The Traceelords – The Ali Of Rock

- My Evil Girlfriend
- Instead
- Room for Improvement
- Silver Lining
- She's Back (And She's Mine)
- Mr. Marple
- Watch Me Run
- Sunflower
- Tear Out My Own Heart
- Everything Is Just Perfect
- Lost
- Some People Are More Comfortable in Hell
- Too Demanding
- Christ of Slick's Handy
גרמניה, מעבר להיותה מעצמה של מטאל כבד ואגרסיבי, מייצגת גם להקות שהלכו יותר לכיוון הפופי והסליזי, במובן ההארד רוקי של המילה. דוגמא מצויינת היא ה-Traceelords, שחבריה הם אנדי בריגס הסולן גיטריסט ומפיק, האן הרטמן המתופף, סליק פרולידול בס ושירה וכריסטוף ליין בגיטרות. גיוון הוא הקו המנחה של הלהקה הזאת, שירים שעוברים מפאנק להארד רוק ולפופ גלגלצ"י, משם לבלדות אקוסטיות בסגנון האנפלאגד של נירוונה.
עושה רושם שהלהקה לא ממש סגורה על הכיוון שלה, הדבר היחיד שממש משותף לכל השירים הוא הסליז המתבקש שפשוט נוטף פה מכל הכיוונים, ואם השם אנדי בריגס נשמע לכם קצת מוכר ואתם לא יודעים מאיפה, אז הוא היה הגיטריסט של ענקית הת'ראש הגרמנית Sodom וגם הפיק לה את האלבום הנוכחי, רק שהקשר בין להקתו המקורית ללהקה הזאת הוא אפסי לחלוטין. The Ali Of Rock הוא האלבום השלישי של הלהקה והוא כולו הופק והוקלט בצורה עצמאית על ידי בריגס והרטמן, ממש קשה להאמין שזה ככה כי הסאונד חותך ונקי וההפקה נשמעת מושקעת ביותר.
"My Evil Girlfriend" שפותח את האלבום הוא פאנקי בועט וקצת מצחיק עם אפקט ווא-ואה על הבס, השירה של בריגס מזכירה כאן את זו של ויטפילד קריין, הסולן של Ugly Kid Joe. השיר השישי, "Mr. Marple" הוא כבר קטע הארד רוק/גראנ'ג מצוין כשפרולידול עובר לשיר בקול המאוד ג'ימס הייטפילד שלו וסוחף את כל השיר אחריו. "Sunflower" נשמע כמו שיר פאבים בלוזי קלאסי, זה נשמע מצוין כשכולם מצטרפים לשיר ואחריהם מקהלת ילדים וסולו בריאן מאי (Queen) טיפוסי. לאחריו, "Tear Out My Own Heart" נותן בראש לכיוון Guns N' Roses וגם "Lost" הולך לאותו כיוון.
לפני סיום אנו מקבלים את "Too Demanding" – בלדה אקוסטית מצוינת מלאה במלנכוליה – וזה אולי השיר הכי רציני באלבום שרובו עובר בגישה של כיף וקלילות. שוב מעבר חד לקטע "Christ Of Slick's Handy" שהוא הקטע הכי כבד באלבום ומכיל אווירה כועסת וסולו שמסיים את האלבום מצוין. אני רק מקווה שה-Traceelords ימשיכו להניף את האצבע המשולשת באוויר לכיוון כל העולם כי זה עוזר להם ליצר מוזיקה משובחת, הם עשו כאן אלבום מומלץ לאוהבי הפאנק וההארד-רוק.