בתור בנאדם שמאוד אוהב קומיקס, די מובן למה אני אוהב את Coheed and Cambria הניו יורקיים – הרי כל האלבומים שלהם הם אלבומי קונספט המבוססים על סדרת קומיקס שנכתבה על ידי סולן הלהקה, Claudio Sanchez. אבל כמובן שזה לא רק הקשר החזק שלהם לקומיקס, לסיפורי מדע בדיוני ולאלבומי קונספט מעניינים – הם חבורה של מוזיקאים מוכשרים, שכל אלבום ששוחרר על ידם הוא יצירת מופת. השילוב המדהים בין לחנים שמתאימים לפרוגרסיב מטאל, סאונד שמזכיר לי אינדי ושירה עם קולות רקע שמזכירים לי פופ מהסוג הטוב (שבעיניי קיים, גם אם חלק מהקוראים לא יסכימו איתי על כך). על כן, מהרגע שהלהקה פרסמה שבקרוב יוצא האלבום החדש – The Afterman – ישבתי וחיכיתי בציפייה כמו ילד שאבא הבטיח לו שיחזור מהעבודה עם צעצוע חדש.

כשהאלבום יצא בדיוק הייתי בדרך חזרה מארה"ב לארץ אחרי טיול קצר עם המשפחה. משמע – הייתי על המטוס ולא זכיתי לקנות את האלבום בעותק קשיח. לכן בלית ברירה הורדתי אותו, אך לא לפני שנשבעתי שביום שהחנות המקוונת של iTunes תפתח שעריה לקונים מהארץ – אני קונה את האלבום. וכך היה – בתאריך הרביעי לדצמבר שנה שעברה, יום פתיחת החנות האלקטרונית בישראל, קניתי את האלבום באופן רשמי. וכבר כשקניתי אותו ידעתי שאני קונה יצירת מופת.

האלבום מספר את סיפורו של Sirius Amory, קוסמונאוט מפורסם, היוצא למשימה לחקור את ה-Keywork – מקור האנרגיה המחבר ומזין את 78 הפלנטות המרכיבות את Heaven's Fence. הוא עוזב למסע לבדו בספינה, כשלצידו רק מערכת המחשב All Mother, הפועלת בספינה ובתוך חליפת החלל של Sirius ומתעדת את המחקר שלו, בנוסף לפיקוח על מצבו הבריאותי. כאשר הוא מגיע ל-Keywork ויוצא עם חליפת החלל שלו מהספינה, הוא מגלה שמקור האנרגיה הוא אוסף נשמות המתים. אותן ישויות ממזגות את עצמן עם Sirius וגורמות לו לחוות את החיים והמוות שלהן. בעודו מתמזג עם ישויות שונות (כגון Domino the Destitute ו-Holly Wood the Cracked), ספינתו של Sirius מושמדת, מצבו הבריאותי מידרדר ובביתו שעל כוכב Valencine בטוחים שהוא מת.

השיר Domino the Destitute הוא אחד משירי המפתח באלבום ושוחרר כסינגל ראשון מתוכו. השיר כולל ריפים כוחניים ביחד עם שירה הרמונית שמכינה את המאזין, תוך כדי סיפור החיים של הישות, לרגע ההתפוצצות של הספינה של Sirius ואיבוד התקווה. שלושת השירים המלווים את סיפור הישות (The Afterman, Mothers of Men ו-Goodnight, Fair Lady,) מתארים את המצב של אשתו על כדור הארץ, כשנודע לה שבעלה נהרג במשימה. לאחר מכן, השירים באלבום חוזרים לספר את סיפורו של Sirius בשירים Holly Wood the Cracked ו-Vic the Butcher.

האלבום נגמר כאשר הישות הרביעית, Evagria the Faithful, משתלטת על Sirius. בניגוד לשלוש הישויות הקודמות, הישות הזו מגנה על Sirius ומרפאת אותו בכך שהיא מעניקה לו מכוחה. השיר, כמו בסיפור, נותן תחושה של רוגע ושל סוף קצת שלו לסיפור הזה. אבל אז, בשיר האחרון, Sirius מביע חרטה על כך שלא היה הוגן לאשתו שהותיר אחריו ונופל יותר עמוק אל תוך ה-Keywork. רגע, מה? ככה זה נגמר? הוא מת? או יותר גרוע, אבוד לנצח?

לסקירה על החלק השני של האלבום – The Afterman: Descension