1. With rawenous hunger
  2. Angstridden
  3. Fuel for hatred
  4. Suffering the tyrants
  5. Possessed
  6. Repined bastard nation
  7. Mental Wercury
  8. Black Lava

עושה רושם ש Volcano ממשיך בדיוק מאותה נקודה בה הפסיק `Rebel Extravaganza` אך בקצב איטי יותר שלדעתי גורם לאובדן האנרגיות שאיפיינו את האלבום הקודם. הוא לא מזרים את האדרנלין בגוף ולא אגרסיבי כמו הקודם אך עדיין שומר על רמה גבוהה של שטניות ורוע , ומחלחל באיטיות ובכבדות אל תוך המוח. ניתן להרגיש את הרגשת האופל השוררת באלבום אך לא באופן שהורגלנו אליו באלבומיה הראשונים של הלהקה. זאת טעות למעשה להגדיר את הסגנון כ"בלאק מטאל". היתי מגדירה אותו כאקסטרים מטאל עם שורשים של בלאק מטאל. באלבום יש יותר השפעות ת'ראשיות וכמה מקצבים של ממש "רוק" שניתנים להבחנה בקלות. הסולואים של הגיטרה והצד הווקאלי רכים יותר מבעבר.

קטע הפתיחה `With Ravenous Hunger` רועש אגרסיבי ומלא שנאה , הריפים הכבדים והמעברים מאיטיות למהירות הופכים את השיר לשיר מעולה , ובעקבותיו מגיע Angstridden המשעמם למדיי. השיר הבא Fuel for Hatred הוא נסיון מוצלח לשלב בין רוק ובלאק מטאל ואני נזהרת לא לומר את המילה "פאנק". זהו שיר קצבי עם פזמון קליט אך הטקסטים שלו בצורה אוליי אירונית ,עדיין עוסקים בשנאה.

השיר הבא Suffering The Tyrants הוא שיר שבו מורגשת יותר מכל הנוכחות האלקטרונית באלבום ובקטעי מעבר שבהם הינו רגילים לשמוע מ Satyricon בעבר קטעי פולק אפלים , אנו שומעים קטעים אלקטרוניים. השיר מלווה בווקליות חסרת הגדרה ומתחלף לפרקים במקצבים איטיים. Possessed כמעט ניתן להגדרה כשיר ת'ראש מטאל טיפוסי.

Repined Bastard Nation הוא שוב שיר שמשלב בתוכו רוק עם קולו הערב של Satyr. בשיר הנוכחי כמו גם
בשלושה מהשירים הקודמים חוזר על עצמו קטע הגיטרות האיטיות\נמרחות ולא ברור אם נעשה הדבר בכוונה ליצור המשכיות בין השירים או שהם פשוט ממחזרים את עצמם בכל אחד מהשירים. השיר השביעי Mental Mercury הוא אחד מהשירים האלה שניתן ממש להרגיש בהם את העצב הכאב והכעס אותו מנסה המשורר להעביר. אחד מהאהובים עליי באלבום.

השיר השמיני והארוך מכולם – 14:31 מכיל את כל האלמנטים שמופיעים בשאר השירים באלבום , מעברים בין המהירויות ,
קטעים תעשייתיים\אלקטרוניים ואפילו קטע ווקלי נשי. בכנות אני יכולה לומר שכמעט ולא הצלחתי למצוא ב Volcano קטעים קלאסיים טיפוסיים כמו ב Dark Medieval Times , קטעים שהפכו את הלהקה ללהקת פולחן, אך עדיין יש אווירה סאטיריקונית מסויימת סביב האלבום. אל תצפו לשמוע את הלהקה שהכרתם , האזינו לאלבום כאילו הוא שייך ללהקה צעירה וחדשנית.