Aarni – Tohcoth
- Coniuratio Sadoquae
- The Hieroglyph
- Riding Down the Miskatonic on a Dead Thing
- Arouse Coiled Splendour
- Λογος
- All Along The Watchtowers
- Chapel Perilous
- The Sound of One I Opening
- The Battle Hymn of The Eristocracy
- Barbelith
- Iku-Turso
Aarni היא בעצם אדם אחד עם כמה נגני סשן, ואם נראה אותה כהרכב אז מדובר בלהקה שמנסה בכל כוחה להיות לא שגרתית. .אפשר לסכם את המוזיקה שלה בשלל צורות, אבל להקה שבמקום תמונה של המתופף שמה ציור של מומין כחול עם 6 ידיים היא לא נורמאלית. ובאמת, רק ממבט בספרון של האלבום אפשר לקבל מיני התקף אפילפסיה, עם לא פחות משמונה שפות, ושלל ציורים מוזרים. אי אפשר להתעלם משלל האייקונים בהם משופעת עבודת האמנות, במיוחד תפסה את עיני תמונה של קוביות D20, המוכרת לכל שחקן תפקידים, וכן מספר ציורים בהם נראה לא אחר מאשר אותו ספק תמנון מכונף ספק מומין עם מחושים – קת'ולהו. בדיקה זריזה למשמעותם של שאר הסמלים המופיעים בעטיפה הובילה אותי לשלל ספרי משחקי תפקידים, והביאה אותי למסקנה הראשונית החשובה- Aarni היא להקה של גיקים, ו-Tohcoth, האלבום אותו אסקר, הוא אלבום על דברים שגיקים אוהבים.
את האלבום פותח האינטרו האקוסטי "Coniuratio Sadoqae", שכיאה למיטב מסורת הקשיחות המטאליסטית מכיל גם מלמולי תפילה בלטינית. השיר שעוקב אחריו "The Hieroglyph" הוא שיר דום מטאל אולדסקול סטנדרטי למדי, שמזכיר מאד באיטיות המיוזעת שלו את התקופות המוקדמות של Paradise Lost ואת Pan Thy Monium. בחוברת, תמונת הרקע למילות השיר היא עץ הספירות של הקבלה, ובאופן מפתיע בקבלה עוסק השיר, ואפילו אסתר \ מדונה תשמח לשמוע שמילות השיר כוללת שורה בעברית, בה מדקלמים את שמות כל ספירות הקבלה.
נקודת אור ראשונה באלבום באה ברצועה השלישית, "Riding Down The Miscatonic On A Dead Thing" , שהיא קטע אינסטרומנטלי חצי אקוסטי, שבו מוכיחים Aarni ולא בפעם האחרונה באלבום, שכוחם הגדול הגדול הוא לא במוזיקה עצמה, אלא באלתורים ספק פסיכדליים יפהפיים. "Arouse Coiled Splendor" הוא שיר מלודי יותר מקודמו, שבו חברי הלהקה זונחים את השירה המשובשת ועוברים לשירה נקייה. למען האמת, השיר מצליח לשעמם מהר מאד, עם פזמון שמדוקלם בדיקציה קלוקלת, ושירה מונוטונית ומרדדימה. השיר "Logos" נפתח בשירת קלין יפהפיה של Genius Albert Frankenstein בתפקיד אורח (מה הקטע שלהם עם הכינויים הדביליים?), ונהפך לסולו מלוטרון (סוג של סינטיסייזר אנלוגי ישן) פסיכדלי , שמראה שוב את כוחם של Aarni.
השיר השישי באלבום טומן בחובו הפתעה. לשיר קוראים "All Along The Watchtowers" והוא נפתח בדיוק כמו השיר בעל השם הזהה של ג'ימי הנדריקס, אבל הפתעה! מיד לאחר הפתיח השיר הופך לשיר דום מטאל שמלווה בתפילה ב… אכדית! מבירור קצר לפשר המילים התבהר לי כי חברי Aarni לא תרגמו את שירו של הנדריקס לאכדית (אויה, מפח הנפש!), אלא סתם ציטטו משהו מהנקרונומיקון (ספר של ה.פ. לאבקראפט), מאוכזב, ניסיתי להתנחם במוזיקה, אבל חוץ מקטעים ספורים שבהן יש הבלחה מעניינת של חצוצרות או מלוטרון, פשוט אין שום דבר מעניין בשיר.
אז מה בעצם הולך פה? Aarni הוציאו קונספט מושקע מאד, אבל לטעמי הוא אינפנטילי והיה לי קשה להתחבר אליו. באלבום 11 רצועות, שמציגות בעיקר יכולות אלתור מעולות, וקטעי דום מטאל משעממים מאד לצד קטעים פסיכדליים מרהיבים. חבל שלמרות ההשקעה המרובה בנושא האלבום ובעטיפה, המוזיקה עצמה מבוצעת רע, כאילו שהאלבום כולו הוא בדיחה של כמה שחקני תפקידים מפינלנד. אם רק חברי Aarni היו משקיעים עשירית ממה שהם השקיעו בגימיקים במוזיקה, או לחלופין, היו מוציאים אלבום שלם של סולואים פסיכדליים, אולי, אבל אולי היה אפשר לקחת אותם ברצינות.