחבי העולם. גם רוסיה קיבלה מנה של ויקינגים, שלמען האמת אין לי מושג איפה בדיוק, אבל אם החליטה לקום שם להקה שהתחברה לסגנון הזה, אני מניח שהייתה לה סיבה טובה. Nomans Land מסנט-פיטסברוג היא אולי להקת הויקינג מטאל הראשונה שהכרתי ממדינת חבר-העמים ואם לא מחשיבים את להקת Arafel הישראלית עם שורשי הפולק הרוסי שלה, אני חושב שהיא גם היחידה שעושה את זה.

"Hammerfrost" הוא שם האלבום השני של הלהקה שיוצא 5 שנים לאחר אלבום הבכורה ו-9 שנים לאחר הקמתה. למרות שנטיות החבורה הרוסית היו בהתחלה שייכים לדום מטאל, הם הגיעו לבסוף לדרך הישר, או הדרך המושלגת, והחלו לעשות ויקינג-פולק לכל דבר וזה כבר מה שניתן לשמוע עם התחלת השיר הראשון "Lord Of The Seas". לצלילי גלים מתנפצים אנו נכנסים לשיר ומיד מקבלים כמה צלילי פולק מלווים בקלידים שנשמעים כמו חצוצרות. קול גראוול מחוספס נכנס גם הוא לאווירה ולא הרחק אחריו מצטרף קול קלין שעושה "ליווי ויקינגי" ברקע. אמנם מוזר לשמוע את הקול המלווה שמשחק בתפקיד קצת יותר רישמי ממה שצריך, אבל מתרגלים לזה בסופו של דבר.

השיר השני, "Konug", מתחיל בנגינת גיטרות על בסיס נעימה אירית וממשיך ככה כמעט דקה וחצי מהשיר עד ששוב נכנס הסולן עם הקול המחוספס. למרות הגראוולים, הוא נשמע יחסית ברור וזה אולי בגלל שהוא לא שר מהר מדי. חבל רק שאני לא יודע איזה מחברי הלהקה אחראי על איזה קול, אבל זה לא מפריע בסופו של דבר, שניהם מתחלקים בעבודת השירה ומבצעים אותה לא רע בכלל. "Breath Of The North" למשל, מתחיל בקול הקלין הרשמי וממשיך משם לשיר אפי, אמנם בלי חצוצרות וכינורות, אבל עם מלודיות קלידים מעולות ונגינת מטאל שלא מורידים את התחושה הקרבית של השיר.

כמו כן, מלבד שירי המטאל, האלבום כולל גם 3 קטעים אינסטרומנטליים, הקטע הרביעי "In The Odin's Fest", השישי "Ale – Part 2" והקטע התשיעי "Fjell og Fjord" שכולם על אותו בסיס מטאל עם נגיעות אקוסטיות קלות ועבודת קלידים. אמנם זה נותן לנו רק עוד 4 שירים ליהנות מהם, אבל לטעמי זה מספיק בהחלט. "Triumph Of Winter" נפתח בזעקה לאודין, מלך אלי ה-Aesir, וממשיך בשם לעוד שיר אפי בליווי שני הסולנים. אך השיר השישי, "Source Of Mimir", כמו השיר השלישי, הוא גם אחד מהאהובים עלי. נגינת הקלידים הפולקית של הלהקה משתלבת עם הדיסטורשנים כמו שצריך ונותנת לשירים נופח ויקינגי ראוי.

גם "Twilight Of The Ages" והשיר האחרון "Balfor" לא נופלים מהקודמים. מה שאהבתי בלהקה שהם שרים לשם שינוי באנגלית ולא בשפת מוצאם, כמו רוב להקות הויקינג-פולק. כנראה שהם לא הרגישו בצורך להתחבר כל-כך עמוק לשורשים הפגאניים שלהם ופשוט החליטו לדבר על אותם דברים רק בשפה שמרבית האנשים בעולם יבינו, זה כבר טוב. מלבד זאת, המוזיקה של הלהקה, למרות הנימה הפולקית שלה, לא מהירה כל-כך וזה מה שנותן יותר טעם לכיוון הויקינגי של הלהקה. בכל אופן, זה לא רע בכלל ואני מחכה לשמוע באיזה עוד ארצות אני אמצא חבורת ויקינגים שעושה מטאל טוב כמו ש-Nomans Land עושים. Hail Odin!